Parfümünüzün Kalıcılık Seviyesini Arttırın

Parfümünüzün Kalıcılık Seviyesini Arttırın

Parfüm hem kadın hemde erkekler için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Güzel kokmak ve bu kokunun sorulması özellikle kadınları mutlu etmektedir.

Parfüm hem kadın hemde erkekler için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Güzel kokmak ve bu kokunun sorulması özellikle kadınları mutlu etmektedir. Günümüzde parfüme verilen önem oldukça fazladır. Fakat kullanılan parfümün kalıcılığının arttırılması konusunda birçok kişi yetersiz bilgiye sahiptir. Yaz ve kış aylarında kullanılabilecek ip uçları ile parfümün kalıcılığının arttırılması mümkündür.

Nemli Bir Vücut
Parfümün kalıcılığının arttırılmasında en önemli unsur nemdir. Nemli bir vücutta parfümün kalıcılık süresi oldukça fazladır. Bu sebeple parfüm uygulaması öncesinde cildin en iyi şekilde nemlendirilmesi gereklidir. Vücut için uygun olan nemlendiricilerin kullanılması yeterli sonucun alınmasına olanak sağlamaktadır. Duştan sonra vücuda uygulanan losyonlar sayesinde cilt yüzeyi nemlenmektedir. Bu aşama sonrasında parfüm uygulaması yapılmalıdır.

Nabzın Yoğun Olduğu Bölgelere Uygulayın
Nabız seviyesinin yoğun olduğu bölgelere parfüm uygulaması yapılmalıdır. Kan akışının hızlı olduğu bölgelerde koku çok daha kolay bir şekilde yayılabilmektedir. Bu sebeple boyun bölgesi, dirsek içleri, diz arkası ve ayak bilekleri oldukça idealdir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise abartıya kaçmamaktır. Parfümün kalıcılığını arttırmak amacıyla çok daha yoğun uygulama yapılması oldukça yanlıştır. Ayrıca bileklere yapılan uygulama sonrasında bileklerin birbirine sürtülmemesi gereklidir. Oldukça sık yapılan bu hata parfümün yapısını bozmaktadır. Bu sebeple uygulama sonrasında bilekler hafifçe sallanarak kokunun homojen bir şekilde dağıtılması sağlanmalıdır.

Parfümünüzü Nemden Uzak Tutun
Parfümün kalıcılık seviyesini etkileyen unsurlar arasında parfümün saklanma koşulları da yer almaktadır. Parfümün yapısının bozulmaması için nem ve ışık olan yerlerde saklamaktan kaçınılması gereklidir. Özellikle banyo ve pencere kenarında saklanan parfümlerin yapısı kısa süre içerisinde bozulacağından kalıcılık seviyesini de etkileyecektir. Parfümün bozulmasına neden olan bu etkilerden uzak durulması uzun süreli bir kullanım imkanı sağlamaktadır.

Saçlarınıza Doğru Parfüm Uygulaması Yapın
Kadınlar saçlarının güzel kokmasını oldukça sevmektedir. Güzel bir kokuya sahip olmak ve kokunun kalıcılık seviyesini arttırmak için saçlara parfüm uygulaması yapılmaktadır. Bu aşamada parfümün direkt olarak saçlara sıkılması yanlıştır. Bir fırçaya parfümün sıkılması ve ardından saçların bu fırça ile taranması gereklidir. Böylece parfüm saç tellerine yayılarak etkileyici bir sonuç ortaya çıkartacaktır.

Parfümünüzü Teninize Uygun Seçin
Parfümün kalıcılık seviyesini etkileyen unsurlar arasında parfüm seçimi de gelmektedir. Parfümün notaları ve kullanılan tene olan uyumu oldukça önemlidir. Parfüm seçimleri yaparken öncelikle parfümün denenmesi gereklidir. Her koku her tende aynı etkiyi göstermemektedir. Bu sebeple parfümün kokusunu en iyi şekilde anlamak ve kalıcılık seviyesini ölçmek için en az 1-2 saat kadar beklenmesi gereklidir. Parfümlerin üst, orta ve alt notaları bulunmaktadır. Bu notaların her birinin kokusu farklıdır. Bu sebeple parfümün en önemli ve kalıcı olan alt notasına ulaşana kadar en az 1 saat beklenmesi gereklidir. Böylece parfümün kalıcılık seviyesini algılayarak doğru bir seçim yapılması mümkündür.