Avakado Yağının Cilde Faydaları

Avakado Yağının Cilde Faydaları

Cilt kuruması özellikle kış aylarında kendini göstermeye başlar. Kuruluğu ortadan kaldırmak için kullanılan kremler çoğu zaman etkili olmadığı gibi en zararlı etkilere sebep olabilir.

Avokado yağı sayesinde cilt üzerinde oluşan kuruluktan tamamen kurtulmak mümkün olur. Hızlı emilen yağlardan biri olan avokado yağı özellikle nemlendirme konusunda büyük bir avantaj sağlamaktadır. Dezenfektan ve sabun kaynaklı oluşan el ve yüz kuruluğu ortadan kaldırmak için avokado yağı kullanarak hem cildinize nem sağlamış olursunuz hem de cildinizin beslenmesi konusunda katkı sağlamış olursunuz. Avokado yağı vücut için faydalı olduğu gibi cilt üzerinde de pek çok fayda göstermektedir. Kepek, pul pul dökülme ve kuruluk gibi problemler avokado yağı ile tedavi edilebilir. Düzenli bir kullanım gösterildiği takdirde kısa süre içerisinde faydasını görmeniz mümkün olur. Aynı zamanda tırnak bakımı ve saç bakımı konusunda da büyük bir fayda sağladığı bilinmektedir. Son yıllarda maske şeklinde kullanılan avokado yağı ön plana çıkmaktadır.

Avokado Yağının İçeriği Nedir?

Avokado meyvesi zengin bir vitamin içeriğine sahiptir. Özellikle avokado meyvesinin yağı vücut için ve cilt için büyük bir fayda sağlamaktadır. Avokadoyu ağız yolu ile tüketerek cildinizin daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlaya bildiğiniz gibi yağ şeklinde cildiniz uygulayarak da faydasını görebilirsiniz. Avokado yağı içeriği bakımından besleyici ve onarıcı olmaktadır. İçerisinde A, C, D ve E vitamini yüksek oranda bulunmaktadır. Linoleik asit, oleik asit ve linolenik asit bakımından zengin olan avokado yağı, aynı zamanda palmitik asit bakımından da son derece zengindir. Bol miktarda mineral maddesi içeren avokado yağı sayesinde cildinizi daha genç bir duruma getirebilirsiniz. İçerisinde bulunan Beta karoten sayesinde kırışıklık gibi oluşumlar ortadan kalkar. Düzenli bir kullanım gösterildiği takdirde cildin onarımı ve bakımı sağlanmış olur.

Cildi Nemlendirir

Avokado yağının cilt üzerindeki en büyük faydalarından biri cildi yüksek oranda nemlendiriyor olmasıdır. Nemlendirici kremlere göre çok daha kolay bir şekilde emilen avokado yağı, kuruluğa maruz kalmış ciltler için en ideal bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Doğal bir nemlendirici olmasından kaynaklı olarak ciltte hasmı korumak konusunda da büyük fayda sağladığı bilinmektedir. Topuk kuruması ve dirsek kuruması gibi problemleri tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Güneş yanığını sonrasında cildin soyulmasına engeller ve yana hafifletme konusunda yardımcı olur. Sadece cildi nemlendirmez aynı zamanda saçlarınızın nemlenmesi konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır. Cildinize düzenli bir şekilde avokado yağı uyguladığınız zaman kuru cildiniz bir süre sonra karma ya da nemli bir kez haline gelecektir. Avokado yağını gece uyumadan önce kullanmak daha büyük bir fayda görmenize yardımcı olur. Böylece sabaha kadar cildinizin neme doymasını sağlar. Aynı zamandan cildinizin rahatlamasını ve canlanmasını da sağlar.

Yaraları İyileştirir

Avokado yağının en büyük faydalarından bir diğeri ise yaraları iyileştirme konusunda olmaktadır. Yapılan pek çok çalışma sonrasında yaraları iyileştirme konusundaki başarısı kesinleşmiştir. Yaraların iyileşmesi konusunda alternatif bir tedavi yöntemi arayan kişiler için en ideal tercihlerden biri olacaktır. Özellikle kesiklerin onarılmasında ve tamamen ortadan kalkmasında büyük bir fayda sağladığı 2018 yılında yapılan bir çalışma sonrası ortaya çıkmıştır. Ciltte kolajen üretimini artırdı için yaraların çok çabuk bir şekilde kapanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan iltihabı azaltma konusunda da fayda sağladığı ortaya çıkmıştır. Hasarlı cilt yapısına sahip olan kişilerin düzenli bir şekilde kullanım göstermesi hasarların onarılması konusunda fayda sağlar. Sivilce ve akne gibi bakteri kaynaklı oluşumlarında tedavisinde avokado yağı tercih edilmektedir.

Sedef Hastalığına İyi Gelir

Avokado yağının cilt üzerindeki diğer bir faydası ise sedef hastalığına karşı iyi gelmesidir. İçerisinde bulunan B12 vitamini sayesinde sedef hastalığının daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Bir ay kadar düzenli bir kullanım gösterildiğinde yaraların onarıldığını görmek mümkündür. Aynı zamanda hastalığın vücudun diğer bölgelerine bulaşmasına daha engel olur. Son zamanlarda sedef hastalığı tedavisinde en çok tercih edilen doğal yöntemler arasında yer almaktadır. İçerisinde avokado yağı bulunduran kremler kullanarak sedef hastalığını iyileştirmek mümkündür. Uzun vadede büyük bir fayda sağladığı bilinmektedir. Bu konuyla ilgili yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda fayda sağladığı kesinleşmiştir. Fakat etkin bir sonuç alabilmek için her gün düzenli bir şekilde avokado yağını sedef yarası bulunan bölgeleri uygulamak gerekir. Pürüzsüz bir cilt görünümü ortaya çıkarmak için avokado yağı en ideal tercihlerden biri olacaktır. Fakat saf avokado yağı bulma konusunda dikkatli davranmak gerekir. İçerisinde herhangi bir kimyasal madde bulunmayan saf avokado yağı tercih edildiği zaman kısa süre içerisinde fayda sağlamak mümkün olur.

Sivilceleri Giderir

Avokado yağının cilt üzerindeki diğer bir faydası ise sivilceleri giderme ve oluşumunu engelleme konusu olmaktadır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan avokado yağı, cilt gözeneklerinde biriken bakterilerin tamamen ortadan kalkmasını sağlar. Böylece sivilce ve siyah nokta gibi oluşumlar tamamen tedavi edilmiş olur. Aynı zamanda cildi düzenli bir şekilde avokado yağı ile beslediğiniz zaman sivilce oluşumunun önüne geçmekte mümkün olur. Avokado yağına karşı alerjiniz olup olmadığını öğrendikten sonra kullanmaya başlamanız gerekir. Cildinizin küçük bir bölümüne uygulayıp kızarıklık ve kaşıntı olmadığı takdirde cildinizin tamamına uygulayabilirsiniz. Sivilce tedavisinde avokado yağı kullanmak isteyen kişilerin her gün sivilceli bölgeye pamuk yardımı ile uygulaması gerekir. Bir ay kadar düzenli bir kullanım gösterildiği zaman sivilcelerde ciddi oranda azalma görebilirsiniz.

Yaşlanma ve Kırışıklık Belirtilerini Azaltır

Avokado yağı düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman yaşlanma ve kırışıklık oluşumu gibi problemleri tamamen ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Yaşın ilerlemesi ve çevresel faktörlerden kaynaklı olarak insanların cildinde bir süre sonra kırışıklık gibi belirtiler kendini göstermeye başlar. Doğru ürünler tercih edildiği zaman bu belirtileri daha ileri bir tarihe atmak mümkün olur. Aynı zamanda mevcut olan kırışıklıkların azalması konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır. Cildin beslenmesi ve elastik bir yapı kazanması konusunda fayda sağladığı için kırışıklıklar açılmaya başlar. Son zamanlarda kırışık belirtilerin azaltabilmek adına en çok tercih edilen doğal yöntemler arasında yer almaya başlamıştır. Boyun bölgesinde ve alın bölgesinde oluşan derin kırışıklıkları tamamen ortadan kaldırır. Aynı zamanda cildi beslediği için canlı ve parlak bir görünüm ortaya çıkarır. Etkili bir sonuç alabilmek isteyen kişilerin mutlaka düzenli bir şekilde kullanıyor olması gerekir. Aynı zamanda yaşlanmadan kaynaklı cilt lekelerine karşı da renk açıcı özelliğe sahiptir.

Avokado Yağı Cilt Maskesi Tarifi

Avokado yağının besleyici etki falan yararlanabilmesi adına cilt maskesi şeklinde uygulamak gerekir. Orta boy bir avokadoyu macunu haline getirene kadar ezin. Ardından 2 yemek kaşığı avokado yağını ekledikten sonra bal ve muz ilave edip iyice karıştırmak gerekir. İçerisindeki malzemeler isteğe bağlı olarak arttırılabilir. Maske kıvamına gelene kadar karıştırıp daha sonra cildinize uygulayın. 15 ila 20 dakika arasında beklettikten sonra ılık su yardımı ile cildinizi temizleyin. Bu maskeyi haftada 2 defa uyguladığınız zaman cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi ve onarımı sağlamış olursunuz. Aynı zamanda cildiniz üzerinde bulunan sivilce ve siyah nokta gibi oluşumların da tedavi edilmesine yardımcı olursunuz. Düzenli bir şekilde kullanım gösterdiğiniz zaman cildiniz elastil bir yapı kazanır. Elastik bir yapı kazanan ciltte kırışıklık oluşumu en aza indirilmiş olur. Böylece daha genç ve canlı bir cilt yapısı meydana gelir.