Yatırım Araçları Nelerdir? Nelere Yatırım Yapılabilir?

Yatırım Araçları Nelerdir? Nelere Yatırım Yapılabilir?

Günümüzde para biriktirmek kimine zor kimilerine ise kolay gelebilir, ama parayı harcamak insana her zaman daha cazip gelir biriktirmekten. Böylelikle insanlar kurduğu hayalleri gerçekleştiremezler veya kredi çekip onca borcun altına girip bir sürü sene

Günümüzde para biriktirmek kimine zor kimilerine ise kolay gelebilir, ama parayı harcamak insana her zaman daha cazip gelir biriktirmekten. Böylelikle insanlar kurduğu hayalleri gerçekleştiremezler veya kredi çekip onca borcun altına girip bir sürü sene ödemek zorunda kalırlar. Gelin şimdi para biriktirmek için yatırım yollarına bakalım.

3086-0.jpg

1. Mevduat Hesabı:

Mevduat hesabı bankadan size açılan bir faiz üzerine çalışan para biriktirme yöntemidir. Bankanın belirlediği faiz üzerine sizin paranızı kullanarak ve bu faiz üzerinden hesaplama yaparak sizin paranıza para katacaktır. Atıyorum bir banka size yüzde on beş faiz verdiği zaman sizinde yüz bin liranız varsa size yılda on beş bin lira faiz vericektir. Böylelikle paranızı kullanmadan ve paranızı elinizde görmediğiniz zaman paranızı daha az harcayacak hem de değer kazanacaksınızdır.

2. Altın Almak:

Bilindiği üzere herkesin bir yatırım aracı olan altın hesabı ister kısa süreli isterse uzun süreli para kazanma yöntemlerindendir. Ama altının değer kaybetmesi veya kazanması durumunda riskli bir yöntemdir. Buna göre mevduat hesabı daha mantıklı gelebilir tabi ki fakat altının bir günde bile çok oynadığı görülmüştür.

3. Kur Hesapları:

Kur hesapları nedir? Kur hesapları dolar, euro gibi para birimlerine yatırım yapmaktır. Yine altın gibi inip çıkan bir yatırım aracıdır. Bir günde zengin olabilir, bir günde paranızın değerini yarısına düşürede bilirsiniz. Çoğu insanın kazandığı bu yatırım aracı olan kur hesaplarında sizinde hesabınız neden olmasın.

4. Kripto paralar:

Kripto paralar günümüzde artık aşırı derece ilgi görüyor, ve ilgi gördükçe de değer kazanmaya devam ediyor. Kripto para denilince ilk akla gelen bitcoin bir zamanlar ne kadar değersizken bir yıldız gibi parlayıp yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Ne kadar riskli olduğu gerek ani düşüş gerekte ani yükselişlerden tahmin edebilirsiniz.

borsa-islem-goren-yatirim-araclari-nelerdir.jpg

Eğer bu kripto para işlerini pek fazla bilmiyorsanız veya yatırım yapan herhangi bir tanıdığınız yoksa yatırmanız tavsiye edilmiyor. Bir günde yatırdığınız paraları kaybetme olasılığınız da var değerini yükseltme olasılığınızda. Yatırmak sizin elinizde. Yatırmak için bir sürü güvenilir uygulama ve siteler var. Uzun süreli bir yatırım için, kripto paralar herkesin tercih ettiği bir para birimidir.

5. Mal Veya Arsa Almak:

Günümüz ekonomisinde enflasyonun sürekli yükselmesinden dolayı aldığınız bir malın veya arsanın değeri hiçbir zaman düşmez. Sürekli sizi yükseklere çıkarabilir. Uzmanlar uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için tarla veya arsa alımı gibi duran şeyler almayı tercih ediyorlar. Bunun içine arabada girebilir motosiklette. Sadece değeri hiç kaybolmayan şeyler almanız sizin yatırım yapmış olduğunuz anlamına gelir. Atıyorum mal alacaksanız malın iyi olmasına dikkat etmelisiniz hiçbir zaman bozuk veya yıpranmış bir mal almayın. Aynı şekilde arsada alırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride dağlık yerlerden arsa almayın, almayı düşünüyorsanız da dikkat edin.

6. Hisse Senedi Yatırımları:

Bir şirketin ileride çok iyi yerlere geleceğini biliyorsanız, tahmin ediyorsanız o şirkete yatırım yapabilirsiniz. Başka bir açıdan bakmak gerekirse bir yerlere gelmiş şirketlere de yatırım yapabilirsiniz. mesela Amazon gibi dünya çapında ün almış ve sayamayacağınız kadar paralar döndürüyor. Amazona yatırım yapmak veya başka böyle şirketlere yatırım yapmak, güvenilir olduğundan emin olmak sizi her zaman kârlı çıkartır.

ads-z-tasar-m-2.png

7. Sağlığa Yatırım Yapmak:

Bildiğiniz üzere sağlınız olmadan yatırım yapmak anlamsız olur. Sağlığı olmayan bir insan ne çalışabilir nede yatırım yapabilir. Yatırım tavsiyeleri olarak en önemli sırada sağlığınıza yatırım yapmak gelir. Peki nedir bu sağlığa yatırım yapmak? Kendinize dikkat edin zorlu bir işte çalışıyorsanız kolaylıklar arayın, sigara içiyorsanız bırakın gibi gibi.

8. Kendinize Yatırım Yapın:

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio’ nun bir sözü var. ‘benim buralara gelmemdeki ve beni buralara kadar getiren şeylerden biriside kendime olan yatırımımdır.’ Bu sözü unutmayıp kendinize yatırım yapıp ve bunu fırsat ve değerlendirme aracı olarak görürseniz size çok iyi işler ve çok güzel bir yaşam bekliyor olacak.

9. Kendi İşinize Yatırım Yapın:

İnsanın kendi işi gibisi yoktur. Kendi işinize yatırım yapmak ve emin olduğunuz her şey den vazgeçmeyip azimle çalışarak istediğiniz yerlere gelebilirsiniz. Yine yatırım aracı olan diğer yatırımlardan önde olan şeylerden bir taneside kendi işiniz olmasıdır. Atıyorum bir inşaat işinde çalışıyorsunuz çimentoya da her 2 ayda bir zam geliyor sizde zam gelmeden bir senelik çimentonuzu alın ve kârlı çıkın. Diğer iş grupları ve bakış açıları ile de alakalıdır. Mesela güvenebilir işçilerinize yatırım yapın. Her zaman güvenilir bir çalışan bulamazsanız.

forex-piyasasinda-bulunan-yatirim-araclari-neler-1024x597.jpg

10. Gümüş Almak:

Gümüş, pek bir yatırım aracı olarak gözle bakılmasa da gümüşte altın kadar kâr yaptıran bir yatırım aracıdır. Ne kadar değeri düşük alırsanız o kadar sizin için iyi olur. Gümüş size altın gibi uzun vadeli bir yatırımda güzel paralar kazandırabilir.

Not: Bazı yatırım yapmak istediğiniz değerleri önceden araştırmanız veya başka bir tanıdığınız önermesi gibi durumlarda güveninizin tam olduğundan emin olun ve öyle yatırım yapın aksi taktirde paranız değer kaybedebilir ve sizinde moraliniz bozulabilir hatta hasta bile olabilirsiniz. Bu gibi durumların her zaman bir güven sorunu olur, bu yüzden değer kaybetmek gibi durumlardan hoşlanmıyor ve istemiyorsanız seçeceğiniz yatırım aracını siz kendiniz belirleyin ve ona göre hareket edin.