Daha önce hiç helva yapmayanlar bile bu tarifle kıvamını tam tutturuyor

Daha önce hiç helva yapmayanlar bile bu tarifle kıvamını tam tutturuyor

Birebir ölçü tam tutan, harika lokum kıvamında, şerbet kaynatma zahmeti olmadan çok pratik sütlü un helvası tarifi paylaşıyorum. Hemen denemenizi tavsiye ederim

Helva hem besleyici hem de lezzetli bir besin kaynağı olarak yüzyıllar boyunca, Osmanlının vazgeçemediği, sofralarından eksik etmediği bir tatlıdır.

Anadolu mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden olan helva, sadece bir damak tadı değil; mutlulukların ve üzüntülerin en büyük ortaklarındandır.

600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’na ait yemek isimlerini yazan belgeler incelendiğinde, çeşit bakımından en çok tatlılara rastlanılmaktadır. Tatlıların içinde ise helvalar ilk sıralarda yer almaktadır. Helva Arapça'da "tatlı" anlamına gelmektedir.

Bu tatlının en güzel tariflerinden bire de aşağıda paylaştığımız olan tariftir.

Malzemeler;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı un
Şerbet için;
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya ( isteğe bağlı)

Yapılışı;
Bir tavaya aldığınız tereyağı eritin ardından sıvıyağ ilave edin. Daha sonra unu ilave edin un rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.

Bu arada şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynatılmayacak şekerin erimesi için hafif ılıtmanız yeterli iyice karştırabilirim diyorsanız ılıtmadanda yapabilirsiniz.

Un rengi koyulaşınca şerbetini dökün. Şerbetini çekinceye karıştırarak ocakta tutun. Şerbeti çekince ocağı kapatın.

Çayın yanına veya yemekten sonra tatlı olarak servis edebileceğiniz helvaniz servise hazır. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.