Değişen Güzellik Dünyası ve Medikal Manikür

Değişen Güzellik Dünyası ve Medikal Manikür

Teknolojiyle kişisel bakım yöntemleri de paralel olarak ilerliyor ve medikal manikür bu yöntemlerden bir tanesi. Kadınların kişisel bakıma ve güzelliğe verdiği önemin hepimiz farkındayız.

Teknolojiyle kişisel bakım yöntemleri de paralel olarak ilerliyor ve medikal manikür bu yöntemlerden bir tanesi. Kadınların kişisel bakıma ve güzelliğe verdiği önemin hepimiz farkındayız. Bu bakım cilt bakımı, el ve ayak bakımı, saç bakımı olarak günümüzde birçok alana yayılıyor.

Ellerimiz bedenimizde en fazla öne çıkan organımız belki de. Bakımlı eller ve tırnaklar bu açıdan da çok önemli. Manikürü genelde tırnak etlerinin yumuşatılması ile yapılan bir işlem olarak biliyoruz. Bakalım bu manikür uygulaması nedir ve medikal manikür nasıl yapılır?

2.jpg

Medikal Manikür Nedir?

El ve tırnak bakımının kişisel bakımında önemli olduğundan bahsetmiştik. Bir bakıma el ve ayak bakımı, kişisel bakımın ilk basamağı olarak görülmekte. El bakımının ilk adımı ise hepimizin aklına ilk gelen şey, manikür. Çoğu insan manikür için ellerimizi sıcak suyun içinde bekletmemiz gerektiğini bilir. Peki, ama medikal manikür nedir?

Medikal manikür, ıslak manikürün aksine su kullanılmadan yapılan manikür çeşididir. Genelde yapılan manikürün aksine bu manikür şeklinde su kullanılmaz. Bu manikür şeklinde, elektrikli törpü kullanılır. Törpünün ucundaki aparat her aşamada değiştirilir. Bu manikür sayesinde daha hijyenik ve daha pratik bir yol izlenir.

Kronk ile kütiküller itilir ve bakım için uygun alan oluşturulur. Bu aşama tırnağı oje işlemi uygulanması için de elverişli hale getirir. Daha sonra sivri freze denen uçla tırnağın dibindeki tırnak etleri nazikçe temizlenir. Top freze ile fazlalık olan etler tırnaktan ayrılır. İsteğe göre silikon freze uçla tırnak parlatılır. Manikür işleminin sonunda uzman, el ve tırnak bakımı için yağ ve kremler kullanarak işlemi tamamlar.

Medikal Manikür Faydaları

Manikür işleminde, eller suyun içinde bekletilir ve manikür için hazır hale getirilir. Kuru manikür ise bu aşamaya ihtiyaç duyulmayan bir manikür şeklidir. Bir diğer deyişle, kuru manikür seçeneğidir. Bakım ürünlerinin gelişmesi ve değişmesi sayesinde daha pratik bir yöntem olarak görülmektedir.

Medikal manikür, başlıca olarak hem bakım uzmanına hem de müşteriye zaman kazandırmaktadır. Islak manikürde ellerin suda bekletilmesi sırasında tırnak yapısında bozulmalar oluşur. Kuru manikürde bu bozulmalar görülmez ve tırnak yapısı bozulmaz. Bu açıdan da işlemin yapılışını kolaylaştırır. Ayrıca manikür işlemi sonrasında yapılacak olan bakım için de daha uygun bir ortam hazırlanmış olur.

Sağlık ve hijyen açısından bakacak olursak da bu manikür şekli daha fazla önerilen bir manikür şeklidir. Enfeksiyon riski yok denecek kadar azdır. Klasik manikür yöntemine göre daha dayanıklıdır. Tırnaklarda mantar ya da mikrop kapma riskiniz olmadığından daha hijyeniktir. Kullanılan setin altın ya da seramik medikal manikür seti olması da bu durumu destekler.

3.jpg

Kuru Manikür Nedir?

Yumuşacık, parlayan ve bakımlı ellere kim sahip olmak istemez ki? Bakımlı ellerin ise en öne çıkan aşaması bakımlı tırnaklardır. Tırnak bakımı ise manikür sayesinde oldukça pratik ve zahmetsiz hale geliyor. Özellikle günümüzde seçebileceğimiz birçok manikür çeşidi bulunmakta. Bunlardan birisi de kuru manikür.

Kuru manikür, medikal manikür olarak da bilinen bir manikür uygulaması. Genel bir tanım olarak kuru manikür, işlem sırasında suyun kullanılmadığı manikürdür. Bu manikür seçiminde kişinin elleri solüsyonlu su içerisinde bekletilmez. Kişiye özel tek kullanımlık eldivenler ve özel solüsyonlar kullanılır.

Bu manikür uygulamasında, elektrikli törpü, manikür pensi, el peelingi gibi araçlar kullanılır. Tırnak boyları kağıt törpü yardımıyla eşitlenir. Krom yardımıyla tırnak etleri geri itilir. Elektrikli törpü aşamasında ise sürekli olarak törpü ucu değiştirilir. Etler itildikten sonra top uç yardımıyla itilen etler temizlenir. El bakımı sonunda da manikür işlemi sonlanmış olur.

Kuru Manikür Zararları

Güzellik ve bakım için günümüzde birçok yolu deniyoruz. Bu yöntemlerin cildimiz için ne kadar uyumlu olduğuna ne kadar dikkat ediyoruz peki? Ne yazık ki ulaşmak istediğimiz kusursuz görünüm için bazen sağlık koşullarını göz ardı ediyoruz. Buna günümüzde uygulanan medikal manikür, normal manikür ve el bakımı da dahil.

Yapılan manikür işleminin hijyenik olmaması ya da törpünün yanlış kullanımı hastalıklar için uygun ortamı oluşturur. Manikür sırasında da kullanılan aletlerin sterilize edilmemesi bulaşıcı hastalık kapma riskini artıracaktır. İşlem sırasında törpünün yanlış uygulanması nedeniyle geri dönüşü olmayan tırnak bozukluklarına yol açılabilir.

Yapılan büyük yanlışlardan bir diğeri ise tırnak kısaltma işleminde tırnak makası yerine törpü kullanılmasıdır. Bu işlem hangi manikür işleminde kullanılırsa kullanılsın yanlış bir uygulamadır. Törpü ile yapılan bu işlem tırnak etine zarar verir. Zarar gören tırnak eti her türlü enfeksiyona açık hale gelir.

Kuru Manikür Islak Manikür Farkı

Günümüzde özellikle güzellik salonları tarafından ıslak manikür ve kuru manikür biçimleri sıklıkla uygulanmakta. Bu iki manikür şekli tırnak bakımı için önemli bir konumda. Hangi manikür türünü seçeceğiniz ise size kalmış. Haydi bu kısımda bu iki manikür şeklini birbirinden ayıran şeylere göz atalım.

4.jpg

Islak manikür uygulamasında sıcak su kullanılırken kuru manikürde su kullanılmaz. Klasik manikür biçiminde el törpüsü kullanılırken; kuru manikür uygulamasında elektrikli törpü kullanılmakta. Su ile yapılan manikür uygulamasında eller suda bekletilir ve tırnak etlerinin yumuşaması sağlanır. Kuru manikür uygulanmasına başlamak için herhangi bir ön hazırlık aşaması yoktur.

Klasik, su ile yapılan manikür işleminde her aşama için farklı araçların kullanılması gerekir. Kuru manikür uygulamasında tek bir elektrikli törpü ve her aşama için farklı başlık kullanılır. Sağlık açısından ise klasik manikür mikrop ve mantar kapma ihtimali açısından yüksek bir uygulamadır. Medikal manikür hijyen açısından da uzmanlar tarafından özellikle günümüzde daha sık önerilen bir bakım uygulamasıdır.