Yastığa Sarılmadan Uyuyamayan İnsanların Özellikleri

Yastığa Sarılmadan Uyuyamayan İnsanların Özellikleri

Neden Bir şeye Sarılmadan Uyuyamıyorsunuz?

Bu durum aslına bakarsanız çocukken alışkanlık haline getirdiğiniz uyku şekliyle alakalı olsa da, çocukluğunuza inmeye gerek yok. Tüylü bir ayıcık, ikinci bir yastık hatta bazen yorgan, bu tarz nesnelere sarılarak uyumanızın bir sebebi var.

1- Horlamayı ve uyku apnesini önler.

Uyku apnesi bir bireyin uyku sırasında normalin dışında bir düzen ile nefes alıp vermesidir. Bu durum size düzensiz bir uyku, gün boyu uyuşukluk hissi, yorgunluk verir.

Yastığa sarılma alışkanlığınız sizi bu tarz bir rahatsızlıktan fiziksel olarak koruyan etkenlerden birisidir. Vücut yastığı uyurken sizin doğru pozisyonda kalmanızı ve rahat nefes alışverişi yapmanızı destekler.

2- Yalnız hissetmek istemiyorsunuz.

Çağımızın en çok hissidilen ve rahatsızlık duyulan özelliklerinden biri de teknolojiyle birlikte insanların yalnızlaşması sorunu. Edindiğiniz yastığa sarılma alışkanlığı sayesinde kendinizi yalnız hissetmekten kurtulabilirsiniz.

Araştırmalara göre yastığa sarılarak uyuyan insanların %50'den fazlası yalnızlık hissini ortadan kaldırdığı bahanesiyle yastığa sarılıyor.

3- Duygulara daha çok değer veriyorsunuz.

Bir yastığı kucaklamak gece boyu size duygusal bir rahatlama sağlar. Bu uyku şekliyle siz ilişkinizde ve aile bireyleriyle olan bağlarınız da sağlam duran, güçlü bir birey olduğunuzu gösteriyorsunuz. Hayatınıza aldığınız insanlar için emek vermeyi, çaba göstermeyi seven birisiniz.

4- Birileri size sarılarak uyudu.

Daha önce yastığa sarılarak uyuma huyunuz olmayabilir. Fakat birileri size sarılarak uyuduysa ve artık yalnız yatıyorsanız, yastığa sarılarak uyumak size iyi geliyor. Vücut istemsiz bir şekilde bunu bir uyku rutini haline getirmiş ve sizden aynı fiziksel ortamı istiyor. Bu yüzden yastığa sarılmadan uyuyamıyorsunuz.

5- Anksiyete ataklarına karşı sarılmaya eğilimlisin.

Anksiyete atağı geldiği zaman uyumak her zamankinden daha zor hale gelir. Eğer bunu tecrübe ettiysen yatağının senin için en rahat ortam olduğunu farketmişsindir. Bu noktada yastığa sarılmak seni rahatlatan, dinlendiren ve düşüncelerini dizginleyen bir alışkanlık olarak kalmış. Bu yüzden yastığa sarılmadan uyuyamıyorsun.

Sence birşeye sarılmadan uyuyabilir misin?