Cilt Gençleştiren Maske Tavsiyeleri

Cilt Gençleştiren Maske Tavsiyeleri

Her kadın sıkı ve genç gösteren bir cilt yapısına sahip olmak ister. Ancak bazen genetik nedenler bazen de kötü alışkanlıklar buna pek fırsat vermez.

Özellikle yaş ilerledikçe ister istemez ciltte kırışıklıklar meydana gelmeye başlar. Ancak cildi gençleştiren maske önerileri ile bu durumu engellemeniz mümkündür.

Kadınlar genç görünmek isterken bazen cilde yanlış işlemler uygulayabiliyorlar. Güzel bir cilde sahip olmak için cilt bakım merkezlerine bir sürü para ödeyen kişiler vardır. Vereceğimiz maske tarifleri ile evde ve masrafsız olarak hazırlayacağınız maskeler ile artık sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Maskelerin yapımı ve uygulanışı oldukça pratik ve kolaydır.

2788565-810x458.jpg

Ballı Yoğurtlu Yüz Maskesi

Balla ve yoğurtla kolayca hazırlayacağınız bu maske cildi ölü derilerden temizleyecek ve kuru ciltleri canlandırarak güzel bir görünüme kavuşturacaktır. Özellikle balın nemlendirici özelliği ile yenilenmiş bir cilde sahip olacaksınız.

Maske için gerekli malzemeler:

l 1 çorba kaşığı kadar yoğurt

l Ortalama 1 tatlı kaşığı bal

l 3-4 damla lavanta yağı

Maskenin hazırlanışı: Yukarıda sayılan tüm malzemeleri bir kâsede iyice karıştın. Krem kıvamına gelene kadar maskeyi karıştırın. Daha sonra maskeyi cildinize uygulayın. Göz çevresine gelmemesine dikkat edin. Maske yüzünüzde 15-20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile iyice yıkayın.

Havuçlu Portakallı Maske

Havuçlu portakallı maskenin hazırlanışı oldukça kolay ve etkisi bir o kadar güzeldir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu mineralleri ve vitaminleri karşılayan maske yüzünüzün nemlenmesinde yardımcı olur. Bu maskeyi haftanın 3 günü özellikle sabahları uygulamanızı tavsiye ederiz.

cikolata-ile-yapabileceginiz-7-cilt-mask-3c94.jpg

Maske için gerekli malzemeler:

l 1 adet havuç

l Evde sıkılmış portakal suyu

l 2 tatlı kaşığı kadar bal

Maskenin Hazırlanışı: ilk olarak havuçları güzelce yıkayın ve küçük parçalara ayırın. Portakalları da sıkın ve ikisini birlikte blenderdan geçirin. Maskenizde pütür kalmamasına dikkat edin. Bu karışıma en son bal ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir kâseye alın ve pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Maskeyi cildinize sürdükten sonra 30 dakika kadar bekletin. Maske iyice kuruduktan sonra soğuk suyla iyice yıkayın.

Domates ve Limonlu Maske

Yüzümüzde bulunan deri diğer kısımlardan daha hassastır. Bu nedenle cildinize uygulayacağınız ürünlerin doğal olmasına ve yan etlilerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Domates ve limonlu maske doğal bir maske olup cilde iyi geldiği bilinmektedir. Bu cilt gençleştiren maske ile cildiniz daha genç görünecektir.

Maske için gerekli malzemeler:

l 1-1.5 adet domates

l 2 yemek kaşığı şeker

l 2 tatlı kaşığı limon suyu (evde sıkılmış)

Maskenin Hazırlanışı: Domateslerinizin olgunlaşmış olması önemlidir. Domateslerinizin kabuklarını soyun ve diğer malzemeler ile birlikte blenderdan geçirin. En son şekeri ilave edip karıştırın ve bu karışımı dolapta bekletin. Macun kıvamına gelen karışımı eldiven yardımı ile cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde 15 dakika bekleyen karışımı daha sonra soğuk su ile iyice yıkayın.

istock-921904450.jpg

Kakaolu, Ballı, Sütlü Yüz Maskesi

Bu maske yüzünüzü nemlendirmeye yardımcı olacak ve daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayacağınız maske cildinizi nemlendirip yatıştıracaktır.

Maske için gerekli malzemeler:

l 2-3 çay kaşığı süt

l 1-1.5 tatlı kaşığı kakao

l 1 tatlı kaşığı kadar bal

Maskenin Hazırlanışı: Bir kâsede bal ve sütü iyice karıştırın. Daha sonra kakaoyu ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız maske ne çok akıcı ne de çok katı olsun. Maskeyi göz çevresine uygulamayın. Maskeyi yüzünüzde 20- 25 dakika beklettikten sonra soğuk su ile iyice yıkayın. Yüzünüzü yıkayıp kuruttuktan sonra güzel bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.