3 Adımda Cam Gibi Cilt! Pürüzsüz Cilt Nasıl Elde Edilir?

3 Adımda Cam Gibi Cilt! Pürüzsüz Cilt Nasıl Elde Edilir?

Korelilerin ciltleri birçok kadının dikkatini çekmiş, hayranlık uyandırmıştır. Bildiğiniz üzere Korelilerin ciltleri pürüzsüz ve nemli bir yapıya sahiptir. Kore ’ de en popüler cilt bakım rutinlerinden olan cam cilt bakımı cildinizin bebek cildi gibi görü

Korelilerin ciltleri birçok kadının dikkatini çekmiş, hayranlık uyandırmıştır. Bildiğiniz üzere Korelilerin ciltleri pürüzsüz ve nemli bir yapıya sahiptir. Kore ’ de en popüler cilt bakım rutinlerinden olan cam cilt bakımı cildinizin bebek cildi gibi görünmesini sağlar. ‘’ Glass Skin Care’’ olarak da bilinen bu rutinin adımları aslında oldukça basit.

1.jpg

  1. Temizlik

Cilt temizliği her cilt bakım rutininin temelidir. Makyaj yapmasanız dahi cildinize yapışmış olan toz ve kiri arındırmalısınız. Cildinize göre uygun seçtiğiniz ürünlerle temizliğinizi sağlamalısınız. Cilt tipinize uymayan ürünler sadece daha fazla sorun çıkarır.

  • Cilt ve Gözenek Temizliği

Küçük yuvarlak partiküller içeren, peeling özelliği olan cilt temizleyiciler bir yandan cildinizi derinlemesine temizler bir yandan da cildinizin üst tabakasındaki ölü deriyi atmanıza yardımcı olarak pullanmaların önüne geçer. Ancak seçtiğiniz ürün içerisindeki partiküllerin köşeleri olmamasına ve top şeklinde olmasına ayrıca özen göstermelisiniz. Aksi takdirde cildiniz mikroskobik boyutlarda çizilebilir. Her ne kadar siz gözünüzle göremeseniz de bir süre sonra cildiniz yıpranabilir ve yaşlanma belirtileri gösterebilir.

Cildimizde siyah benekler şeklinde gördüğümüz minik çukurlar aslında gözeneklerinizdir. Gözeneklerinize dolan kirler siyah nokta oluşumunu tetikler. Siyah noktalar ise bir sonraki aşamada sivilce olarak size geri dönecektir. Peeling özellikli yüz yıkama jelleri sayesinde bu gözeneklerinizde bulunan kirler temizlenecek, gözenekleriniz açılacaktır. Dilerseniz siyah nokta bantları da kullanabilirsiniz ancak cilde çekme hareketinden kaynaklı travmalar oluşmaması adına bu adım pek önerilmez.

  1. Bakım Ürünleri

Cilt temizliğinden sonraki adım olan ve asıl cam cilt görünümünü sağlayan aşamadır. Nemlendirme ve cildi ihtiyacı olan maddelere doyurmaya dayanır. Kore’de cilt bakımına çok önem verildiği için cilt bakım ürünleri de bir çok ülkeye göre daha çeşitlidir. Cilt bakım rutininde kullanabileceğiniz ürünlerden en az iki tanesini cilt bakım rutininize eklemeniz cam cilt görünümü için önemlidir.

  • Tonik

Tonik cildinizdeki sebum miktarını dengelemede yardımcı olur. Ayrıca yüz yıkama jelinin yetişemediği kirlere nüfuz eder ve cildinizin daha temiz olmasına yardım eder. Seçtiğiniz toniğin cilt türünüze uygun olmasına dikkat ediniz. Alkolsüz tonik kullanmanız ise cildiniz için daha yararlı olacaktır. Alkol cilt tarafından emildiği ve yıprattığı için önerilmez.

780x411-genc-ve-puruzsuz-bir-cilt-icin-etkili-7-besin-1583953613816.jpeg

  • Maske

Cildinizin kaybettiği nemi kazanmasına yardımcı olacak ürünlerdendir. Cildiniziz bulunduğu dönemdeki ihtiyaçlarına göre maskeler tercih edebilirsiniz. Aydınlatıcı ve nemlendirici özellikteki maskeler Kore’de en çok tercih edilen türler arasında bulunuyor. Dilerseniz aktarlardan alacağınız ürünler ile de kendi doğal maskenizi yapabilirsiniz.

  • Serum

Serum bir bakıma nemlendirici özellik göstermekte ancak asıl amacı cilde kaybettiği maddeleri mineralleri, asitleri ve esnekliği geri kazandırmaktır. En bilinen ve çoğu kişinin cildine uyum sağlayanlar C vitamini serumu, E vitamini serumu ve Hyalünorik asit serumudur. C vitamini ve E vitamini cilt lekelerini engellerken hyalünorik asit cildi nemlendirmeye yöneliktir.

  • Nemlendirici

Her ne kadar maske ve tonik cildinizi nemlendirse de Koreliler bunlarla sınırlı kalmıyor. Cilt tipinize özel nemlendiriciler ile ciltlerini tepeden tırnağa nemlendiriyorlar. Bu aşamada kullanacağınız jel formlu, su bazlı nemlendiriciler cildinizde yağlanma yapmaz ve sivilce oluşumunu tetiklemez.

  • Göz Çevresi Kremi

Göz çevresi yaşınızı ele veren en önemli odaktır. Bu nedenle yaş aralığınıza uygun olarak seçeceğiniz göz çevresi kremini uygulamayı alamamak gerekir. Göz çevresi kremi bilinenin aksine genç yaşlardan itibaren uygulanması gerekir. Genç yaşta önlem almak, yaşlandığınızda kırışıklıkları yok etmeye çalışmaktan daha kolay bir adımdır.

  • Güneş Kremi

Güneşten gelen ultraviyole ışınlar kış döneminde bile cildinize nüfus eder. Bu nedenle yaz kış demeden cildinize düzenli olarak güneş kremi uygulamalısınız. Bu cildinizde yaşlanma belirtisi olan kahverengi lekelerin oluşumunu büyük ölçüde engeller.

  1. Makyaj

Koreliler günlük hayatta bakımı ve makyajı çok seven bir topluluktur. Cilt temizliğini ve bakımlarını yapmadan makyaj adımına kesinlikle geçmezler. Bu aşamada ciltlerinin yine pürüzsüz durması için izledikleri bazı basit adımlar mevcuttur.

puruzsuz-bir-yuz-icin-ne-yapilmali-min.png

  • Baz

Makyaj bazı uygulamak, uygulayacağınız ürünlerin cildiniz tarafından emilmesini engelleyecektir. Cildiniz ile makyaj arasında bariyer oluşturan baz, silikon içerdiği taktirde gözeneklerinizi kapatacak ve fondötenin gözeneklerinize dolmasını ve dolayısıyla sivilce oluşumunu engelleyecektir. Cildinizdeki girinti çıkıntıların dengelenmesi ile de cildiniz daha pürüzsüz bir görünüme ulaşacaktır.

  • Fondöten

Genelde nemli bitişli ve ışıltılı ,hafif fondötenler Koreliler tarafından çok kullanılır. Çok da kapatıcı olmayan bu fondötenler alttan kendi cildinizin de görünmesini ve dolayısıyla daha doğal bir görünümün oluşmasını sağlar.

  • Sprey

Cildinizdeki makyajın sabitlenmesini ve kalıcılığının artmasını sağlayan spreylerdir. Cilde ışıltı katar, görünüşünü yumuşatarak daha da doğal gösterir. Cildinize tam oturmayan makyajın cildinize oturmasını sağlayarak makyajdaki olası pürüzleri önler.

jcc-870x420.jpg

Tüm bu adımlar düzenli uygulandığında pürüzsüz, temiz ve aynı zamanda doğal görünen bir cilt elde edersiniz. Kıskanılan bir cilde sahip olan Korelilerin cilt bakımı aslında bu kadar basit ve sizin de evde yapabileceğiniz kadar kısa bir uygulama. Unutulmamalıdır ki bu görünümdeki bir cilt elde etmek istiyorsanız tüm bu aşamaları , düzenli bir şekilde yapmalısınız. Eğer makyaj yapmak istemiyorsanız , 3. Adımı atlayabilirsiniz. Önemli olan adımlar 1. Ve 2. Aşamalardır.