Kış Mevsimi Saç Renkleri

Kış Mevsimi Saç Renkleri

Saçlar kadın dünyasında en önemli parçalarından biridir. Saçlar trende göre kestirilir, renk değişimine gidilir, ruh haline göre bile değişime gidebildiği gibi mevsime göre de değişebilir.

Saç renginde oynamalar yaza kıyasla daha çok kış mevsiminde olur. Bunun sebebi yaz mevsiminde güneşin ya da denizden ve havuzdan saç renginin olumsuz etkilenişidir. Saç boyama işlemlerinin konusunda profesyonel kişilere yaptırılması kuşkusuz en doğru olandır, evde yapılan boyalarda rengin tutturulamaması, tekrar tekrar denenmesi dolayısı ile yıpranması yaşanacak sıkıntılı durumdur. Yıpranma demek saçın parlaklığının yitirilmesi demektir.

5fe46d6ec9de3d1c4ca21901.jpg

Kış Mevsimi Saç Tonları

Kış mevsimi saç rengi tonları genelde siyah, kızıl ya da kahve tonları şeklindedir. Saçlarda ışıltı her zaman arzu edilen değişiklik olduğundan parıltılı kahveler, gri tonları da sıkça tercih edilir. Renk geçişleri olan ombreler her zaman çekiciliğini devam ettiren saç rengi tonlarıdır. Ve tabiki röfleler de kullanıma devam eden saç rengi tonlarıdır.

Saç rengi seçilirken ren rengi ve makyaj tercihi de son derece önem taşır. Yeni trend renk kızılsa; ten rengine uymadığı halde saçlara kızıla boyatmak yanlış bir seçimdir. Birine yakışan kızıl saç başka birine yakışmaz. Mesela beyaz tenli bir kadına kızıl, bakır tonları çok yakışır. Buğday tenli bir kadına kumral, çikolata kahvesi, koyu kirli sarılar yakışan tonlardır. Esmer tenli bir kadın ise kahve, kızıl siyahlar, mavi siyahlar yakışan dokunuşlar olacaktır.

Buğday Ten İçin Saç Rengi Ne Olmalıdır

Saç rengi başlı başına bir güzellik olmasına rağmen ten rengine göre uyarlanması en önemli detaydır. Buğday tenli bir kadına kumralın tonları yakışır. Koyu buğday tonda bir ten rengine sahip olan kadın için siyah, koyu kestane saç rengi seçenek olamaz. Buğday tenliler için kızıl ve kızılın tonları iyi bir seçenek olabilir. Kızıl tonları bakırdan daha koyuya doğru bir ilerleme kaydeder. Ve bu ilerlemede ten rengine göre uyumu yakalar. Buğday tende en açık sınıfta olanlar ise balköpüğü rengi eşsiz bir seçenek olur. Çünkü bu renk ışığı tam anlamı ile yansıtır. Buğday tenli olup da sarı rengi sevmeyenler için açık tonlarda bakır rengi iyi bir seçenektir.

kis-mevsimi-sac-kapak.jpg

Göz rengi de saç renginin seçilmesinde önemli bir kıstas tır. Mesela mavi göz dikkatleri her zaman üzerine çeken bir göz rengidir. Son derece çarpıcı ve etkileyicidir. Doğru bir saç rengine karar verilirken ten yapısı, göz rengi derken her unsur dikkate alınıp renk seçimi yapılır. Göz rengi, makyaj tonu ile uyumlu bir saç eşittir muhteşem bir güzellik örneği demektir. Mavi gözlü bir kadına yakışan saç rengi sarı saçlardır. Sarı saçlar dışında kızıl saç rengi de bir alternatif olabilir. Mavi göz, kızıl saç ve beyaz ten; tam bir üçü bir arada örneğidir. Mavi gözlü bir kadın saç rengini siyah olarak da seçerek tam bir tamamlayıcılık kazandırır. Göz böylelikle çok daha çekici hale gelerek odak noktası olacaktır.