Şimdiye dek herkes hata yapmış! Buzdolabında kesinlikle saklanmaması gereken sebzeler

Şimdiye dek herkes hata yapmış! Buzdolabında kesinlikle saklanmaması gereken sebzeler

Bazı besinlerin buzdolabında saklanması onların besin değerlerini düşürüyor! O sebzelere dikkat etmekte fayda var. Annelerimiz meğer şimdiye dek hep yanlış yapmış

Havaların ısınmasıyla birlikte yiyecekler daha hızlı bozulmaya başladı. Bu yüzden çok sayıda besini buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolapları hayatımıza girdiği günden bugüne büyük bir kolaylık sağladı.

Bazı sebzeler buzdolabına konulabilirken bazı sebzelerin ise buzdolabına konulmaması gerekiyor. Çok sayıda beslenme uzmanı aslında her şeyin taze alınması ve buzdolabına pek konulmamasını öneriyor. Ancak dışarıda da kalınca hızlı bir çürüme süreci başlıyor.

Bu yüzden de ister istemez yiyecekleri buzdolabına kaldırmak gerekiyor. İnsanların yoğun iş temposundan dolayı da sürekli market ve pazara gitme gibi bir durumları olmadığı için bu yüzden alışverişi toplu yapmak gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Gereğinden fazla alınan besinler de buzdolabında bir süre sonra çürümeye hatta bozulmaya başlıyor. Bu olmasa bile besin değeri uçup gidiyor. Besin değeri giden bir sebzeyi tüketmekte hem yemeğin lezzetini kaçırıyor hem de sağlık açısından açıkçası pek önerilmiyor.

Haberciniz.biz internet sitesinde yayınlanan bir haberde kesinlikle buzdolabına kaldırılmaması gereken bazı besinler hakkında bilgi verildi. Öyle ki çoğu sebzeyi çoğu ev hanımı buzdolabına kaldırarak şimdiye dek hata yapmış bile.

İşte aklınızda bulunması gereken o çok ama çok önemli bilginin ilgili bölümü

BUZDOLABINDA SAKLANMAMASI GEREKEN SEBZE VE MEYVELER

Sarımsak
Soğan
Salatalık
Yeşil Fasulye
Patlıcan
Şalgam
Patates
Arpacık Soğan
Balkabağı
Kabak


Peki bu gıdaları nerede saklayacağız dediğinizi duyar gibiyiz?

Cevabı basit. Her şeyden önce, bu gıdaları emi çekecek bir veya daha fazla kağıt torbaya koymanız gerekir. Daha sonra oda sıcaklığında kiler ya da delikli sebze çekmecesi gibi karanlık bir yerde bu torbaları saklamalısınız ve bu gıdaları aşırı fazla miktarda satın alarak depolamak yerine azar azar alıp tüketmelisiniz.

Önemli hatırlatma: Domates ve Muz gibi besinleri de buzdolabına kaldırmamak gerekiyor. Muz çok daha hızlı kararırken domatesin ise içi geçmeye başlıyor. Bu yüzden bu iki besini de buzdolabına kaldırmamakta kesinlikle fayda var.

Kaynak: Haberciniz.biz