Kalıcı Makyaj Uygulamaları/ipek Kirpik

Kalıcı makyaj uygulamaları özellikle çalışan kadınlar için kurtarıcı olan işlemlerdir. Bu uygulamalar sayesinde kaş, dudak, gözler ve kirpikler her zaman hazır olur ve makyaja zaman ayırma stresi yaşamadan kullanıma açıktır.

Kalıcı makyaj uygulamaları özellikle çalışan kadınlar için kurtarıcı olan işlemlerdir. Bu uygulamalar sayesinde kaş, dudak, gözler ve kirpikler her zaman hazır olur ve makyaja zaman ayırma stresi yaşamadan kullanıma açıktır.

Kalıcı Makyaj Uygulamaları

Kalıcı makyaj uygulamaları özel ürünler ve solüsyonlar kullanılarak yapılır. Aynı zamanda konusunda uzman kişilerce yapılması da önemli bir detaydır. Bu uygulamaların kalıcılığı ve kullanımındaki kolaylık payı da bu kadar tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.

İpek kirpik, içerik bakımından vizon, ipek ve doğal insan saçının birleşimi ile oluşturulan yapay bir maddedir. Bu nedenle de doğal kirpiklere benzerliği ile dikkat çekici hale gelmiştir. İpek kirpik aynı zamanda suya dayanıklılık payı olduğundan yazları deniz ve havuzda da sorun yaratmaz. Kullanım süresi 3-4 hafta kadardır. Bu süre zarfında kadın rimel kullanımına gereksinim duymadan hem daha çok etkili bir görüntüye sahip olur hem de göz makyajı ile zamanından tasarruf etmiş olur. Aynı zamanda makyajsız anında da bakımlı bir görüntü ile kendini iyi hissedecektir.

İpek Kirpik Uygulaması Nasıl Yapılır

İpek kirpik uygulamasında doğru kullanım ve doğru malzeme yeterlidir. Her doğal kirpiğe 1 adet ipek kirpik eklenir. İşlem tamamen el işçiliği şeklindedir. Bu yüzden bu işin profesyoneli olmazsa olmaz kuraldır. Uygulamalarda kirpiklerin 2d den 6d ya da daha fazla volümde alternatifleri kişiye özel tercihlerdir. Bu tercihler doğal görüntü sevenler ya da daha gür görüntüden hoşlananlar olarak ayrıldığından volüm seçenekleri de bu açıdan dır. Ancak dikkat edilmesi gereken ince yapıdaki kirpiklere 6d volüm uygulamak doğal kirpiğe zarar veren bir durumdur.

İpek kirpik uygulaması konu ile ilgili donanım bilgilere sahip bir uzman ve kaliteli ürünler ister. Ve yapılacak uygulamanın doğal kirpiğe ile uygun olması hali sonrasında ipek kirpik zarar verdi ifadesi kullanılamaz. Doğru uygulama doğru malzeme+ doğru kullanım = İpek kirpik zararlı değildir. İpek kirpik uygulaması tane tane uygulanan bir işlemdir. Bu noktada kirpik yapıştırıcısının bile kalitesi çok önemlidir. Yanlış uygulama kötü görüntü ve zararlı sonuçlar demektir.

İpek Kirpik Uygulaması Sonrası

İpek kirpik uygulaması sonrasında yüz üstü yatılmaması, rimel sürülmesi, gözlerin ovuşturulması, aşırı göz makyajı yapılmaması, makyaj çıkarıcıları ile zorlayarak uygulama yapılmaması, çıkarılma zamanında amatörce çekerek uygulama yapılmaması istenir. Yanlış olan her yaklaşım doğal kirpiğinde zarar görmesi demektir.

İpek kirpik uygulaması tamamen kişiye özel kullanıma bağlı olarak 6 haftaya kadar rahatlıkla kullanılabilir. Bu süreçte 3 haftada bir bakımı yapıldığı takdirde bu süre birkaç ay daha uzatılabilir. İpek kirpiklerle çok daha etkili bakışlara merhaba...

Sağlık Haberleri