Kuru Manikür

Kuru Manikür

Değişen hayat şartlarında çoğu şeyin yeri değişirken klasik manikür de yerini kuru manikür uygulamasına bırakmıştır.

Klasik manikür uygulaması hazırlık ve uygulama süresi için daha fazla zamana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu manikür uygulaması ise zamandan tasarruf sağlamaktadır.

Bakım uygulamaları için genellikle bir güzellik merkezine gitmek insanlara daha iyi hissettirmektedir. Manikür uygulaması genellikle ilgili güzellik merkezlerinde hizmete sunulmakta. Ancak isteğe göre uygun kuru manikür seti satın alınarak da evde bu uygulama yapılabilir.

2.jpg

Kuru Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür uygulaması, el ve tırnak bakımı için vazgeçilmez bir uygulamadır. Hem el ve tırnak bakımı hem de sağlığı için dikkat edilmesi gerekmektedir. Manikür farklı şekillerde gerçekleştirilebilen bir uygulamadır. Kuru manikür nasıl yapılır bir göz atalım.

Bu uygulama son zamanlarda tercih edilmeye başlanmış bir uygulamadır. Bu uygulamada elektrikli törpü kullanılır. Öncelikle tırnak etleri sivri başlık yardımıyla geriye doğru itilir. Bu aşama farklı başlıklar kullanılarak tırnak eti kese ve temizleme işlemleriyle devam ettirilir. İşlem sonunda uzman tarafından el ve tırnaklara bakım yağı sürülerek sonlandırılır.

Manikür uygulaması öncesinde tek kullanımlık eldivenler sayesinde tırnak yapısı bozulmadan tırnak etlerinin yumuşaması sağlanır. Bu eldivenlerin tek kullanımlık olması da hijyen açısından önemlidir. Bu manikür uygulaması hijyenikliği, zamandan tasarruf sağlaması ve tırnak yapısını bozmaması nedeniyle sıkça tercih edilir.

3.jpg

Kuru Manikür Zararları

Güzellik ve bakım tüm kadınların vazgeçemediği unsurlarıdır. Bu uğurda birçok kadın zaman ve para harcamaktan kaçınmamaktadır. Ancak yanlış uygulama sonucunda sonuç beklendiği gibi olmayabilir. Bu uygulama uzmanlar tarafından tavsiye edilse de bir hata geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir.

Yapılan manikür işleminde hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü manikür işlemi ellerin savunmasız olduğu bir uygulamadır. Bu nedenle enfeksiyon ve mikroplara karşı korumasızdır. Kişiye özel ürünlerinin kullanılması bu riski asgari seviyeye indirecektir.

Kuru manikür uygulaması klasik manikür yöntemine kıyasla daha hijyenik bir uygulamadır. Ancak bu işlemde de araçların uygun kullanılmaması elde ve tırnaklarda zedelenmelere yol açabilir. Tırnak bozuklukları oluşmaması için törpünün doğru bir şekilde uygulanması son derece önemli. Tırnak kısaltma işleminde tırnak makası yerine törpü kullanılması da yapılan hatalardan biridir.

Kuru Manikür Islak Manikür Farkı

Bakımlı ellerin olmazsa olmazı manikür, günümüzde birçok farklı yöntemle uygulanmakta. Klasik, bildiğimiz ıslak manikür işlemi en bilinen yaygın yöntem. Bunun dışında günümüzde daha sık tercih edilen yöntemlerden bir diğeri ise kuru manikür yöntemi. Bu bakım yöntemlerini birbirinden ayıran özellikler neler inceleyelim.

4.jpg

Islak manikürde, ellerin sıcak solüsyonlu suda bekletilerek tırnak etlerinin yumuşaması sağlanır. Tırnaklar istenilen yumuşaklığa ulaştığında kronk ile kütiküller geriye itilir. Daha sonra bu tırnak etleri kesilerek tırnak ölü deriden arındırılır. Tırnağa uygun şekil verilir.

Kuru manikür uygulamasında ise eller tek kullanımlık eldivenler takılarak yumuşatılır. Ardından elektrikli törpü kullanılarak tırnağa şekil verilir. Ardından kronk freze ile kütiküller tırnaktan sıyrılır. Daha sonra elektrikli törpünün başlığı değiştirilir ve top uç yardımıyla ölü deriler temizlenir. İşlem sonunda tırnak ve ellere kremlerle ve bakım yağlarıyla bakım uygulanarak manikür sonlandırılır.