Yumurta haşlarken çatlamayı önlemenin en kolay yolu bir damla damlatın yeter

Yumurta haşlarken çatlamayı önlemenin en kolay yolu bir damla damlatın yeter

Yumurta haşlarken yumurtanız çatlıyorsa bu soruna çok kolay bir çözüm var. Çoğu kişi yumurtayla ilgili bu mutfak sırrını bilmez

Yumurta son dönemde fiyatı en fazla artan besinlerin başında geliyor. Eğer yumurta haşlarken yumurtanız ziyan olmasın istiyorsanız bu bilgilere iyi bakın deriz. Bu bilgiler sayesinde yumurta haşlarken yumurtalarınız artık asla çatlamayacak.

Yumurta haşlaması sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir besindir. Yumurta haşlamasının çok fazla faydası bulunur.

En önemli faydaları arasında doğal protein deposu olması yer alır. Ayrıca yumurta haşlaması tok tutar. Bu yüzden sabah doyurucu bir kahvaltı yapmak isteyenler için önerilir.

YUMURTANIZ İSRAF OLMASIN

Çoğu kişi yumurta haşlaması yaparken israf olmasından hoşlanmaz. Ya yumurtalar çatlar ya da patlar. Bu herkesin başına gelebilir.

Yumurta haşlarken patlamasını veya çatlamasını önlemek için bazı küçük mutfak sırları var.

TUZ DÖKÜN

Yumurta haşlarken suya bir tutam tuz dökün. Tuz çatlamayı önleyecektir. Kabuğun daha sağlam olmasına yol açacaktır.

SİRKE DÖKÜN

Evet 1 tatlı kaşığı kadar sirke dökmekte yumurtaların çatlamadan haşlamasını sağlamaktadır. Sirkenin asitik yapısı yumurtaların çatlamadan haşlanmasını sağlar.

LİMON FORMÜLÜ

Bir başka yöntemde bir iki damla kadar limon suyu sıkmak. Evet yumurta haşlayacağınız suya limon sıkarsanız haşlayacağınız yumurtanın çatlamadan veya patlamadan haşlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu küçük mutfak sırları işinize yarayacaktır.

İlgili Haberler