“Dijital gülüş tasarımı gibi teknolojik yenilikler kozmetik diş hekimliği alanını dönüştürebilir”

“Dijital gülüş tasarımı gibi teknolojik yenilikler kozmetik diş hekimliği alanını dönüştürebilir”

Diş hekimliği alanındaki teknolojik gelişmelerin, tüketicilerin değişen tercihleriyle kesiştiğini söyleyen Dental Ezel Kurucusu Ezel Vannus, "Şu ana kadar...

İSTANBUL, (DHA)- Diş hekimliği alanındaki teknolojik gelişmelerin, tüketicilerin değişen tercihleriyle kesiştiğini söyleyen Dental Ezel Kurucusu Ezel Vannus, "Şu ana kadar çoğunlukla diş ve ağız rahatsızlıklarıyla diş hekimlerinin kapısını çalan hastalar, güzellik algısının günden güne değişmesiyle artık dijital gülüş tasarımına daha sık başvuruyor. Dijital gülüş tasarımı gibi teknolojik yenilikler de özellikle kozmetik diş hekimliği alanını dönüştürme konusunda büyük bir potansiyele sahip" dedi.

Dijital gülüş tasarımında en yeni teknolojileri kullandıklarını belirten Vannus, "Kozmetik diş hekimliği prosedürlerinin teknolojiye entegrasyonuyla tedavi yöntemleri, daha hassaslaştı ve kullanılan araçlar çeşitlendi. Örneğin; 3 boyutlu tarayıcılar, görüntüleme ve modelleme araçları, kişinin ağız ve yüz hatlarına en uygun doğal sonuçlara ulaşılmasının önünü açtı. Tam da bu noktada, her alanda olduğu gibi bu tedavilerde de önce hastanın sağlığı, ardından da memnuniyetinin önceliklendirilmesi gerekiyor. Nitekim, konu ağız ve diş sağlığı olunca, alanında uzman hekimlere başvurulması kritik bir önem taşıyor" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYANIN DA ETKİSİYLE GÜZELLİK ALGISI DEĞİŞTİ"

Hasta memnuniyetini yüzde 100'e ulaştırdıklarını ifade eden Vannus, "Sosyal medyanın da etkisiyle güzellik algısının değişmesi, bizim de hasta demografimizi etkiledi. Önceden sadece dişinde sorun yaşayan kişileri ağırlarken şimdi ise hastalarımızın pek çoğu kozmetik diş tedavisi için başvuruyor. Yalnızca ülkemizden değil dünyadan çok sayıda hasta ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı