Saç Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Saç Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Saçlar, birçok insan için önem teşkil ettiğinden ve kişinin özgüvenini fazlasıyla etkilediğinden saç bakımı nasıl yapılır sorusunu da beraberinde getiriyor.

Saçlar, birçok insan için önem teşkil ettiğinden ve kişinin özgüvenini fazlasıyla etkilediğinden saç bakımı nasıl yapılır sorusunu da beraberinde getiriyor. Çünkü hiç kimse yağlı görünen saçlar veya bakımsız görünen saçlar ile sosyal ortamlarda bulunmak istemez.

Birçok insan da bunun bilincinde olduğu için ya kuaför merkezlerinde saç bakımı yaptırır ya da kendi aldıkları bakım malzemeleriyle saç bakımı yaparlar.

sac-dokulmesi-maskesi-shutter-3-16-9-1563862000-880x495.jpg

Saç Bakımı Nedir?

Saç bakımı, saçın daha parlak daha temiz ve daha dolgun görünmesi için birçok bakım malzemeleri ile saça yapılan bir işlemdir. Hele ki çalışan kadınlar saçlarına fazlasıyla önem verirler. Çünkü gün içerisinde birçok insanla muhatap olur ve o insanlar üzerinde bakımsız görünen bir kişi izlenimi bırakmak istemezler.

Aslında saç bakımı için ekstrem bir şekilde para harcamaya gerek yok. Tabii bu durum kişinin kendi inisiyatifine kalmış bir durum. Piyasada makul fiyatlarda kaliteli birçok saç bakım ürünleri bulunmakta. Hatta birçok insan evde doğal malzemeler ile saçları için özel kürler de hazırlayabiliyor.

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımı evde de yapılabilir yahut kuaför merkezlerinde de yaptırılabilir. Bu yüzden saç bakımı nasıl yapılır sorusunu iki ayrı başlıkta incelemekte fayda var.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde saç bakımı için saç tipine uygun ürünler kullanılmalıdır. Kesinlikle yanlış şampuan, yanlış saç yağları ve yanlış kremler gibi ürünler seçilmemelidir. Çünkü yanlış seçilen ürünler saça zarar verir ve saçların sağlıksız görünmesine yol açar. Bunun önüne geçmek için ise öncelikle saç tipinin ne olduğu belirlenmeli ve tercih her zaman doğru ürünlerden yana olmalıdır.

Saçların da beslenmeye ihtiyacı olduğu için şampuan ya da kremler yeterli olmaz. Bunun için saç tiplerine özel saç maskeleri mevcuttur. Kuru saçlılar neme ve yağa oldukça ihtiyaç duyar. Bu nedenle de argan yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağlarla saçın yağ ihtiyacı karşılanmalıdır.

Yağlı saça sahip insanlar ise olabildiğince bu tür yağlardan uzak durmalılar. Eğer çok kullanılmak istenirse sadece bu yağlar saç uçlarına uygulanabilir.

shutterstock-1064433464-16-9-1560919731-880x495-16-9-1570168362.jpg

Duşta olabildiğince sıcak su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü sıcak su dermatolojik olarak da cilde zarar verir. Saç derisi de bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden ılık suyla yıkanılmalıdır.

Duştan çıktıktan sonra saçların doğal bir şekilde kurumaya bırakılması gerekir. En azından yaz aylarında böyle olmalıdır. Çünkü bir kurutma makinesi bile saça fazlasıyla zarar vermektedir.

Tarak seçimi de çok iyi olmalıdır ve saç taranırken saça olabildiğince sert davranmaktan kaçınılmalıdır. Taramaya önce saç uçlarından başlanmalıdır.

Saç şekillendiriciler de saçlara hasar vereceğinden önce saça bakım yapılmalı daha sonra saç şekillendirme aşamasına geçilmelidir. Bunun için de saça herhangi bir işlem yapılmadan önce saç serumu gibi ürünler kullanılabilir.

Kuaförde Saç Bakımı Yaptırmak

Günümüzde kuaförde saç bakımı yaptırmak oldukça popüler bir durumda. Tabii bu durumun hem avantajları hem de dezavantajları var.

Öncelikle dezavantaj olarak şu söylenebilir ki kuaförde saç bakımı yaptırabilmek için belirli bir bütçe ayrımı yapılması gerekir ve gerçekten işini iyi yapan bir kuaför merkezi seçilmelidir. Çünkü birçok insan kuaförden ağlayarak çıkmış ya da umduğu sonucu alamadığı için hüsrana uğramıştır. Bu durumun yaşanması istenmiyorsa kaliteli ve güvenilir bir kuaföre gidilmelidir.

Avantaj olarak ise kuaförde saçın neye ihtiyacı olup olmadığı kolaylıkla tespit edilebilir. Saçlar yenilenmiş ve taze bir görünüme kavuşmuş olur. Ayriyeten daha etkili ve daha hızlı sonuçlar da alınmış olur.

zeytinyag-sac-shutter-16-9-1562131879.jpg

Saça uygulanan maşa, fön, düzleştirici gibi işlemler neticesinde saç haliyle yıpranmış bir vaziyet alıyor. Bunun için öncelikle gidilen kuaförde saç kırıkları aldırılmalıdır. Zaten sağlıklı ve bakımlı görünen saçlar için her ay belli bir oranda saçlar kesilmelidir.

Tüm bunların yanı sıra şu da bir gerçek ki saçlara ne kadar ilgi gösterilirse gösterilsin ne kadar bakım yapılırsa yapılsın ya da yaptırılırsa yaptırılsın sağlıklı beslenmek ve bol bol su içmek gerektiği de unutulmamalıdır. Çünkü insanın yediği içtiği her şey saç sağlığı üzerinde etki yapar ve saçlar da ona göre bir reaksiyon gösterir. Bu yüzden sağlıklı beslenmek ve bol su tüketmekten kaçınılmamalıdır.