Soğan tüketirken dikkat edin böyle olursa zehirlenebilirsiniz

Soğan tüketirken dikkat edin böyle olursa zehirlenebilirsiniz

Soğan faydalı bir sebze olsa da bazı durumlarda zehirli hale dönüşebiliyor. Özellikle yaz aylarında soğan konusunda çokça dikkatli olmakta fayda var.

Soğan içerdiği besinler ve vitaminlerle son derece faydalı bir besindir. Kalp hastalıklarını önleyen soğanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor.

Sindirim sistemine de iyi gelen soğan aynı zamanda da kan şekerini kontrol altına almaktadır. Soğanın kemikleri güçlendirdiği bilinmektedir. Ruh sağlığını da dengeleyen soğan kısacası en faydalı sebzelerden biridir.

SOĞANDAKİ ZEHİR TEHLİKESİNE DİKKAT EDİN

Soğan soyulduktan sonra hemen yemek yada salatada kullanılmalıdır. Eğer soymuş olduğunuz soğanı dilimleyerek bekletirseniz bir kaç saat sonra o soğan zararlı hale dönüşecektir.

Habertürk'ün aktardığına göre; Dilimlenmiş şekilde bir gece dahi beklemiş soğan, safra salgılarını, mide asidini artırır ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Doğranmış soğanı kapaklı kaplarda ya da kilitli poşetlerin içerisinde buzdolabında saklansa bile bakteri ve kokuları mıknatıs gibi çekerek o kabın içerisine hapsetmektedir.

Soğanın soyulduktan sonra hemen tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında bazı mekanlarda dilimlenerek bekletilen soğanlar son derece zararlıdır. Üzerine istediğiniz kadar sirke ve limon sıkın zararlı etkilerini azaltmazsınız.

Soğan tüketirken dikkatli olmanız gereken bir önemli konu daha var.

Bozulmuş soğan tüketmekte çok zararlıdır. Ve Soğanın bozulduğunu anlamakta çok kolaydır. Soğan bozulmaya başladığı anda kabuğu yumuşamaktadır. İçerisinde ise siyahlık oluşmakta ve soğandan da çok kötü bir koku gelmektedir. Bozulan soğanların kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Soğanı elinize aldığınızda eğer soğan içe doğru çöküyorsa o soğan kesinlikle bozulmuştur ve tüketilmemelidir.

İlgili Haberler