Uzman tavsiyesi Kelle Paça yerine bundan tüketin

Uzman tavsiyesi Kelle Paça yerine bundan tüketin

Türk mutfağından eksik olmayan kelle paça çorbasıyla ilgili ezber bozan bilgi. Uzmanlara göre kelle paça çorbası yerine bakın ne yenilmeli

Kelle Paça çorbası Türk mutfağında çok sevilen çorbalardan biridir. Kelle paça çorbasının çok şaşırtıcı faydaları olduğu söyleniyor. Örneğin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kemiklere iyi geldiği gibi faydalar.

Ancak yapılan araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. İddialara göre Kelle Paça çorbasının kemiklere sağladığı pek bir fayda yok.

Üsküp Haber'de yayınlanan bir haber kafa karışıklığına yol açtı; Aynı haber daha önce Mynet ve milliyet gazetelerinde de yayınlanmıştı.

Tıp literatüründe önemli değişikliklere yol açan araştırma sonuçlarına göre beslenme ile alakalı doğru bilinen birçok yanlış meydana çıktı. İşte araştırma sonuçlarına göre tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken gıdalar.

Paça çorbasının yararı yok zararı çok

Paça çorbası tüketiminde önemli kriter tüketim oranı. Araştırmalara göre az yenen paça çorbasının hiçbir faydası yok. Ancak fazla tüketildiği takdirde karaciğere ve böbreklere zarar veriyor. Eklem ağrılarında iyi gelmesi için paça çorbasının tüketilmesi eskiden beri var olan bir duyum ancak içerisinde bulunan kolajen, eklem ağrıları ile kırıklara iyi gelse de çok tüketildiğinde böbrek ve karaciğer sağlığına tehdit oluşturuyor.



Eklem ağrıları için alternatif gıda keşfedildi

Morina balığının eklem ağrılarına faydalı olduğu da araştırma sonuçları arasında yer alıyor. Morina balığı derisinde olan aminoasit özellikli kolajen peptitler eklem ağrıları için hafifletici etkenler taşıyor. Kuzey bölgesinde görülen morina balığının günlük yaşamda sık sık tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kireçlenmede yeni keşif

Kireçlenmenin ana sorunu eklemlerde bulunuyor ve ağrının bastırılması için kolajen peptitler ile desteklenmesi gerektiği araştırma sonuçlarında yer aldı. Bu sebeple morina balığında yer alan kolajen peptitler, hem kıkırdaklara doğrudan nüfuz ederek ağrıların azalmasını sağlıyor hem de kireçlenmeye karşı etkin bir çözüm oluyor.

DİKKAT ETMEKTE FAYDA VAR

Öte yandan uzmanlara göre kireçle çok ciddi bir sorun. Bu yüzden bir doktora görünmekte fayda var. Kendi kendine kireçlenmenin geçmesi mümkün değil. Doğru tedavi ve ilaç kullanımı aynı zamanda fizik tedavi gerektiren bir süreç ancak hastalığı durdurabiliyor.

Kireçlenmeyi durdurmak için tüm bunlara dikkat etmekte fayda var.

Özellikle ileri yaşlarda oluşan kireçlenme tehlikeli rahatsızlıklara yol açabiliyor. Çok sayıda uzman bu hastalık üzerinde araştırmalar yapıyor.

Yani sanıldığı gibi kelle paça çorbası içerken bu hastalığın durması mümkün değil. Uzmanlar bu yüzden dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Sizlerde de kireçlenmeye ilişkin belirtiler varsa mutlaka bir doktora ulaşmanızda fayda var.

Kireçlenmenin önemli belirtileri...

Eklem sertliği ve hareketlerde kısıtlılık. Aynı zamanda bir eklem büküldüğü zaman eklemden tıkırtı ya da çıtırtı sesi gelmesi... Aynı zamanda eklemin etrafında hafif şişme gibi sorunlar.. Bazı Aktiviteler sonrasında da kötüleşen eklem ağrıları..