Solmuş çiçeklerinizi canlandırmak çok basit! Öğrenince onları kurtarabileceksiniz

Solmuş çiçeklerinizi canlandırmak çok basit! Öğrenince onları kurtarabileceksiniz

Evimizde bulunan çiçeklerimizin büyük bir bölümüne gözümüz gibi bakarız. Ancak ne kadar iyi bakarsak bakalım bazı çiçek türleri solabiliyor. Onları canlandırmak ise çok basit

Bir çok kişi evinde veya işyerinde çiçek yetiştirir. Çiçek yetiştiriciliği gerçekten de güzel bir hobidir. Herkes profesyonel çiçek yetiştiricisi değildir. Bu yüzden bazı durumlarda evimizde veya işyerimizde bulunan çiçeklerimiz solabiliyor.

ÇİÇEKLERİNİZİ ÇÖPE ATMAYIN

Solan çiçekleri çöpe atmamak gerekiyor. Onları basit yöntemlerle canlandırmak mümkün. Emek verdiğiniz çiçeklerinizi çöpe atmak oldukça hatalı bir davranış. Solmuş her çiçeği canlandırmak pratik yöntemlerle mümkündür.

SOLMUŞ ÇİÇEKLER İÇİN ETKİLEYİCİ KÜRLER

Evinizde veya işyerinizdeki solmuş çiçekleri canlandırmak için uygulayabileceğiniz bazı kürler bulunuyor. Mynet'in haberine göre; Solmuş çiçekleri canlandırmak için en etkili kürler arasında ilk sırada muz kabukları ve yumurta kabukları yer alıyor.

scott-webb-ea2z1jszzfi-unsplash.jpg

MUZ KABUKLARIYLA ÇİÇEKLERİ CANLANDIRIN

Yemiş olduğunuz muzun kabuğunu çöpe atmak yerine su dolu bir bardağa koyarak buzdolabında bir gün bekletin. Ve bu suyla çiçeklerinizi sulayın. Magnezyum zengini olan muz kabukları bitkilerinizin canlanmasını sağlayacaktır.

KAHVE TELVESİYLE ÇİÇEKLERİ CANLANDIRIN

Kahve telvesiyle de çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz. Kahve telvesini çöpe atmayın çiçeğinizin toprağına karıştırın. Bu sayede çiçeğinizi böceklerden koruyacağınız gibi bitkinizin de canlanmasını sağlayacaktınız.

YUMURTA KABUKLARIYLA ÇİÇEKLERİ CANLANDIRABİLİRSİNİZ

Yumurta haşladığınız suyu sakın dökmeyin. Soğuttuktan sonra bu suyla çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Kalsiyum açısından zengin olan yumurta kabuğu bitkinizi canlandıracaktır.

Yumurta kabuklarını ise bir robot yardımıyla çekin ve onları toz haline getirin. 1 Tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozunu çiçeklerinizi sularken toprağa karıştırın. Bu kabuklar bitkinizin canlanmasına katkı sağlayacaktır.

Dilerseniz yumurta kabuğuyla, muz kabukları ve kahve telvesini blenderden geçirip toprağa karıştırdığınızda bitkilerinizin canlanmasını da sağlayabilirsiniz. Bu yöntemde en etkili çözümlerden biridir.

İlgili Haberler