Sütlaç yaparken kıvamını tam tutturmak için bilmeniz gereken püf nokta

Sütlaç yaparken kıvamını tam tutturmak için bilmeniz gereken püf nokta

Sütlaç yaparken lezzetini ayarlamak artık çok kolay! Vereceğimiz bu bilgiler sayesinde çok lezzetli sütlaç yapabilmek mümkün olacak

Türk mutfağında yer alan tatlılar arasında ilk sırada sütlaç yer alıyor. Evde yapılan sütlaçların lezzetli olması için herkesin bilmesi gereken bazı minik sırlar var!

En sevilen tatlılardan biri de kuşkusuz Sütlaç.. Sütlaç yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu püf noktalara dikkat edilmesi durumunda lezzetli sütlaç yapabilmek mümkün oluyor.

Ulusal Post tarafından derlenen bir içerikte lezzetli sütlaç yapmanın püf noktaları anlatıldı. Eğer sizde yatığınız sütlaç lezzetli olsun istiyorsanız vereceğimiz bu bilgiler doğrultusunda sizlerde hareket edebilirsiniz.

Sütlaç yaparken kullanacağınız pirincin de kaliteli olmasına dikkat edin. Kırık pirinçle yapacağınız sütlaç lezzetsiz olacaktır. Bu yüzden bu konuya da dikkat etmenizde fayda var.

Sütlaç yaparken kıvamının tutmamasından şikayet eden çok sayıda kişi var. Ancak sütlaç yaparken bazı detaylar bilinirse lezzetli sütlaçlar yapabilmek mümkün oluyor!

Sütlaç Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Bu tatlı herkes tarafından çok sevilmektedir. Sütlaç yaparken bazı durumlarda kıvam nedendir bilinmez tutmuyor.

Genelde tatlıcılarda satılan sütlaçlar daha lezzetli oluyor. Buna bazı ev hanımları tuhaf bir kılıf uydurmuş. Tatlıcılar sürekli yaptığı için o yüzden daha iyi oluyormuş. Öyle bir durum söz konusu değil.

İşin sırrı sütlaç yaparken püf noktaları bilmek. Eğer yapacağınız sütlaç lezzetli olsun istiyorsanız bazı püf noktaları atlamamak gerekiyor.

Bu kapsamda Mynet.com tarafından yayınlanan bir haberde; Sütlaç yaparken bilinmesi gereken püf noktalar anlatıldı.

Kısa sürede sizlerde tıpkı tatlıcılardaki kadar lezzetli sütlaç yapabileceksiniz. Tek bilmeniz gereken bu püf noktaları atlamamak.

Sütlacın içinde nişastaya yer yok

Pirinç nişastalı bir gıdadır ve bu nişasta oranı doğru kıvamı tutturmanız için yeterli olacaktır. Bunun için pirinci fazlaca yıkamaya gerek yok. Yapmanız gereken şey, pirinci sudan geçirmek.

Sütlaç yaparken günlük ya da taze süt kullanmaya özen gösterin, tatlının lezzeti çok daha iyi olacaktır.

Kaynayan suyun içine pirinçleri ilave edin ve yumuşayana kadar kaynatın.

Kaynayan su, ılıdıktan sonra sütü ilave edin. Bu işlem, doğru kıvamı tutturmak için oldukça önemli. Kaynayan su sıcak olduğunda sütü kesebilir.

Süt kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edin.

Sütlacın üzerini az miktarda yakmak istiyorsanız yumurta sarısı kullanabilirsiniz, ancak buna pek de gerek yok. Eğer yumurta kullanmayacaksak, hazırladığınız sütlacı fırına dayanıklı kaplara koyup, tepsiye dizin. Tepsinin iç kısmına az miktarda su ilave edin. Fırının ızgara kısmında, fırın kapağı yarı açık olacak şekilde 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hala istediğiniz kıvama gelmedi mi?

O zaman devreye nişastayı sokacağız. Bir çay bardağının içine yarım bardak su koyun. Suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Ardından içine 1 yemek kaşığı nişasta ekleyin ve suyun içinde çözdürün. Sonrasında sütlaçtan bir miktar alın, ve bardakta karıştırın. Ardından nişastalı karışımı sütlaca ilave ederek karıştırmaya devam edin.

İşte lezzetli sütlaç yapmak bu kadar kolay!

Evet lezzetli sütlaç yapmak için bu püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşın ve onların da lezzetli bir sütlaç yapmasını sağlamış olacaksınız.

Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlısıdır. Sütlaçlarınızı servis ederken üzerine biraz tarçın serpiştirirseniz tatlınıza farklı bir lezzet katmış olursunuz. Bunu mutlaka yapın.

İlgili Haberler