Soğan kokusundan kurtulmak böyle mümkün artık doya doya yiyebilirsiniz

Soğan kokusundan kurtulmak böyle mümkün artık doya doya yiyebilirsiniz

Soğan çok sevilen bir sebze. Soğanın ayrıca faydaları da çok fazla . Ancak kokusundan dolayı bir çok kişi soğan yemeyi tercih etmiyor. Soğan kokusundan kurtulabilmek ise çok basit

Soğan faydalı bir sebze olarak bilinmektedir. Türk mutfağında soğanla yapılan çok fazla ana yemek bulunur. Ancak soğanı tek başına yemekte çokça faydalıdır. Soğanın faydaları saymakla bitmezken bazı kişiler soğan yemekten çekiniyorlar.

Ofislerde çalışanlar veya toplu taşıma kullananlar soğan tüketmek istemiyor. Soğanı kokusundan dolayı tercih etmeyenlerin bu sorununa çözüm olacak bilgiler vereceğiz.

SOĞAN KOKUSU NASIL GEÇER?

Soğan kokusundan kurtulmak için ilk seçenek dişleri fırçalamaktır. Ancak diş fırçalanmasına rağmen soğan kokusu geçmez. Soğan ve sarımsak tükettikten sonra dişleri ve dili fırçalamak gerekiyor. Ardından da ağzınızı yarım fincan sütle çalkalayıp o sütü içmek gerekiyor. Süt sayesinde de soğan kokusundan kurtulmak mümkün olacak.

KORBONATIN MUCİZESİNDEN YARARLANIN

Ayrıca soğan kokusundan kurtulmak için karbonatın mucizesinden de yararlanabilirsiniz.

Nasıl Yapılacak?

1 Tatlı kaşığı karbonatı 1 çay bardağı suda eriterek bu su ile ağzınızı çalkalayın ve suyun yarısını için. Bu şekilde karbonatlı su sayesinde de soğan kokusu ortadan kalkacaktır.

Soğan kokusundan kurtulmanın bir diğer yolu da soğanları pişirerek tüketmektir. Genellikle çiğ olarak tüketilen soğanlar koku yapmaktadır. Pişirilerek tüketilen soğanlar ise koku yapmamaktadır.

ELDEKİ SOĞAN KOKUSU NASIL GEÇER?

Bir diğer sorunda eldeki soğan kokusudur. Eldeki soğan kokusundan kurtulmak mümkündür.

Ilık suyu geniş bir kabın içerisine ekleyin. İçerisine karbonat ve sirke ekleyin. Ellerinizi 5 dakika kadar suyun içerisinde bekletin. Veya içeceğiniz Türk kahvesinin telvesiyle ellerinizi ovuşturun. Bu sayede ellerinizdeki soğan kokusundan kurtulacaksınız.