Taze limonları tam bir yıl saklayabilirsiniz! İşte limon saklama yöntemleri

Taze limonları tam bir yıl saklayabilirsiniz! İşte limon saklama yöntemleri

C vitamini bakımından zengin olan limon Türk mutfağında çok fazla kullanılmaktadır. Limonları bir boyunca saklamak ise aslında çok basit. Bu mutfak sırlarıyla limonlarınız artık bozulmayacak.

Faydalı saymakla bitmeyen limon Türk mutfağında çokça kullanılmaktadır. Limonlarla ilgili herkesin canını sıkan bir sorun var. O da limonların çabucak bozulması.

İçi geçen limon küflenmeye başlıyor ve tüketilemeyecek hale geliyor. Giderek siyahlaşan limon sonrasında kullanılamaz hale geldiği için direk çöpe gönderiliyor.

HANIMLAR ÇOKÇA LİMON ALIYOR

Sofralarımızdan eksik olmayan limon salatalarımızın ve çorbalarımızın vazgeçilmezi bir besin. Dolayısıyla ev hanımları market ve pazardan limon satın alırken bolca satın alıyorlar.

KÜFLENME SORUNU BAŞ GÖSTERİYOR

Buzdolabında limonları muhafaza etsek bile nedendir bilinmez bir süre sonra küflenme sorunu baş göstermeye başlıyor. Küflenen limonu tüketmek imkansız. Direk çöpe atmak gerekiyor. İçi geçen limonu tüketmekte çok zararlı. Hem kullanılan besine zarar veriyor hem de gıda zehirlenmesine yol açabiliyor.

NEYSEKİ ARTIK 1 YIL BOYUNCA SAKLAMAK MÜMKÜN

Haberciniz.biz sitesinde yayınlanan bir haberde limonları 1 yıl boyunca saklamanın yolları anlatıldı. Sizlerde uygulayacağınız bu yöntemler sayesinde bir yıl boyunca limonlarınızı saklayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken bu bilgiler doğrultusunda limonlarınızı muhafaza etmek.

İŞTE 1 YIL BOYUNCA LİMONLARI SAKLAMANIZI SAĞLAYACAK O YÖNTEMLER

LİMONLARI ZAMANA BIRAKIP ÇÖP OLMASINA İZİN VERMEYİN

Limonları sıcak bir ortamda bıraktığınızda hızla bozulabileceği gibi soğuk bir ortamda bıraktığınızda da dış kabuğu sertleşir. Bu durumda limonu sıkmak zorlaşırken, tadı da yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Ucuz dönemde fazla fazla limon satın alarak kolaylıkla limon suyu saklayabilirsiniz. Böylece salatalara, çorbalara ve bitki çaylarına hemen ekleyebileceğiniz limon suları da hazırlanmış olur.

LİMON NASIL SAKLANIR?

İlk olarak limonları güzelce yıkayın. Ardından kurutun. Kilitli bir poşetin içine limonları koyarak dondurucuya atın. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp ikiye bölün ve suyunu sıkın. Buz küplerinin içerisine limon sularını dağıtıp yeniden dondurucuya kaldırın. Dondurucuda donduktan sonra buz küplerini çıkarıp bir kilitli poşete yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntemle birlikte 1 yıla yakın bir süre limonu saklayabilirsiniz.

DİLİMLER HALİNDE LİMON NASIL SAKLANIR?

Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.

LİMON KABUĞU NASIL SAKLANIR?
Limon kabuğu saklamak da mümkün. İlk olarak bir kavanozun içine tuz doldurun. Daha sonra bir limonu X şeklinde kesip kabuklarını soyun. Limonu ikiye ayırıp ortasına bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Diğer yarısını da tuzla doldurun. Suyunu sıktığınız limonu kavanoza yerleştirip 2-3 gün bekletin. Limonları kullanacağınızda yıkayıp posalarını çıkartın. Kabuklarını doğrayıp buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Evet limonları bir yıl boyunca saklamak bu yöntemlerle mümkün! Deneyen herkes faydasını gördüğünü belirtiyor. Limonla ilgili bu bilgileri uygulayabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz.

Kaynak: Haberciniz.biz