Soğanı sakın böyle yemeyin! Dikkat edilmezse midenizi mahvedebilirsiniz

Soğanı sakın böyle yemeyin! Dikkat edilmezse midenizi mahvedebilirsiniz

Çiğ soğan yerken dikkat etmekte fayda var. Eğer çiğ soğanı tüketirseniz acısını almalısınız aksi takdirde midenize zarar verebilir.

Mide yanması sorunu olanların soğan tüketirken dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü çiğ soğan mideye zarar verebiliyor. Bu yüzden çiğ soğan tüketirken acısını iyi almak gerekiyor.

Mynet.com sitesinde yayınlanan bir haberde de bu konuya dikkat çekildi.

PEKİ SOĞANIN ACISI NASIL ALINIR?

Soğanlarınızı yarım ay ya da piyazlık doğradıktan sonra sıra geldi onların acılarını almaya. Yemeklerde soğanın acısı çıktığı için çiğden soğan yerken onları tuz ve soğuk su yardımıyla yumuşatmak gerekiyor.

PİŞMİŞ SOĞANDA TEHLİKE YOK

Öte yandan pişmiş soğanı rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktır.

DİLİMLENMİŞ SOĞANDA DA TEHLİKE VAR

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir haberde; Dilimlenmiş soğanla ilgili bir tehlikeye dikkat çekildi. Peki dilimlenmiş soğanda nasıl bir tehlike olabilir? Detaylar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Verilen bilgilere göre, çiğ olarak doğranmış veya kesilmiş soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde, saklama kaplarında buzdolabında dahi saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.

Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.
Bu nedenle soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. İhtiyacımız olduğunda soğanı taze olarak doğrayıp kullanmak en doğru olandır.

Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir. Aman dikkat! Kaynak: Pembenar