Tavuk pişirirken zehirleyen hataya dikkat! Tüm vücudu etkiliyor

Tavuk pişirirken zehirleyen hataya dikkat! Tüm vücudu etkiliyor

Tavuk pişirirken yapılan bir hata tavuğun zehirli hale dönüşmesine neden oluyor. İşte mutfakta sıkça yapılan o hata

Tavuk yemekleri Türk mutfağında genişçe yer tutar. Tavuk yemekleri yapılırken yapılan küçük bir hata ise tavuğu zehirli hale dönüştürüyor.

Sözcü'de yayınlanan bir haberde; Tavuğu pişirmeden yıkamanın zehirlenmeye yol açtığı belirtiliyor. Gıda zehirlenmelerinin çoğu tavuklarda yer alan mikrop ve bakterilerden oluşuyor. Tavuğun çiğken yıkanması ise bu bakterilerin artmasına neden oluyor.

Yapılması gereken ise tavuğu yıkamadan pişirmek. Aynısı kırmızı et içinde geçerli. İngiltere'de yapılan bir araştırmada da bilim insanları bu tehlikeye dikkat çektiler.

PEKİ TAVUK NEDEN YIKANMAMALI?

Tavuk etinin yıkanması durumunda Çiğ tavuk üzerinde bulunan bakteriler, suyla temas ettiği için hızla yayılma gösterecektir. Elleriniz yoluyla da diğer besinlere bu bakterilerin geçme ihtimali oldukça yüksek olacaktır. Diğer besinlere ve malzemelere yerleşen bu bakteriler gıda zehirlenmesine neden olacaktır.

Unutmayın tavuğu pişirmeden önce yıkarsak lavabo, musluk, tezgah yüzeylerine ve hatta ellerimize sıçrayan mikroorganizmalar çapraz bulaşmaya neden olacaktır.