Turşudaki zehir tehlikesini görmezden gelmeyin! Önlemek için tüyo

Turşudaki zehir tehlikesini görmezden gelmeyin! Önlemek için tüyo

Turşu yaparken herkesin bilmesi gereken önemli bir bilgi var. Üstelik turşudaki zehirlenme tehlikesini de görmezden gelmemek gerekiyor

Turşu Türk mutfağında sevilen bir besin. Daha çok yazlık sebze ve meyvelerden yapılan turşular genelde kış aylarında sofralardan eksik olmamaktadır.

ZEHİRLİ TURŞU RİSKİNE DİKKAT

Turşu içerisinde küflenme ya da bozulma oluştuğunda zehirli hale dönüşebiliyor. Bağırsaklara ve mideye zarar verebiliyor.

Bu yüzden turşudaki zehirlenme tehlikesine dikkat etmek gerekmektedir.

KÜFLÜ TURŞULAR ZEHİR SAÇIYOR

Küflenen turşular zehir saçtığı gibi tehlikeli de olabiliyor. Neyse ki turşuda oluşan küfü temizlemek için bazı yöntemler bulunuyor.

Bu konuyla ilgili olarak Akşam gazetesinde ayrıntılı bir haber yayınlandı. Yayınlanan haberde turşudaki küf tehlikesinden kurtulmanın yöntemleri anlatıldı.

TURŞUNUN BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Öncelikle bozulan turşunun üzerinde beyaz bir tabaka oluşur. Oluşan bu tabaka daha sonra turşunun diğer bölgelerine geçer ve turşuyu zehirli hale getirir. Bu sorunun en büyük nedenlerinden biri turşunun kapağının iyi kapatılmaması aynı zamanda da turşunun güneş almayan bir yere konulmamasıdır.

Ancak üzülmeyin Akşam gazetesinde yayınlanan içerikte turşunuzu daha iyi muhafaza etmenin ve bozulmayı önlemenin yolları anlatıldı.

TURŞU KÜFÜ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Birçok insan turşu suyu üzerindeki beyazlıkları aldıktan sonra tüketmeye devam eder. Oysa o beyazlıklar küfe işarettir.

MAYDANOZ KÜFÜ ENGELLİYOR

Turşuların bozulmadan dayanma süresini uzatmak için kavanozdaki sebzelerin en üstüne iki dal maydanoz koyun. Böylece sebzelerin küflenmesi engellenmiş olur.

Turşuları serin yerde muhafaza etmeye özen gösterin.

Taze fasulye turşusunu kurarken fasulyeleri bir miktar haşlayın. Yüksek ısı küflenmeyi geciktirecektir.

MALZEMELERİNİZ TAZE OLMALI

Öte yandan turşu yaparken bilmeniz gereken bir diğer önemli noktada turşu yapımında kullanacağınız malzemelerin yapısıdır. Sakın taze olmayan bozuk ürünlerle turşu yapmayın. Yapacağınız turşu hem kalitesiz hem de sağlıksız olacaktır.

Kaynak: AKŞAM