Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu midenin ilacı olan tek besini açıkladı

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu midenin ilacı olan tek besini açıkladı

Bazı besinler mideye zarar verirken bazı besinler de fayda veriyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu midenin ilacı olan besini açıkladı

Mide yanması son dönemde herkesin başına gelen ciddi bir problem oldu. Özellikle sağlıksız beslenme tarzını ilke edinenlerin midesinde rahatsızlıklar meydana geliyor.

Genel olarak dondurulmuş gıdalar ve kızartılmış yiyeceklerin tüketilmesi önerilmiyor. Mide yanması problemi olanların taze yiyecekler tüketmeleri öneriliyor. Haşlanmış besinlerin her zaman daha sağlıklı olduğu bilinmektedir.

Özellikle Çin ve Japonya'da çok sayıda usta şef haşlanmış yiyecekleri servis etmektedir. Bizim kültürümüzde ise ne yazık ki kızartılmış gıdalar ve hamur işleri çokça yer tutmaktadır. Bu yüzden de mide yanması ile ülser gibi rahatsızlıkları olanların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Midenizi korumak istiyorsanız bazı gıdalara dikkat etmenizde fayda var. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yapmış olduğu bir açıklamada herkesi yakından ilgilendiren bazı bilgilere yer verdi. Ulusal Post tarafından derlenen bir haberde ; Mide yanması problemi olanların yararlanması gereken bir mucizeden bahsedildi. Eğer sizlerin de midenizde herhangi bir sorun varsa bu önerilere mutlaka ama mutlaka kulak verin.

Bazı yiyecekler reflüye neden olurken bazıları ise reflüye ve mide yanmasına iyi gelir! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yapmış olduğu bir açıklamada midenin ilacı olan yiyeceği açıkladı.

Akşam'da yayınlanan haberde; Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından yapılan açıklamanın detaylarına yer verildi.

Mide yanmasına Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu havuç öneriyor. Saraçoğlu havuç için şunları belirtiyor: "Mide ve yemek borusunda yanmaya karşı yardımcı ve destekleyicidir." Peki, havucun diğer faydaları neler? İşte vücuda havuçla gelen şifanın detayları...

HAVUÇ NEYE İYİ GELİR?

A vitamini açısından zengin olan havuç gözlere faydalıdır.

Havuç saç içinde faydalıdır.

Kanı temizler.

Kalp sağlığını korur.

Kanser hastalıklarına karşı mücadele eden bir besindir. Havuç ekstresi lösemi hücrelerini öldürür.

Havuç beyin sağlığı için de faydalıdır.

Zinde tutar ve direnci artırır.

Cilt ve tırnaklar için de faydalıdır. A vitamininden dolayı sivilcelere karşı korur.

MİDEYE ZARAR VEREN BESİNLER!

Öte yandan mideye zarar veren besinlerde belli oldu! Bu besinler arasında kızartılmış gıdalar, dondurulmuş gıdalar, yağlı yiyecekler ilk sırada yer alır. Bu yüzden bu tür gıdalardan uzak durmak gerekmektedir.

Bol yeşillik tüketmek, bol su içmek gerekir. En önemlisi de alkol, kola ve asitli içeceklerden uzak durmak gerekiyor...

Ayrıca yemek yedikten sonra uyumak gerekiyor... Uzmanlar reflü sorunları olanların mutlaka uzman kontrolünde tedavi edilmesini de önermektedir.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

Midenizdeki sorunu çözmek için gün içerisinde 14 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Yani her yarım saatte bir bardak su tüketin. Bu sayede 1 ay içerisinde midenizdeki çok sayıda problemden kurtulmuş olacaksınız.

Ancak suyun kireçsiz olmasına dikkat etmelisiniz. Kireçli su mideye, böbreklere aynı zamanda da idrar yollarına zarar vermektedir. Bu yüzden dikkatli olmanızda fayda bulunmaktadır.