Tüketmeden önce asla yıkanmaması gereken 5 yiyecek! Zararlı besine dönüşüyorlar

Tüketmeden önce asla yıkanmaması gereken 5 yiyecek! Zararlı besine dönüşüyorlar

Bazı yiyeceklerin yıkanması zararlı hale gelmelerine neden olmaktadır! İşte yemeden önce asla yıkanmaması gereken yiyecekler

Bazı yiyeceklerin tüketilmeden önce yıkanması onların zararlı hale dönüşmesine neden olmaktadır. Salgın sonrasında herkes olabildiğince titiz takılmaya başladı.

Ancak uzmanlar fazla temizliğin takıntı hale gelebileceği için uyarılarda bulunuyorlar. Özellikle besinler konusunda dikkatli olmakta fayda var.

Sağlık açısından bazı besinleri yıkayarak tüketmek gerekmektedir. Örneğin ''Elma, Armut'' gibi yiyeceklerin mutlaka yıkanarak tüketilmesi gerekmektedir. Domates ve salatalıkta mutlaka yıkanarak tüketilmelidir. Bunları öğrenmiş olduk.

Ancak bazı yiyeceklerin de kesinlikle yıkanmaması gerekiyor. Yıkandığı zaman zehre bile dönüşme ihtimalleri var. Bugüne dek çoğu kişi önemsemiyor ve bu besinleri yıkayarak tüketiyordu. Öğrendiğinizde nasıl büyük bir hata içerisinde olduğunuzu anlamış olacaksınız.

Mynet haber sitesi tarafından paylaşılan bir haberde; Yıkanarak tüketilmesi durumunda zararlı hale dönüşen 5 yiyecekten bahsedildi. Sırasıyla sizlerle o yiyecekleri paylaşacağız. Ve yıkanması durumunda ne gibi bir zararı oluyor onu da ayrıntılı bir şekilde aktaracağız.

Asla yıkanmaması gereken 5 yiyecek
1. Yumurta

Çoğu kişi yumurtayı pişirmeden önce yıkamanın daha sağlıklı olduğu düşünür ama bilmedikleri bir şey var: Bakteriler tarafından kontaminasyona ( yabancı madde etkisiyle kirlenme veya saflığını kaybetme) uğramamaları için yumurtalara çözel bir madde konulur. Yıkadığınızda ise bu koruma ortadan kalkar.

2. Tavuk

Tavuk, en kolay besin zehirlenmesine neden olan bir gıda. Tüketirden oldukça dikkatli olmakta fayda var. Tavukta yer alan bakteriler sağlığımızı tehdit edebilir nitelikte. Tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi, tavuğun yıkanmasıyla elinize yayılır. Bu süreçte tavuğu kesinlikle yıkamayın ve ürünü en kısa sürede pişirin. Tavuğu uzun bir süre bekletmek de oldukça tehlikeli...

3. Kırmızı et

Tavuk gibi kırmızı ette de aynı durum söz konusu...

4. Makarna

Makarnayı yıkadığınız taktirde içinde nişastayı akıtmış oluyorsunuz ve bu da makarna sosunun az emilmesine neden oluyor. Yıkamak isterseniz de pişirdikten sonra bunu gerçekleştirin.

5. Mantar

Suyu çok fazla emdiği için makarnayı yıkamak da sakıncalı. Yıkadığınız zaman elastikiyetini kaybederler.

Bazı yiyecekleri de kesinlikle buz dolabına koymamanız gerekmektedir.

O yiyecekler arasında ''Domates, Muz, Kuru Yemişler, Zeytinyağı, Bal, Soğan, Sarımsak ve Patates'' ilk sırada yer almaktadır. Bu yiyeceklerin de buzdolabına konulması son derece zararlıdır.

Kaynak: Mynet.com