Poğaça Yaparken İçinin Daha İyi Pişmesi İçin Mutfak Tüyosu

Poğaça Yaparken İçinin Daha İyi Pişmesi İçin Mutfak Tüyosu

Lezzetli poğaça yapmak istiyorsanız eğer mutlaka bilmeniz gereken bazı aşçılık sırları var

Poğaça en sevilen hamur işlerinden biridir. Evde yapılan poğaçalar genelde pastanelerdeki kadar güzel olmuyor. Hatta erken bayatlaması ise büyük bir sorun. Ancak lezzetli poğaçalar yapmak aslında sanıldığı kadar hiç zor değil.

Ulusal Post haber sitesinde yayınlanan bir haberde lezzetli poğaça yapmanın sırları anlatıldı. İşte poğaçanızı çok daha lezzetli hale getirmek için bilmeniz gereken püf noktalar.

Peki bir poğaça Nasıl kıyır kıyır olur?, Nasıl içi daha iyi pişer? Nasıl bayatlamadan uzun süre dayanır? Hepsinin cevabını siz, poğaça severler için derledik.

Poğaça Nasıl Kıyır Kıyır Olur?

Kıyır kıyır poğaça yapmak istiyorsanız maya kullanmamalısınız. Poğaça hamurunu hazırlarken 1 yemek kaşığı sirke ya da 1 çay kaşığı karbonat atmalısınız. Sirke ve karbonat, poğaçanın kıyır kıyır olmasını sağlar.

Poğaça İçi Nasıl Daha İyi Pişer?

Bazen poğaçaların içi hafif nemli ve ıslak gibi olur. Bunun önüne geçmek için yapabileceğiniz bazı küçük şeyler var. Örneğin; poğaça hamuru hazırlarken kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ayrıca her zaman tariflerde önerilen 'kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan' bir hamur elde edin. Hafif Ele yapışan bir hamurdan poğaça yapacaksanız ise; hamur parçalarını daha küçük tutun. Poğaçanın şekli büyüdükçe içi daha az pişecektir.

Poğaçanın İçi Nasıl Daha Yumuşak Olur?

Eğer poğaçanızı peynirli, patatesli veya sebzeli yapacaksanız için daha yumuşak olması için iç harcına bir miktar yoğurt ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem iç harcı kurumayacak hem de yumuşak kalacak.

Poğaça Nasıl Uzun Süre Bayatlamadan Durur?

Poğaçanızın uzun süre bayatlamadan kalmasını istiyorsanız, hamur içerisine bir miktar mahlep ekleyin. Bu sayede hem uzun süre dayanacak hem de hoş kokacaktır.

Poğaça Daha İyi Nasıl Kabarır?

Poğaçanızın daha iyi kabarmasını istiyorsanız, kullanacağınız ürünlerin oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca mayalı poğaça hazırlıyorsanız, yaklaşık 45-50 dakika mayalanması için bekletilmiş poğaça hamurunu, şekil verdikten sonra da yaklaşık 15 dakika daha üzerini nemli bir bez ile hava almayacak şekilde örterek mayalandırın.

Önemli uyarı: Poğaça yaparken ayrıca dikkat etmeniz gereken önemli bir konu daha var. Poğaçanın iç malzemesinde kullanacağınız ürünler mutlaka taze olmalı. Bayat ürünlerle yapılan poğaçalar hem daha lezzetsiz olur hem de kısa sürede bozulur. Ayrıca besin zehirlenmesi gibi sorunlara da yol açabilir.

Bu yüzden lezzetli poğaçalar yapmak için mutlaka bu püf noktasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Poğaça yaparken ayrıca bilmeniz gereken bir diğer uyarı da fırından çıkar çıkmaz tüketmemek. Hem yemek borunuza hem de midenize fırından çıkar çıkmaz poğaça tüketerek zarar verebilirsiniz.