Zeytinyağının organik olduğunu anlamanızı sağlayacak yöntem! Aşçılarda uyguluyor

Zeytinyağının organik olduğunu anlamanızı sağlayacak yöntem! Aşçılarda uyguluyor

Zeytinyağı satın aldığınızda organik olup olmadığını anlamak için mutlaka bu bilgilere dikkat etmelisiniz. Usta aşçıların zeytinyağı kullanırken uyguladığı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Anne sütü kadar değerli olduğu bilinen besinlerden biri de zeytinyağıdır. Ancak dikkat edilmediği takdirde faydalı olan zeytinyağı zararlı hale dönüşebilir. Bu konuda herkesin dikkat etmesi gereken bazı bilgiler var. Usta aşçılarda zeytinyağı konusunda bu bilgilere dikkat ediyor ve ona göre zeytinyağı seçiyorlar.

Son dönemde yağ fiyatları zamlanınca bazı ucuz yağlar ortaya çıkmaya başladı. Ancak bu yağlar zararlı olabilir. Organik olmadığı gibi yapacağınız yemeğin kalitesini de bozabilir. Vereceğimiz bazı küçük bilgiler sayesinde sizlerde zeytinyağının bozuk olup olmadığını anlayabileceksiniz. Sadece yapmanız gereken bir kaç küçük püf noktaya dikkat etmek.

Zeytinyağı bozulur mu? Herkesin en çok merak ettiği sorulardan biri de budur. Zeytinyağının bozulup bozulmayacağı. Cevap aslında basittir. Hürriyet'te yayınlanan bir haberde Zeytinyağının da bozulabileceği belirtiliyor. Peki nasıl bozulur?

Uzmanlara göre zeytinyağı güneş ile direkt temas etmemelidir. Sıcakta Saf Zeytinyağı Bozulur mu? Aynı şekilde güneşte olduğu gibi sıcaklığı tutulduğu zaman zeytinyağı bozulma durumunun yaratmaktadır. Özellikle 2 yıllık raf ömründen çok daha kısa bir süre içerisinde bozulma sürecine girebilir.

Görüldüğü gibi bozulmaz denilen zeytinyağı da bozulabilmektedir! Peki zeytinyağının doğal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bu konuyla ilgili lezzet.com.tr sitesinde bazı bilgiler paylaşılmış. Satın aldığınız zeytinyağının organik olup olmadığını anlamak aslında basit.

GERÇEK ZEYTİNYAĞININ ÖZELLİKLERİ

Gerçek zeytinyağı boğazda yakıcı bir his bırakır ve bu his mideye kadar inmez. Eğer zeytinyağı genzinizi yakıyorsa gerçektir. Zeytinyağında baskın bir şekilde zeytin kokusu olur. Eğer kokladığınızda zeytin kokusunu alıyorsanız gerçektir

Önemli uyarı! Zeytinyağı satın alırken güvenilir markalardan alın. Eğer açıktan alacaksanız mutlaka güvendiğiniz kişilerden almaya dikkat edin. Zeytinyağı hilenin en fazla olduğu besinlerden biridir.