Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır?

Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır?

İnce telli ve uzamayan saçlar için en harika tarihlerden biri saç uzatma toniği olmaktadır.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz saç uzatma toniği düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman hem saçlarınızı uzamasına yardımcı olur hem de daha güzel bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. İnce telli saç yapısına sahip olan insanların saçları çok daha zor uzar. Aynı zamanda şehirsel kirlilik ve genetik faktörler etkili olduğu zaman saç uzamasında yavaşlama gibi durumlar söz konusu olur. Tüm bu etkilere rağmen saçlarınızı uzamasına yardımcı olan ev yapımı saç uzatma toniği kurtarıcınız olacak. Son dönemlerde gündeme gelmeye başlamıştır. Doğru bir uygulama gösterdiğiniz zaman etkisini kısa bir süre içerisinde görebilirsiniz. Saçlarınız gün içerisinde pek çok kirliliğe maruz kalır. Bu kirlilik saçların beslenmesini ve uzamasını engeller. Saçlarınıza en iyi bakımı yaptığımız zaman hem uzadığını hem de canlı bir görünüm kazandığını görebilirsiniz. Saçlarınızın uzaması adında doğal yöntemleri tercih etmeniz saç pH'sını korumak açısından da büyük bir önem taşımaktadır.

Hardal Yağının Saça Faydaları

Hardal yağı saça olan faydaları ile ön plana çıkmaya başlamış olan uçucu yağlardan biridir. Saç dökülmesi ve uzamama gibi bir problem yaşıyorsanız hardal yağı en ideal tercihlerden biri olacaktır. Son derece parlak ve güçlü bir saç görünümü elde edebilirsiniz. Saç dökülmesi, kepek ve saç uçlarında kırık oluşumu gibi problemlere karşı tedavi edici bir özelliğe sahiptir. İçerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde saçlarınızın beslenmesi ve daha kalın telli olması konusunda fayda sağlar. İçerisinde yüksek oranda protein bulundurur. Bu proteinler sayesinde saç dipleri ve uçları en iyi şekilde beslenir. Aynı zamanda beta-karoten içeriği yüksek olduğu için saç uzamasını teşvik eder. Anti bakteriyel özellikte olan hardal yağı, saç derisinde oluşabilecek enfeksiyon ve kepek oluşumunu en aza indirir. Aynı zamanda saç derisinde oluşan mantarın tedavi edilmesinde de büyük bir rol oynamaktadır. Hardal yağı ile yapılan saç uzama toniği kısa süre içerisinde saçlarınızı uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda sağlıklı bir saç derisi için de son derece önemlidir.

Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır?

Hardal yağı ve çemen otu tohumu ile hazırlanan saç uzatma toniği evde kolay bir şekilde hazırlanabilir. Pek çok kişi tarafından uygulanan ve sonuç alınan yöntemlerden biridir. Hazırlanışı bakımından son derece kolay olması herkesin evde hazırlayabilmesi anlamına gelir. Ev yapımı hızlı saç uzatma toniği 8 adımda gerçekleştirilir. Adımları doğru bir şekilde uyguladığımız zaman kısa süre içerisinde etkisini görebilirsiniz. Saç uzatma toniği sayesinde hem saçlarınızı uzatıp hem de saç dökülmesi gibi problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra saçlarınıza canlılık katıp daha iyi bir görüntü elde etmeniz de mümkün olur. Mucizevi bir şekilde saç uzattığı kullanıcılar tarafından yapılan yorumlardan ortaya çıkar.

8 Adımda Saç Uzatma Toniği Tarifi

Hardal yağı ile hazırlanan saç uzatma toniğini 8 adımda gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı saç uzatma toniği tarifi aşağıda verilmiştir.

  1. Yarım litreye yakın olacak şekilde hardal yağını alın.
  2. Hardal yağını ısıttıktan sonra bir kabın içerisine alın.
  3. Isıtılan hardal yağının içerisine bir ya da iki avuç kadar çemen otu tohumu ekleyin.
  4. Daha sonra yağ bulunan tavanın içerisine gösterilen miktarın yarısını ekleyin.
  5. Bu tavayı ocağa alın ve yüksek ateşte kaynatmaya bırakın. Bu süre içerisinde tohumların yavaş bir şekilde kararma gösterdiğini gözlemlemeniz gerekiyor. 15 ila 20 dakika arasında ocakta bekletin.
  6. 15 ila 20 dakika arasında beklettikten sonra ocaktan alın ve yarım saat kadar soğuması için bir kenarda bekletin.
  7. Daha sonra soğuyan yağın içerisindeki tohumları sözün. Geriye kalan yağı bir kavanozun içerisine alın.
  8. Kavanozun içerisinde aldığınız yağın rengindeki değişimi görebilirsiniz. Tohumlar ile ısıtıldığı için daha siyah bir renk almaya başlar. Sadece rengi değil aynı zamanda kokusu da değişime uğrar.

Bu adımlar doğru bir şekilde yerine getirildiği zaman hızlı saç uzatma toniği hazırlanmış olur. Son derece etkili bir tonik elde etmiş olursunuz.

Saç Uzatma Toniğinin Kullanımı

Hardal yağı ve çemen tohumu ile yapılan hızlı saç uzatma toniğini kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Uyumadan önce saçlarınızın diplerinden başlayarak uçlarına doğru hazırladığınız toniği uygulayın. Bu işlemi gerçekleştirirken masaj yaparsanız kan dolaşımı hızlanır ve daha etkili bir sonuç alabilirsiniz. Tonik uygulandıktan sonra üzerine bir bone geçirerek bu şekilde uymanız gerekir. Sabah saçlarınızı yıkamadan önce 10 dakika ile 15 dakika arasında masaj işlemini gerçekleştirmeniz fayda sağlar. Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını sağlamasının yanı sıra saç renginizi açma konusunda da fayda sağlamaktadır. Siyah saç rengine sahipseniz bir süre sonra kahverengi bir saç rengi meydana gelir. Haftada bir ya da 2 defa bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Bir ay kadar düzenli ve kullanım gösterdiğiniz zaman saçlarınızdaki uzamayı fark edeceksiniz. Saçlarınızdaki uzamanın yanı sıra daha güçlü ve canlı bir saç görünümü de meydana gelir.

Kepek Giderici Hardal Yağı Maskesi

Saç derisinde yaşanan çeşitli problemlerden kaynaklı olarak kepek oluşumu söz konusu olur. Hardal yağı sayesinde bu kepeklerden kurtulmak mümkündür. Bir yemek kaşığı çemen otu tohumu ile hardal yağını gece boyunca bekletin. Ertesi gün mutfak robotu ile sıvı hale getirin. İçerisine 3 yemek kaşığı limon suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırıp saçlarınıza uygulayın. Saç diplerinize masaj yaparak uyguladığınız zaman daha etkili bir sonuç alabilirsiniz. 30 dakika ile 45 dakika arasında saçlarınızda bekletip ılık su yardımı ile yıkayın. En etkili sonucu alabilmek adına haftada iki ya da üç defa uygulamanız gerekir. Saç derinizin beslenmesine yardımcı olduğu için kepek oluşumunu tamamen ortadan kaldırır. Kepek oluşumunu ortadan kaldırırken saç için daha pek çok faydası karşınıza çıkmaya başlar. İçerisinde bulunan limon suyu anti bakteriyel özellikte olduğu için mantar ve bakteri oluşumunu engeller. Aynı zamanda saçlarınızın daha güçlü olmasına da yardımcı olur.

Hardal Yağı ve Aleo Vera Saç Maskesi

Saçlarını uzatmak isteyen kişiler doğal yöntemleri tercih ettiği zaman daha etkili bir sonuç alabilirler. Bu doğal yöntemlerden bir diğeri ise hardal yağı ve aloe vera saç maskesi olmaktadır. 1 çorba kaşığı hardal yağının içerisine 2 çorba kaşığı aloe vera jeli ilave edilir ve homojen hale gelene kadar iyice karıştırılır. Saçlar için en besleyici ve en sağlıklı yöntemlerden biridir. Saçlarınızı uyguladıktan sonra yarım saat ile 45 dakika arasında bekletebilirsiniz. Haftada iki ya da üç defa uygulamanız yeterli olacaktır. Kalıcı bir etki görebilmek adına sabırlı olup düzenli kullanım göstermek son derece önemlidir. Bu bakım maskesi sayesinde saçlarınızın daha parlak ve canlı bir görünüm kazanması da mümkün olur. Maske tarifini doğru bir şekilde yaptığımız zaman herhangi bir yan etki ile karşı karşıya kalmanız mümkün olmaz.