Uzman uyarısı Sirkeyi kesinlikle onunla karıştırmayın yakabilir

Uzman uyarısı Sirkeyi kesinlikle onunla karıştırmayın yakabilir

Sirke ile temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken önemli uyarı. Yakıcı hale dönüşebiliyor

Sirke doğal temizlik ürünlerinden biri olarak son dönemde dikkat çekiyor. Kimyasal ürünler kullanmak yerine sirke ile temizlik yapanların sayısı artıyor. Ancak sirke ile temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde; Sirke ile temizlik yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırada sirkeyi çamaşır suyu ile karıştırmamak yer alıyor.

Çamaşır suyu kimyasal bir ürün. Bu yüzden sirke ile karıştırmamak gerekiyor.

Peki sirke ile çamaşır suyu neden karıştırılmamalı?

Sirkeyle çamaşır suyu karıştırıldığında yakıcı etkiye sebep olabilir. Alerji gibi cilt hastalıklarını da tetikleyebilir

Bu yüzden ikisini karıştırmadan tüketmek gerekiyor..

SİRKE İLE TEMİZLİK YAPABİLECEĞİNİZ ALANLAR

Tüm bunlarla birlikte sirke ile temizlik yapmanızda sakınca olmayan bazı alanlar bulunmaktadır.

Sirkeyi su ile seyreltip temizlik ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cam sileceğiniz suya örneğin bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Çamaşır makinizin içerisini de seyrelteceğiniz bu suyla temizleyebilirsiniz.

Evdeki kapı kollarınızı, pencere önlerinizi, pencere kollarınızı da bu suyla silebileceğiniz gibi tuvaletinizi de temizleyebilirsiniz.

ÇAYDANLIK TEMİZLİĞİ

Ayrıca sirke çaydanlık temizliği konusunda da oldukça etkili bir üründür. Örneğin çaydanlığınızdaki kireçleri temizlemek için çaydanlığa birazcık sirke koyun ve 15 dakika kadar bekletin. Kireçlerin pul pul döküleceğini göreceksiniz.

Ancak çaydanlık içerisindeki suyu bir süre kaynatmanız gerekmektedir. 5 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır. Aynı yöntemi ısıtıcılarınız içinde uygulayabilirsiniz.

Ütünüzün etrafını, kapı eşiklerinizi de sirke ile temizleyebilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz yerler parke gibi ve mobilya gibi ürünlerdir.

Unutmayın sirke ile çamaşır suyu gibi ürünler asla ve asla karıştırılmaz. Bu uyarıyı arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin.