Doğru makyaj nasıl yapılır? En önemli makyaj tüyoları nelerdir?

Doğru makyaj nasıl yapılır? En önemli makyaj tüyoları nelerdir?

Günümüzde ki birçok kadın hayatlarında bir gün illaki makyaj yapmaya ve bunu alışkanlık haline getirmeye başlıyor.

Kimileri hakkını vererek bunu yapsa da kimileri adeta insanları makyaj yapmaması için uyaran bir ayaklı tabela gibi geziyor. Öyle ki allığı fazla kaçırıp Heidi gibi sokakta gezenden tutun da fondöteni 3 numara açık alıp hayalet Casper gibi düğüne giden ablalara kadar birçok makyaj cahili insan var. Ancak hata olan bilmemek değil öğrenmemektir. Gelin hep birlikte sizi daha genç ve güzel gösterecek ayrıca cilt ve yüz tipinize uygun makyaj yapmanızı sağlayacak ufak makyaj tüyolarını inceleyelim!

image-750x-606c82a8e4e14.jpg

En Önemli Makyaj Tüyoları

Sağlıklı bir görünüm için nemlendirin!

Özellikle de soğuk havalara maruz kaldığımız bu süreçlerde cildin sağlıklı bir görünüm kazanması için nemlendirmek ve bakımlı tutmak en önemli makyaj tüyolarından biridir.

Cilt tipine ve rengine uygun fondöten seçin!

Fondöten seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri cilt tipinize uygun olmasıdır. Normalin dışında bir cilt tipiniz var ise kesinlikle fondöteninizi seçerken cilt tipinize uygun seçmeniz gerekir. Bu sayede yağlı cildiniz fondöteni kusmayacak ve kuru cildiniz fondöteni maske gibi durdurmayacaktır. Eğer cildiniz gözenekli bir yapıdaysa isteğe göre baz kullanabilirsiniz. Ayrıca fondötenin cilt renginiz ile uyum içerisinde olması ve cildinizde yokmuş izlenimi yaratması fondöten seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer özelliklerden biridir.

Fondöteni sabitlemeyi ihmal etmeyin!

Fondöteninizi sabitlemek fondöteninizin yüzünüzdeki ince çizgilere dolmamasını, yüzünüzde uzun süre kalmasını ve de yüzünüze süreceğiniz diğer toz ürünlerin fondötenin üzerinde daha iyi dağılmasını sağlamaktadır. Bu sebeplerden dolayı fondöteni sabitlemeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Kontür ile yüz hatlarınızı keskinleştirin!

Yüzünüzde ki hatları isteğinize göre şekillendirin. Kontür yardımıyla keskin olmayan elmacık kemiğinizi keskinleştirebilir, geniş kemerli burnunuzu ince kemerli gösterebilir ya da geniş alnınızı daraltabilirsiniz. Bunun yanında gıdınız var ise kontür ile boynunuzu ince gösterebilir ve düşük burnunuzun ön perspektiften daha dik durmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bir kontür paletiniz yoksa bu işlemleri kahverengi bir far yardımıyla da yapabilirsiniz. Muhtemelen aynı işlevi görecektir.

porselen-makyaj-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-porselen-makyaji-kac-gun-kalir.jpg

Bronzerı iyi dağıtın!

Kesinlikle makyaj yapan kadınlarda sık karşımıza çıkan en kötü görünüm bronzerın ciltte kalıp gibi ve doğal durmayan görünümü! Bu bronzerın pigmentli oluşundan ya da kişinin bronzerı dağıtmamasından kaynaklanıyor olabilir. Ancak yapılan şey elmacık kemiklerini ısıtmıyor ve belirginleştirmiyor olmasının yanı sıra aksine çok kötü ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Göz şeklinize uygun far ve eyeliner sürün!

Göz şekline uygun far ve eyeliner sürmek gözünüzün beğenmediğiniz kısımlarını değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Örneğin düşük gözlere sahip olan kişiler makyaj ile daha Kalkık ve çekik gözlere sahip olabilir. Bunun için yapılması gereken şey gözün kenarlarına koyu far kullanmak ya da dik ve ince bir eyeliner çekerek gözü olduğundan daha yukarıda göstermek. Ya da gözleri birbirine yakın olan kişiler eyeliner çekmeye ortadan başlamalıdır. Böylelikle gözler birbirinden daha ayrı gözükür. Bu örneklerde de görüldüğü gibi far ve eyelinerı en doğru şekilde kullanarak gözlerinizin daha ideal bir boyutta ve şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Dudağınızın makyaj ile daha dolgun gözükmesini sağlayabilirsiniz!

Eğer dudaklarınızı dolgun göstermek istiyorsanız öncelikle dudaklarınızı bir dudak kalemi yardımıyla çerçeveleyin. Daha sonra dudak içerisine dudak kaleminden daha açık bir renk tonunda ruj sürün ve dudak parlatıcısı sürerek de dudaklarınızın daha dolgun gözükmesine yardımcı olun.

profesyonel-makyaj-kursu-kapak.jpg

Kaşlarınızı mutlaka sabitleyin!

Gün içerisinde sürekli dağılan kaşlarınızı bir kaş fırçası ve sabun yardımıyla sabitleyin. Kaş fırçanızı biraz ıslatarak sabuna sürün. Daha sonra kaşlarınızı bu fırçayla yukarı doğru tarayın. Eğer bir kaş sabitleme jeliniz varsa sabun ile aynı işlevi görmesi mümkün.

Tabi ki her insan her haliyle güzeldir ancak ufak makyaj hileleri ile güzelliğinize güzellik katabilir ve aynada ki kendinizi daha çok sevebilirsiniz.