Nanenin Cilde Faydaları Neler? Nane Cilde Nasıl Uygulanır? Cildinizi Yenileyecek Nane Maskeleri!

Nanenin Cilde Faydaları Neler? Nane Cilde Nasıl Uygulanır? Cildinizi Yenileyecek Nane Maskeleri!

Cilde uygulandığı zaman pırıl pırıl olmasını sağlayan nanenin hakkında bilinmeyenleri sizlerle paylaşıyoruz! İşte detaylar..

Nane, salatalarda kullanılan doğadan yetişen mucizevi bir bitkidir. Kokusunun keskinliğinin sayesinde mideyi rahatlatan özelliğiyle nanenin aslında daha çok bilinmeyen faydası vardır.

Nane ballıbabagiller familyasının mentha cinsini oluşturan ve bütün Dünya da görülen 25-30 türün ortak ismidir. Temmuz ve Ağustos aylarında açan nane yapraklarında ülkemizde genelde uçucu yağı üretiliyor. En eski mutfak bitkilerinden birisi olan nanenin A vitamini bakımından çok zengin olduğu bilinmektedir. Bununla beraber Kalsiyum, potasyum, folat, magnezyum ve omega-3 yağlarını bol miktarda içeriyor. Sağlık ve kozmetik amacı ile geniş bir kullanım alanına sahip olan nanenin çayı ve yağı da çok şifalıdır. Uzmanlarımız nane yaprağının ölü hücreleri temizlediğini, cildi sıkılaştırdığını, ciltteki yağları temizlediğini söylemektedir. Bu sebeple ciltteki ölü hücreleri temizlemek ve kusursuz görünüm elde etmek için nane maskesini sizler de uygulayabilirsiniz. 20 farklı türü olan nanenin kuvvetli kokusunun ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisiyle cildi yenilemede oldukça başarılıdır. Nane güçlü anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Her ikisi de sivilceyi etkili bir şekilde önler. Yüzünüzdeki akneleri azaltmak için naneyi kullanabilirsiniz.

CİLDİ YENİLEYEN NANE MASKESİ

Malzemeler

  • 1 tane taze salatalık
  • 1 yemek kaşığı ile ev yapımı yoğurt
  • Yarım demet nane
  • 1 çay kaşığı ile taze sıkılmış limon

Yapılışı

Bir kasenin içerisinde yoğurdu, doğranan nane yapraklarını ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım. Salatalıkları doğrayalım. Salatalığı mikserden geçirelim ya da maskeyi yüzümüze sürdükten sonra cildimize dilimler halinde koyabiliriz. Hazırladığımız nane maskesini temizlediğimiz cildimize uygulayarak 15 dakika kadar bekleyelim. Daha sonra bol suyla durulayalım. Nane maskesinin haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Fakat maske içindeki herhangi bir ürüne alerjiniz varsa eğer kesinlikle denemeyin!

SİVİLCE İZLERİNİ GİDEREN NANE MACUNU!

10-15 tane nane yaprağını birkaç damla su ile birlikte güzel bir şekilde ezelim ve macun oluşturalım. Bu macunu ilgili bölgelere sürelim ve kurumasını bekleyelim. Ardından su ile durulayabiliriz. Bu uygulama günlük yapılırsa sivilceye sebep olan bakterileri öldürecektir.

CİLDİN YAĞINI DENGELEYEN NANE MASKESİ!

10-15 tane taze yaprağını ezdikten sonra içerisine bir çay kaşığı ile gül suyunu ekleyelim. Ardından ilgili bölgelere sürelim ve 30 dakika kadar bekleyelim ve su ile durulayalım. Sivilceler yol olana dek günlük uygulayabilirsiniz. Gül suyunu fazla yağ salınımını kontrol atına alır, cildin pH dengesini korur.

CİLDİ ARINDIRAN NANE VE KİL MASKESİ!

10-15 tane nane yaprağını ezelim ve macun haline getirelim. Ardından 1 yemek kaşığı ile kili aynı miktarda yoğurtla karıştıralım ve nane ile buluşturalım. Maskeyi yüzümüze sürelim ve kurumasını bekleyelim. Kuruduktan sonra ıslak havluyu ılık suya bandıralım ve yüzümüzü temizleyelim. Kil cilde peeling etkisi yaparak fazla yağ ile kirleri temizlemektedir.