Doğal Maskelerle Sivilcelerinizi Kurutun! 5 Doğal Maske Tarifi!

Doğal Maskelerle Sivilcelerinizi Kurutun! 5 Doğal Maske Tarifi!

Kadın ve erkek fark etmeksizin hemen hemen herkes, özellikle de yüzde çıkan sivilcelerden rahatsız olmuştur.

Genellikle yağlı vücutta ortaya çıkan sivilceler için sivilce mağdurları, sivilce kurutucu doğal maske tarifleri hakkında araştırma yapmaktadır. Bizde bu yazımızda, sivilce mağdurları için evde pratik bir şekilde sivilce maske tarifleri hakkında bilgiler sunduk.

sivilce-shutter-1-16-9-1560838086-880x495.jpg

Sivilceler İçin Ev Yapımı 5 Doğal Maske Tarifi

Ergenlik dönemine yeni ayak basan gençler veya sabah uyanır uyanmaz karşılaştığı sivilcelerden rahatsız olanlar, ev yapımı sivilce maske tarifi ile hızlı bir şekilde sivilcelerden kurtulabilir. Evinizde hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayacağınız sivilce kurutucu maske tarifleri listesini şu şekilde hazırladık;

  1. Bal ve Zerdeçal Maskesi

Sivilceler, her ne kadar kötü ve çirkin bir görüntü sunsa da, gayet doğal bir olaydır. Hemen hemen her insanda rastlanmaktadır. Kimi zaman ergenlik çağında, kimi zamanda alerjik durumlarda insan vücudunun her yerinde oluşabilir. Fakat Bal ve Zerdeçal Maskesi, sivilcelerin daha hızlı kuruması ve vücuttan yok olmasını sağlar.

Bal ve Zerdeçal Maskesi için; 2 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı veya 2 tatlı kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı bal yeterlidir. Bu malzemeleri, bir kaba koyarak krem kıvamına gelene kadar karıştırılır. Maske, krem kıvamına geldiğinde hazır demektir.

Evde hazırladığınız sivilce kurutucu doğal maske tarifini kullanmak için; Sivilcelerin bulunduğu cildi temizlemek ve ardından maskeyi cilde masaj yapılarak sürülmesi gerekir. Cilte 10-15 dakika bekletildikten sonra, maskeyi soğuk suyla durulamak gerekir. Bu maskeyi, haftada 2-3 defa kullandığınızda, ciltteki sivilcelerin yok olduğunu göreceksiniz.

  1. Limon ve Karbonat Maskesi

Limon ve Karbonat, her evde kolaylıkla bulunan malzemelerdendir. Bu iki malzeme ile hazırlayacağınız doğal maske ile, yüzünüzde sivilceler yok olup gidecektir. Limon ve Karbonat maskesi için; bir kaba veya tasa, 2 yemek kaşığı limon ve 1 kaşık karbonat ekleyerek, krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra cildinizde çirkin görüntüye neden olan sivilcelerin üzerine uygulayın. Fakat, maskeyi kullanmadan önce, cilt yüzeyini su ve sabun ile temizleyin.

Doğal maskeyi, cildinize uyguladıktan sonra 10-15 dakika bekletilmeli ve ardından ılık suyla durulanması gerekir. Bu doğal maskeyi, haftada 2 defa kullanarak cildinizin pürüzsüz bir güzellik kazandığını göreceksiniz.

shutterstock-1091494610.jpg

  1. Pürüzsüz Bir Cilt İçin: Yumurta Akı ve Limon Maskesi

Kısa süre içinde yüz ve cildin diğer bölgelerinde oluşan sivilcelerden kurtulmak için, Yumurta akı ve limon maskesini kullanabilirsiniz. Bir kaba, yumurta akını ve 1 kaşık limon suyunu ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, sivilcelerin bulunduğu bölgeye sürün. 20-30 dakika cilt bölgesinde bulunan yumurta akı maskesi, ince bir tabaka haline gelecektir. Bu ince tabaka sayesinde sivilceler kurur ve yok olmaya başlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yumurta akı maskesini kullanarak, 2-3 gün içinde pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

  1. Ballı Gül Maskesi

Ev yapımı sivilce maske tarifi listesinde popüler maskeler arasında Ballı Gül maskesi de yer almaktadır. Cildin yumuşamasını sağlayan bal ve gül, sivilcelerin kolaylıkla ciltten atılmasını sağlamaktadır.

Ballı gül maskesi için; 1-2 kaşık bal ve 1 kaşık gül suyu, bir kaba konularak karıştırılır. Krem kıvamına gelen bu tarifi, ciltte bulunan sivilcelerin üzerine uygulanır. Ciltte 10-15 dakika bekletilen bu maske, sivilcelerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.

  1. Elma Sirkesi Maskesi

Sivilceler, insan cildindeki hücrelerin ölmesi ile orta çıkmaktadır. Sivilcelerden kurtulmak için elma sirkesi bire birdir. Çünkü elma sirkesi, cilt üzerinde yer alan ölü hücrelerin temizlenmesi için oldukça etkilidir.

Elma Sirkesi Maskesini, bir kaba koyarak, pamuk yardımıyla sivilcelerin üzerine tampon yaparak uygulayın. 10 dakika sonra cildinizi soğuk suyla durulayın. Bu tarifi haftada birkaç defa tekrarladıktan sonra ciltteki sivilcelerin izi bile kalmadan, yok olup gittiğini göreceksiniz.

siyah-nokta-shutter-16-9-1562564913.jpg

Sonuç

Ergenlik çağına girme, yiyeceklerin yan etkileri ve ciltteki hücrelerin ölmesi ile ortaya çıkan sivilceler, çoğu insanı mutsuz etmektedir. Sivilce kurutucu doğal maske tarifi listemizde, hazırladığımız tarifler ile kısa süre içinde sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu maske tariflerini, evinizde bulabilir ve kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz.