Tam kıvamında anne usulü Sütlaç tarifi! Bunu yiyen kaynananız bile size sarılacak

Tam kıvamında anne usulü Sütlaç tarifi! Bunu yiyen kaynananız bile size sarılacak

Sütlaç geleneksel lezzetlerimizden olan bir tatlı türüdür. Anne usulü sütlaç tarifimizi şimdi sizlerle paylaşacağız.

Sütlaç uzun yıllardır yapılan bir Türk tatlısıdır. İran ve bazı Orta Doğu ülkelerinde de sütlaç yapılsa da daha çok Türkiye ve Balkanlarda yapılmaktadır.

Pirinç ve Sütle yapılan Sütlaç herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Eskiden annelerimizin yapmış olduğu sütlaçların çok daha lezzetli olduğu söylenir.

Vereceğimiz tarifle sizlerde tıpkı annenizin yapmış olduğu gibi lezzetli sütlaçlar yapabileceksiniz. Tek yapmanız gereken tarife uygun bir şekilde tatlınızı hazırlamak. Sizlerle ilk olarak sütlaç tarifi için malzemeleri paylaşacağız.

1 litre kadar süt
2/3 çay bardağı kadar pirinç
1,5 su bardağı kadar su
1 su bardağı kadar şeker
3 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
Ve Üzeri için isteğe göre tarçın


ANNE USULÜ SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

Su ve pirinci sütlaç yapacağınız tencereye alıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin. Pirinçler yeterince yumuşadığında ise sütü ilave edin. Süt ısınıp kaynayana dek orta ateşte pişirmeye dikkat ettin.

Tencere yüzeyine çıkan kaymağı ara ara temizleyin. Süt yeterince kaynadığında da şekeri ekleyin.

Ve 4 dakika kadar daha kaynatın. Tüm bu işlemleri lütfen az orta ateşte yapmaya dikkat edin. Yoksa sütlacınızın kıvamı olmayacaktır.

Son olarak 1 çay bardağı soğuk su ile eritmiş olduğunuz nişastayı yavaş yavaş kaynayan sütlacınıza ekleyip karıştırın.

Ardından 4 dakika daha bekletip sütlacınızı ocaktan alın. Kaselere paylaştırın ve ılıdıktan sonra üzerlerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın. Bu şekilde kaldırmaz da üstü açık buzdolabına kaldırırsanız sütlacınıza buzdolabınızdaki diğer yiyeceklerin kokusu sinecektir. Bu yüzden mutlaka streç filmle kapatmaya çalışın..

İlgili Haberler