Saç Dökülmesi İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Saç Dökülmesi İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Çevremizdeki herkesin kalın, tatlı saçlara sahip olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

Saç kıskançlığı, bir başkasının güzel saçlarını gördüğümüzde nasıl hissettiğimizi tanımlayan bir kavramdır. Kellik, cilt sarkması ve kırışıklıklar gibi mükemmellik arayışımızda çoğumuz için kendinden şüphe duymanın bir kaynağıdır. Saç yavaş yavaş incelir ve size neyin sebep olduğunu ve en iyi tedavi seçeneklerinin ne olduğunu anlamanız için zaman tanır.

Erkekler, sürecin başlarında alında başlayan veya yanlarda incelen bir saç çizgisini fark edeceklerdir. Bu tür kellik ergenlik çağında başlayabilir ve ilerleyebilir, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede harekete geçmek en iyisidir.

kadinlarda-sac-dokulmesinin-nedenleri-1569869007.jpg

Kadınların kelleşmesi beklediğinizden daha yaygındır. Araştırmalara göre, tüm kadınların yaklaşık% 40'ı 40 yaşından önce kellik yaşardı. Saç dökülmesinin en yaygın biçimlerinden biri kadın tipi saç dökülmesidir. Bu genellikle nesiller boyunca geçen büyük bir genetik bileşenden kaynaklanmaktadır. Kadın tipi kelliği olan kadınların çoğu taçta incelme fark edecektir. Saç, kişinin kişiliğinin bir yansıması olabileceği gibi bir moda ifadesi de olabilir. Kellik, ister kısa ister uzun vadede acı verici olabilir.

Saçınızın inceldiğini fark ettiğinizde şu10 şeyi yapabilirsiniz.

1- Bir doktora danışın: Günde 50-100 saç dökülmesi yaygındır. Saçlarınız inceliyorsa veya daha fazla kafa derisi görmeye başlıyorsanız işaretleri kaçırmayın. Soruna neyin sebep olduğunu bulmak için bir dermatoloğa danışın. Kötü beslenme, hormonal dengesizlikler veya otoimmün bozukluklar gibi tüm altta yatan faktörler öncelikle dışlanmalıdır. Sağlık konularında tıbbi tavsiye verebilecek tek kişi hekimdir.

2- Daha Fazla Protein Tüketin : Protein alımınızı artırın. Balık ve et alımınızı artırmak faydalıdır.

3- Gevşek saç modelleri yapın: Saçınızı sıkı bir at kuyruğu haline getirmekten kaçının ve gevşek saç stilleri kullanmaya başlayın. Sıkı saçlar ve örgüler yapmak çok fazla zarara neden olur.

4- Vücudunuzun Ne Yaptığına Dikkat Edin: Saçınızın durumu sağlığınız hakkında çok şey ortaya çıkaracaktır. Bazı durumlarda tıbbi bir durumun işareti olabilir. 1. aşamayı kaçırdıysanız ve bir doktora görünmediyseniz, hemen bir randevu almalısınız.

5- Vitamin Eksikliğini İnceleyin: D ve B12 vitaminleri önemlidir. Bu vitaminlerdeki düşük seviyeler veya eksiklikler incelmeye veya yavaş gelişmeye neden olabilir. Herhangi bir vitamin almadan önce doktorunuza vitamin seviyenizi kontrol ettirin.

6- Yeterli demire sahip olduğunuzdan emin olun: Kellik, düşük demir seviyelerine bağlıdır. Kırmızı et alımınızı artırmak veya demir takviyesi almak bu sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

7- Cildinize İyi Bakın: Saç derinizi sağlıklı tutmak için peeling şampuanları ve saç kremleri kullanın. Yapışmaların gevşemesine ve yeni gelişimin olmasına yardımcı olacaktır. Saç bakımı rutininize bir kafa derisi masajı da ekleyin. Saç derisi masajlarının saç derisi dolaşımını artırdığı ve bunun saç büyümesine yardımcı olabileceği ve stresi azalttığı gösterilmiştir.

8- Saç Kremi: Saç kremi kullanmazsanız zamanla saçınız susuz kalır, kırılır ve zarar görür. Hafif bir saç kremi, hassas saçların nemlenmesine ve güçlenmesine yardımcı olabilir.

kadin-sac-ekimi-736x414.jpg

9- Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı Yaşayın: Saçınız genel sağlığınızın bir temsilidir, bu nedenle egzersiz yapmıyorsanız veya çok fazla fast food tüketmiyorsanız, saçınız sizinle iletişim kurmaya çalışıyor olabilir. Susuz kalmayın, yeterince uyuyun ve düzenli olarak egzersiz yapın. Kellik stresle daha da şiddetlenir, bu yüzden soğukkanlılığınızı ve sakinliğinizi koruyun.

10- Topikal bir çare düşünün: Bu ilaç cilt tarafından emilir ve saçlı deriye uygulandığında saç köklerinin seviyesine ulaşır. "Minoksidil biyokimyasal olarak saç kökünü güçlendirmeye yardımcı olur.