Kalça Estetiği Nasıl Yapılır?

Kalça Estetiği Nasıl Yapılır?

Vücudumuzda sadece yüzümüz değil bacaklar ve kalçamızda estetik açıdan önem taşıyor.

Kalça estetiği cilt üzerinde herhangi bir girinti olmayan bel kısmından itibaren yumuşak bir geçiş ile başlar. Orta ve alt kısma indikçe daha dolgunlaşır. Alt bölümle bacak geçişinin tam arasında keskin ve aynı zamanda da derin bir ayrımı olan kalça kısmına ek olarak bacak, bel ve uyluğa özellikle kalçanın altındaki çizgiye zarar vermeden yapılan işlemlere kalça estetiği denir.

Yani kalça estetiği ile daha yuvarlak, daha dik ve daha estetik duran bir kalça görüntüsü elde edilebilir. Kalça estetiğinin farklı yapılış teknikleri vardır. Sizlere bu teknikleri anlattık. Bunlar; dikiş ile kalça kaldırma, silikon kalça protez ameliyatı, yağ enjeksiyonlu kalça şekillendirme, dolgu ile kalça büyütme. Sizlere bütün bu teknikleri anlattık. Haydi, gelin beraber bunlara bir bakalım.

1906254-ux7dy8.jpg

Dikiş İle Kalça Kaldırma

Bu teknik kalça estetiği dalında pek sevilmeyen bir tekniktir. Çünkü bu işlemden sonra yaklaşık 3 ay içerisinde etkisi kaybolur. Yani kaldırttığınız kalçanız eski formuna geri döner. Bu yüzden bu işlem çok tercih edilmeyen bir işlemdir. Tercih edilse bile hekim bunun 3 ay içerisinde etkisini yitireceğini mutlaka belirtir.

Silikon Kalça Protez Ameliyatı

Bu işlemi yaptıran kişilerde bir süre oturup, kalmak gibi eylemlerde acı hissedilebilir. Kalçaların birleşme noktasından yapılan işlemle her iki kalçada da cep formu oluşturulur. Elde edilen bu cep formlarına göğüs silikonlarına göre daha fazla sert ve büyük olan silikon koyulur. İşte bu sert silikonlar sonucu hasta bir süre kalmak ve oturmakta zorluk çekebilir.

Bu işlem genel anestezi verilerek yapılan bir işlemdir ve yaklaşık olarak 2 buçuk ila 3 saat arasında sürer. Bu işlemin diğer işlemlere göre iyileşme süresi bir tık daha zordur. Sebebi ise cerrahi işlem ile kesilen kalçada iltihap ihtimali oluşur. Bu yüzden bu işlem yaptıran kişiler işlem yapılan bölgenin mutlaka temizliğinin pansumanının yapılması gerekir.

Yağ Enjeksiyonu İle Kalça Şekillendirme

Bu işlem diğer işlemlere göre daha fazla tercih edilen bir işlemdir. Bunun sebebi bu yöntemin çok daha doğal olmasıdır. Bu işlem de silikon ile kalça ameliyatında olduğu gibi genel anestezi altında yapılır. 1 ila 2 saat süren bir işlemdir. Bu işlemin diğerlerinden ayıran fark işlemden sonra yaklaşık olarak 2 hafta boyunca özel yapılmış bir korse giyilmesi gerekir.

15-bacakgerme.jpg

Dolgu İle Kalça Büyütme

Bu işlem son zamanlarda oldukça ismini duyuran bir işlemdir. Birçok kişi tarafından da yaptırılan bir işlem. Fakat estetisyenler bu işlemin çok sağlıklı olmadığını söylüyor. Çünkü bu işlemde yapılan tek bir hata geri dönüşü çok zor olan bir yola sokabilir. Bu yüzden bu işlemi yaptıracak iseniz mutlaka çok iyi bir doktora başvurmanız gerekiyor. Çünkü bu oldukça önemli bir cerrahi müdahaledir.