Yumurta pişirirken dibi tutmaması için mutlaka denemeniz gereken sır

Yumurta pişirirken dibi tutmaması için mutlaka denemeniz gereken sır

Yumurta pişirirken bilmeniz gereken pratik bir aşçılık sırrı var. Bu yöntemle yumurtanız çok daha lezzetli olacak

Yumurta kahvaltıda en çok tükettiğimiz besinlerin başında geliyor. Haşlamasını yaparken ya da omlet yaparken dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var.

Örneğin yumurta haşlarken çatlamaması için mutlaka haşlama suyuna tuz eklemek gerekiyor. Veya sirke ya da limon suyu. Tüm bunlar yumurtanın çatlamasını engelliyor.

Peki yumurtayı tavada pişirmek için ne yapmak gerek?

Yumurtayı pişireceğiniz tavayı önceden mutlaka ısıtın. Sonrasında yağı ekleyin. Ardından yumurtaları bir kase içerisinde mutlaka çırpın...

Tavaya yumurtaları ekledikten sonra yarım fincan kadar sıcak su ekleyin..

Tavaya ilave edeceğiniz bu sıcak su yumurtanın dibinin tutmasını ve yanmasını engelleyecek. Aynı zamanda yumurtanızı çok lezzetli hale getirecek.

Önemli Uyarı: Bu işlemi tek yumurta da yapmayın. Dörtten fazla yumurta kıracaksanız yapın. Ancak tek yumurtada 1 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz. Bunda sakınca yoktur.


YAPIŞMA SORUNU ÖNLENİYOR

Kısacası tavayı önceden ısıtmak, yağı ardından eklemek gerekiyor. Bu işlemlerin ardından yumurtaları da mutlaka çırpmak gerekiyor.

Ayrıca omlet yaparken teflon tava kullanmaya da dikkat edin.

KARBONAT VE SİRKELİ ÇÖZÜM

Teflon tavanızı temizlerken bir tutam karbonat birazcık da elma sirkesi ekleyin. Sonrasında sıcak su ve deterjan ilave edin. Bir kaç dakika beklettikten sonra bulaşık süngerinizin yumuşak kısmıyla tavanızı kolaylıkla temizleyebilir ve pırıl pırıl yapabilirsiniz.