Sınavlardan önce hafıza için bu yiyecekleri tüketin! Zekâyı artırıyorlar ve zihni açıyorlar

Sınavlardan önce hafıza için bu yiyecekleri tüketin! Zekâyı artırıyorlar ve zihni açıyorlar

Sınav öncesi tüketeceğiniz bazı gıdalar zihni açıyor! Ayrıca beyni geliştiriyorlar! İşte hafıza güçlendirici besinler

Bazı gıdalar gerçekten beyne iyi gelmektedir. Bu gıdalar arasında Kuru Üzüm, Balık ve Yumurta ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca unutkanlık için cevizin de iyi geldiği söylenir. Gelişme çağındaki çocuklarınıza bu besinleri mutlaka tükettirin. Özellikle sınav öncesinde zihinleri açmaya katkı sağlamaktadır.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir içerikte beyni güçlendiren gıdalara yer verildi. Ve açıklamalarıyla birlikte faydaları da anlatıldı. İşte beyni güçlendiren zihni açan gıdalar.

Kuru üzüm: Unutkanlık sorunu yaşayanlar için kuru üzüm ideal bir besindir. Hem hafızayı çalıştırıyor hem stresi azaltıyor.

Balık: Bugünlerde menünüzde balığa yer açın. Balık hafızanın, zekânın ilacı olan bir besindir.

Su: Beynin ilaçlarından biri de sudur. Zihnin sağlıklı çalışması için su tüketimine önem vermeniz gerekiyor.

Yumurta: Kahvaltıda mutlaka yumurta olmalı. Yumurta hafıza için gerekli olan A, B grubu, D vitaminlerini içerir. Zindelik, unutkanlık için yumurta önemli bir besindir.

ZİHNE İYİ GELEN DİĞER ŞEYLER

Ayrıca zihni açan gıdalar arasında fındıkta dikkat çekmektedir. Fındığın içerisindeki mineral ve vitaminler beyin için çok faydalıdır. Beş yada altı adet badem tüketmekte beyni güçlendirme konusunda büyük faydalar sağlamaktadır. Bu yüzden badem tüketimine de dikkat edilmelidir.

Ayrıca yoğurt ve kefirinde hem bağırsaklar hem de beyin üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

İlgili Haberler