Yağ lekelerini çıkarmak sanıldığı kadar zor değilmiş, İşte en etkili yöntem

Yağ lekelerini çıkarmak sanıldığı kadar zor değilmiş, İşte en etkili yöntem

Yağ lekelerini temizlemek çok zor görülse de pratik temizlik sırlarıyla artık işiniz daha kolay olacak

Beyaz çamaşırlara bulaşan yağ lekeleri oldukça sinir bozucu olurlar. Çünkü onları temizlemek gerçekten çok zordur. Bu yüzden alternatif temizlik yöntemleri şimdilerde oldukça popüler.

Yağ lekelerine karşı doğal yöntemler hep merak edilmiştir. Vereceğimiz bu doğal yöntemler sizi çok şaşırtacak.

Özellikle beyaz çamaşırlarınızda bile anında etki edecek. Ulusal Post tarafından derlenen bir içerikte kıyafetlerdeki yağ lekelerinden kurtulmanın yolları aktarıldı. Öğrendiğinizde sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Böylelikle onların da yararlanmalarını sağlamış olacaksınız.

Yağlı yiyecekler tükettiğiniz zaman siz yine de bu formüle güvenip sakın kıyafetlerinizi yağ içerisinde bırakmayın! Ama bu yöntemleri de aklınızın bir köşesinde bulundurmayı ihmal etmeyin. İşte kıyafetlerinizi yağ lekelerinden kurtarmanızı sağlamaya yarayacak pratik bilgiler.

Genelde yağlı yiyeceklerin tüketilmemesi önerilir. Ancak nedendir bilinmez bir çok kişi yağlı yiyecekler tüketirler. Oysa uzmanlar yağlı yiyeceklerin zararlı olduğunu söylemektedir. Bu uyarıyı ciddiye almaz ısrarla yağlı yiyecekler tüketiriz.

Damarlara ve kalbe zarar veriyorlar. Vücudun bağışıklık sistemini çökertiyorlar. Sindirim sistemine zarar veriyorlar. Tüm bunlarla birlikte karaciğeri de yağlandırıyorlar.

Böbrekler için de yağlı ve tuzlu gıdalar büyük sorundur. Görüldüğü gibi yağlı ve kızartılmış gıdaların vücudumuz için birden çok zararı bulunmaktadır.

Hatta ABD'de yapılan bir araştırmada kızartılmış gıdaların beyne de zarar verdiği ortaya çıkarılmıştır. Unutkanlık ve hafıza problemlerine yol açan kızartılmış gıdalar direk beyni de yavaş yavaş öldürmektedir. Vücudun dört bir yanına zarar veren kızartılmış gıdalardan uzak durmak sağlığımız açısından oldukça büyük önem taşımaktadır.

Kızartılmış gıdalar vücudumuza zarar verirken aynı zamanda çevreye de zarar vermektedir. Mutfakta bir çok noktaya sıçrayan yağlar can sıkıcı olabilmektedir. Sıçrayan yağ lekelerini çıkarmak ise büyük zahmet istiyor.

Gereksiz kimyasal ürünler kullanmadan doğal yöntemlerle yağ lekelerini çıkarabilmek mümkündür.

Mynet'te yayınlanan bir haberde; Yağ lekelerinin nasıl çıkarılacağı konusunda bazı bilgiler paylaşıldı.

İşte yağ lekelerini çıkarmak için kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz hem sağlıklı hem de ucuz en etkili yöntemler.

MUTFAKTAKİ YAĞ LEKELERİNİ ÇIKARMAK İÇİN

Bir tencerede sirkeli su kaynatınız. Kaynayan sirkeli suya karbonat ekleyiniz. Yağ lekeli bölümü bu sirkeli suda bekletiniz. Bekleyen yağ lekelerini diş fırçasıyla fırçalayın. Kimyasal kullanmadan etkili bir şekilde yağ lekelerinden kurtulabilirsiniz.

KIYAFETLERDEKİ YAĞ LEKELERİ

Kıyafetlerde bulunan yağ lekelerinin hiç çıkmayacağı düşünülüyor. Fakat yağlı bölgeye tuz serptikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkamak lekenin kolayca çıkmasını sağlayacaktır.

Alternatif yöntem olarak yağlı bölümün üzerine karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalayabilirsiniz. Daha sonrasında kıyafetinize uygun temizleyici ile yıkayabilirsiniz.

Kaynak: Mynet - Ulusalpost

İlgili Haberler