Saç Bakımında Badem Yağı: Nedir, Ne İşe Yarar?

Saç Bakımında Badem Yağı: Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüz toplumunda dışarı çıktığımızda saçlarımız çok fazla deformasyona uğruyor.

Havaların kirli olması, otomobil mazotları, yediğimiz kimyasal içerikli yiyeceklerin hepsi saçımızın vitaminlerini öldürmeye yetiyor. Birde genetik olarak beyazlamamız varsa erken yaşta saç boyasıyla tanışıyoruz.

72436.jpg

Saç boyalarında bakim içerikli vitaminler olsa da genellikle kimyasal maddeden yapıldıkları için saçlarımız zarar görebiliyor. Mesela saçımız bakım alsın diye keratin yüklemesi yaparız. Ama keratin etkisini kaybettiğinde saçta tiftiklenme ve kırılmalar ortaya çıkar. İşte bu nedenle her şeyde olduğu gibi doğallıktan yanayız. Saçmalarımıza bakım yaparken de doğal bakım ürünlerini kullanmalıyız.

Badem Yağının Saçlara Etkisi

Zayıf bir saça sahipseniz badem yağı saçlarınızın güçlenmesini sağlıyor. Yalnız uygularken bir gün yapıp bir gün bırakmamalısınız. Herhangi bir yan etkisi olmadığı için istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Ayni şekilde kaş ve kirpikleri zayıf olanlar badem yağı sayesinde kaşlarının ve kirpiklerinin uzadığını fark etmişlerdir.

Yağ, vitamin ve mineral bakımında çok zengin olan badem yağı, saç dökülmesini önleyicidir. Yalnız dökülen saçı geri getirmez. Özellikle erken yaşta saç dökülmeniz olduysa hemen doktora gitmelisiniz. Bazen çok basit bir nedenden dolayı da dökülme olabilir. Erken tedaviyle durum çözülebilir. Bunun doğal için başka yöntemler mevcuttur. Sarımsak kürü gibi.

Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

l Vücudu güzelleştirir

l Cilde bakım sağlar

l Kolesterolü dengeler

l Kırışıkları engelleyici ve gidericidir

l Tüm cilt tipleri için uygundur

l Saç kırıklarını giderir

l Kaş ve kirpikleri sağlamlaştırır

l Yüksek oranda E vitamini içerir

l İçerisinde Magnezyum barındırır

badem-yagi-faydalari.jpg

l Bağışıklığı kuvvetlendirir

l Kolayca bronzlaşmayı sağlar

l Tırnak kırılmalarına iyi geldiği bilinir

l Kan pıhtılaşmasını engeller

l Kolesterolü dengelediğinden kalp ve damar rahatsızlıklarına da iyi gelir

l Damar sertliğini önler

l Sinir sistemine etkileyicidir

l Kalorisi yüksek olduğundan kilo almak isteyenlere önerilir

l Sindirim sistemine iyi gelir

l Özellikle regli dönemi kan şekeri düşmesine iyi gelir

l Yüksek tansiyonu dengeler

l Sinir sistemine faydalıdır

l Hafızayı kuvvetlendirir

l Baş ve Böbrek ağrılarına iyi gelir

l Beyni ve gözü kuvvetlendirir

l Bronşit gibi soğuk algınlıklarına karşı etkilidir.

Badem Yağı Nasıl Yapılır?

Badem yağı E vitamini yönünden çok yararlıdır. İki türlü badem yağı vardır. Biri tatlı badem yağı, diğeri ise acı badem yağıdır. Kozmetik ve cilt için kullandığımız yağ tatlı badem yağıdır. Badem yağı fındık yağından daha fazla protein içerir. Badem yağı hiç bir katkı maddesine karışmadan soğuk pres sıkma yöntemiyle elde edilir. İyi bir bakim için kaliteli badem yağı tercih edilmelidir.

tatli-badem-yagi-sac-icin-nasil-kullanilir-badem-yagi-saca-faydalari-1630160263.jpeg

Badem yağının içerisinde E vitamini, fosfor, protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum bulunur. Badem yağı badem ezilerek, badem çekirdeğine soğuk pres yoluyla elde edilir. Sarı rengi vardır ve hoş kokudadır. Acı badem yağı böbrek ağrılarını giderir ve böbrek kumlarını döker. Basurlu bölgeye sürüldüğünde ağrıda dinme olur. Badem yağı eski bir bakım ürünüdür. Tatlı badem yağı egzama kaşıntılarını azaltır.