Yemeğe tereyağı eklerken yemeğin lezzetini kaçıran hata

Yemeğe tereyağı eklerken yemeğin lezzetini kaçıran hata

Tereyağı Türk mutfağında çok sevilen ve kullanılan bir yağdır. Zaman zaman yaptığımız yemeklere zaman zaman da balla birlikte kahvaltıda tüketiyoruz. Ancak yemeğin lezzetini kullandığımız tereyağı ile kaçırabiliriz.

Tereyağı Türk mutfağında çokça kullanılan bir yağ türüdür. Özellikle pilav, et yemekleri, kavurma gibi yemeklerde çokça kullanılır.

Sabah kahvaltılarında da bal yanında veya reçel yanında tereyağı iyi gitmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen tereyağını kullanırken dikkat etmemiz gereken bazı önemli bilgiler var.

TEREYAĞI KULLANIRKEN YAPILAN HATA

Yemeğe tereyağı eklerken güvenilir markalardan aldığımız yağı kullanmalıyız. Veya organik ürünler satan bir yerden alacaksak güvenilir yerlerden almalıyız. Merdiven altı üretim tereyağı satan yerler sağlığımızla oynuyorlar.

Yemeğe lezzet katsın diye attığımız bu hileli tereyağı bir çok hastalığa davetiye çıkardığı gibi yemeğin de lezzetini kaçırıyor.

PEKİ HİLELİ TEREYAĞI NASIL ANLAŞILIR?

Kullanacağımız yağın hileli olup olmadığını anlamak ise aslında çok basittir. Sıcak su testiyle yağın sahte olup olmadığını anlayabiliriz.

NASIL YAPILACAK?

Bir tutam tereyağını alın ve bir bardak sıcak suyun içerisine ekleyin. Tereyağı tek parçada küçülerek erirse o yağ gerçektir. Su içerisinde parçalara ayrılmışsa o tereyağı gerçek değildir.

KESME TESTİ DE İŞE YARAMAKTADIR.

Nasıl Yapılacak?

Buzdolabından çıkarmış olduğunuz tereyağına bıçağı yavaşça değdirin. Bıçak darbesi alan yerler eğer küçük küçük parçalandıysa o yağ gerçektir.

KÖPÜRME TESTİ

Sahte tereyağını anlamanın bir diğer yolu da köpürme testidir. Tavaya eklediğiniz yağ eğer köpürmüyorsa o yağ sahtedir. Sakın yemeğinize eklemeyin. Sadece yemeğin lezzetini kaçırmaz aynı zamanda sağlığınıza da zarar verir.