Bel İnceltmek İçin Yapılması Gerekenler!

Bel İnceltmek İçin Yapılması Gerekenler!

Bel bölgesini inceltmek isteyenler için en iyi seçenekler, orta ya da yüksek tempoda egzersiz yapmak, sağlıklı ve dengeli yemek ve bazı estetik tedavilerden yararlanmaktır.

Bel bölgesinde biriken yağlanmanın sebebi, gün içinde harcanan kaloriden daha fazla kalori alınmasıdır. Kadınların sahip olduğu hormonal özelliklerden dolayı, yağ ilk olarak göbek çevresinde ve kalçalarda birikir. Erkeklerde ise karın bölgesinin tamamında etkili olabilir.

Eğer bel çevresinde ince bir görünüm kazanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1. Bel İnceltici Egzersizler

Belinizi inceltmek için metabolizmanızı çalıştıran ve etkili bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olan egzersizler yapmanız gerekmektedir.

5efd349b45d2a04258b7ee2b.jpg

Günde yaklaşık 45 dakika açık havada ya da koşu bandında koşun. Bu egzersiz temponuza bağlı olarak 250 - 400 kalori yaktırır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak fiziksel kondisyonunuzu ve kalp - solunum kapasitesini artırır. Vücut sağlığı ve özellikle yağ yakmak için oldukça faydalıdır.

Koşamayanlar için tempolu yürüyüşler de etkilidir. Bu durumda eklemler üzerindeki yükü hafifletmek için kaliteli ve yürüyüş için tasarlanan spor ayakkabıların tercih edilmesi gerekir. Mümkün oldukça hızlı bir tempo yakalanmalı ve bu tempo bozulmamalıdır. Yağ yakmak için gereken süre yaklaşık 1 saat civarındadır. Eğer yürüyüş rotanızda rüzgar veya yokuş gibi faktörler bulunuyorsa sonuç daha da etkili olacaktır çünkü bunlar daha fazla fiziksel efor gerektirir ve böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz.

Her gün 3 dakika boyunca plank hareketi yapmalısınız. Bu sayede karın kaslarınızı çalıştırarak yağ yakabilirsiniz.

Göğüs bölgesini güçlendirmek ve bacakları kalınlaştırmak için şınav ve squat gibi egzersizler yapabilirsiniz. Böylece belinizi daha ince bir hale getirmeniz kolaylaşacaktır.

Yukarıda sıraladıklarımıza ek olarak, bel çevresinin incelmesini destekleyeceği için karın kasını güçlendiren egzersizler yapmak önemlidir.

2. Estetik Tedaviler

Güvenilir uzmanlar tarafından kliniklerde ya da estetik merkezlerinde bölgesel yağları yok eden işlemlere başvurabilirsiniz. Bu işlemleri şöyle sıralayabiliriz:

Lipokavitasyon: Yağ hücrelerinin duvarlarına etki ederek ekstravazasyonlarına izin verir. Ultrason cihazı ile masaj yoluyla yapılır.

bel-inceltme-672x448.jpg

Radyofrekans: Radyofrekans cihazı, hücre içindeki yağı yok eder. Ayrıca kolajen liflerinin kasılmasını sağlar ve bunu yaparak sarkmalara karşı cildin daha gergin kalmasını destekler.

Elektrolipoli: Elektrik akımı yüklü iğneler deriye uygulanır ve yağ hücresine zarar verip yok edilmesini sağlar.

Karboksiterapi: Bu teknikte yağ hücresinin etkisini kıran ve kan dolaşımını, kolajen oluşumunu iyileştirebilen tıbbi karbondioksit enjekte edilir.

Yukarıda saydığımız tedavilere başlamadan önce uzmanlar kişiden koşu, yüzme, tenis, ya da bisiklet gibi yüksek tempolu egzersizler yapmasını isteyebilir. Bunun sebebi tedavi sırasında kalp atış hızının %65 ila %70 aralığında tutulmak istenmesidir.

Yapılmaması Gerekenler

İnternet üzerinden bel inceltmekle ilgili bazı öneriler yapılmaktadır. Bunlardan biri streç filmle bel çevresini sarmaktır. Bu tür tekniklerin yağların yok edilmesine dair etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Bu teknik karın bölgesinde terlemeyi sağlayarak ödem atmaya yardımcı olabilir fakat bu asla kalıcı bir çözüm değildir.

ince-bel-egzersiz.jpg

Bir diğer bilgi 'yağ yakıcı kemer' adıyla satılan şekillendirici masaj aletleridir. Bunlar yağları yok edemez fakat vücudun şekil almasını sağlar ve belin incelmesini bir nebze kolaylaştırabilir. Ancak bu teknik kaslara etki etmediğinden sarkıklığa sebep olur ve günlük olarak yapılması vücudu zayıf düşürür.

3. Sağlıklı ve Dengeli Beslenme

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve belinizi inceltmek için kendinizi aç bırakmadan gün içinde az miktarda yemelisiniz. Kalori bakımından düşük gıdalar, meyveler, sebzeler ve tahıllar gibi yağ oranı düşük yiyecekler tüketmelisiniz. Örneğin, sadece 1 çay kaşığı bal ve yulaf ezmesi eklediğiniz 1 kase doğal yoğurt, kahvaltı olarak mükemmel bir lezzettir.

Kuruyemiş ya da kurutulmuş meyveler çok fazla kalori içerebilir. Bu yüzden küçük miktarlarda tüketilmeleri daha doğrudur. Salataları az miktarda yağ, sirke ve limonla zenginleştirebilirsiniz. Hayvansal protein kaynakları olarak balık, tavuk ve hindi gibi beyaz etleri tercih edebilirsiniz. Fast food, her türlü kızartma, paketlenmiş atıştırmalıklar, asitli veya alkollü içecekler, tatlılar ise uzak durmanız gereken sağlıksız yiyeceklerdir.