Lazer Epilasyon Yan Etkileri Nelerdir?

Lazer Epilasyon Yan Etkileri Nelerdir?

Günlük yaşantımızda kendimiz için ya da çevremiz için güzel ve bakımlı görünmek herkesin isteğidir. Güzellik göreceli ve tercih edilebilir olsa da hemen herkesin dert edindiği ortak bir sorun olan vücut kılları uğraştırıcı bir unsur olarak bizi etkiler.

Günlük yaşantımızda kendimiz için ya da çevremiz için güzel ve bakımlı görünmek herkesin isteğidir. Güzellik göreceli ve tercih edilebilir olsa da hemen herkesin dert edindiği ortak bir sorun olan vücut kılları uğraştırıcı bir unsur olarak bizi etkiler.

epilasyon-16-9-1581915518-880x495.jpg

Hepimizin kendine göre baş etme yöntemleri elbette var ama tek isteğimiz sorunu komple ortadan kaldırmaktır. Bu mevzuda erkeklerin işleri biraz daha kolay olsa da kadınların cildinin daha hassas olması nedeniyle her yöntem memnun etmeyecektir. Tahrişler, yanıklar, kaşınmalar, sürekli işlemler derken içinden çıkılmaz bir kaosa doğalında düşmüşsünüzdür.

Vücudumuzdaki kılları yok etmek bir istek ama kılların görünür olmaması tek seçenek değil, jilet gibi işlemlerden sonra oluşan sertlik ve kızarıklık kıllardan daha çileli bir süreç oluyor ne yazık ki. Tüm bu unsurları göz önüne alınca dünyanın her yerinde aynı sorunu yaşayan birçok kadın gibi tek çare lazer olarak görülüyor.

Lazer Epilasyon Merkezleri Nasıl Olmalı?

Günümüzde hemen hemen adım başı her yerde lazer merkezleri açılmış durumda, hatta bu artık çoğunlukla bir lazer merkezi değil de kuaförlerin bir bölümünde cihazların ayrı bir bölüme konulmasıyla “merkeze dönüştürülmüş lazer epilasyon salonları” şeklinde karşımıza çıkıyor.

Günlük hayatınızda gözü kara biriyseniz önünüze gelen ilk kuaföre girip saçınızı gözü kapalı kestirebilirsiniz ve nasılsa kökü bende diyebilirsiniz elbette ama konu bedeninizse bir durup düşünmekte fayda var. Vücudumuzdaki kıllar günümüzün moda algısıyla estetik bir problem olsa da sonucu yamuk kesilmiş bir saç şekli gibi etki bırakmıyor maalesef.

Önümüze gelen bir lazer epilasyon merkezine gittiğimizde yapılan yanlış bir işlemle başımıza daha büyük ve çözülmesi zor sorunlar açabiliyoruz, üstelik herhangi bir sorunla karşılaştığımızda da yasal olarak bir şeyler yapabilmek oldukça zahmetli bir süreç. Bütün bunları göz önüne aldığımızda tercih edilmesi gereken epilasyon merkezleri alanında uzman kişiler tarafından çalıştırılan yerler olmalı.

Gideceğiniz merkezde cihazı kullanan kişinin yetkisini sorgulamalısınız. Siz epilasyon işlemi yapacak güzellik uzmanın cihazı kullanma yetkisini, aldığı kursları, deneyim süresini belgeleriyle birlikte görmek istemeli ve işleme dair sorular sormalısınız. Aynı zamanda işlem yapacak kişinin ve işlem yapılacak ortamın temizliği, cihazın temizliği oldukça önem taşımaktadır. Unutmayın ki cihaz bir tek sizin kullanacağınız bir başlığa sahip değildir ve özellikle ortak kullanım alanlarında oldukça yaygın olan bakteri ve virüs temelli birçok hastalık mevcuttur.

Lazer epilasyon sürecinde tek sorumluluk merkezde değil elbette ki sizin de kendiniz için çeşitli tetkikleri yaptırmanız sonucun olumlu olması açısından önemlidir. Epilasyon randevunuzdan önce eğer yoğun kıllanmalarınız varsa basit bir hormon testiyle sorunun olup olmadığını belirlemeniz işleme güvenli bir şekilde başlamanız açısından oldukça önemlidir. Kıllanma sorunu sadece bir cilt problemi değildir, temelinde çeşitli rahatsızlıkları barındırabilir.

lazer-epilasyon.jpg

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri

Yan etkiler nadiren görülse de temel sebebi çoğunlukla cihazı kullananların uzman olmadıklarından kaynaklandığı unutulmamalıdır.

l Cihazın yanlış kullanılması sonucu çeşitli yanıklar

l Cihazın cilt tipi ve kıl köküne göre doğru bir biçimde seçilememesi sonucunda tahriş ve yaralar

l Ciltte lekelenmeler

l Var olan yara, siğil gibi deri üstü hastalıklarında ilerleme ya da derinleşme.

l Su kabarcıkları vb.