Turşu yerken zehirlenmeyin Pek bilinmeyen bir zararlı hali var kimse farketmiyordu

Turşu yerken zehirlenmeyin Pek bilinmeyen bir zararlı hali var kimse farketmiyordu

Turşu, Türk mutfağında sevilen bir lezzet olmasına rağmen bazen zehirli olabiliyor. Dikkat etmeniz gereken beyaz tabaka uyarısı

Turşu en sevilen besinlerden biridir.. Ancak turşu bazı durumlarda besin zehirlenmesine yol açıyor. Evde yaptığınız turşunun üzerinde beyaz tabaka oluştuysa o turşuyu sakın tüketmeyin.

TGRT haber'de yayınlanan bir haberde turşunun üzerinde oluşan beyaz tabakayla ilgili bilgiler verildi.

TURŞU SUYU ÜZERİNDEKİ BEYAZ TABAKA NEDEN ZARARLI?

Turşunun suyu bulanmaya başladığında, üzerinde göz göz beyaz bir tabaka oluştuğunda akla birçok soru gelir. Bu tabaka, turşuda çürüme başladığına işaret eder ve turşu eski lezzetini kaybeder.

ÜSTÜNÜ ALSANIZ DA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ

Öte yandan turşunun üzerindeki beyaz tabakayı alıp tüketmek işe yaramayacaktır. Turşunun tamamen bozulmasına yol açmıştır bu beyaz tabaka. Bu yüzden bu turşuyu tüketmemek en sağlıklısı olacaktır.

TURŞU ÜZERİNDE BEYAZ TABAKA NEDEN OLUŞUYOR?

Peki turşu üzerinde beyaz tabaka neden oluşuyor diyorsanız bunun bazı nedenleri vardır. Turşunuzun bozulmasına yol açan hatalar şu şekildedir.

Turşu bidonunu güneş alan bir yerde bulundurmak..

Turşunun tuz ve sirke ayarını iyi ayarlamamak.

Turşu bidonunun ağzını iyice kapatmamak...

Turşu yapımında kullanılan malzemelerin taze olmaması.

Evet turşu yapımında kullanılacak malzemelerin taze olması da büyük önem taşımaktadır. Sakın taze olmayan malzemeleri kullanmayın. Turşunuzu zehirli hale dönüştürmekten başka bir işe yaramaz.