Karma Ciltler Ve Bakım Önerileri

Karma Ciltler Ve Bakım Önerileri

Karma Ciltler, belki de en doğru ürünü bulmanın en zor olduğu cilt tipidir. Yüzün bazı yerlerinin kuru, bazı yerlerinin ise yağlı olduğu bu cilt tipi için en uygun ürünleri bulmak ta biraz zahmetli olabilmektedir.

Hangi cilt tipi olursa olsun cildi temizlemek, yıkamak, yani cilt bakimi cilt sağlığı için çok önemli bir faktördür. Ve doğru bakım da doğru üründen geçtiği için doğru ürün bulmak çok önemli bir hâl almıştır. Piyasada karma ciltler için üretilen ve kullanılan binlerce urun bulunmaktadır . Bunların hangisini kullanacağını da kişi, deneyim ve urun özelliklerini göz alarak tercih edebilir.

2687795-810x458.jpg

Karma ciltlere bakım yaparken atlanılmaması gereken önemli faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında; karma ciltler için yapılmış bir makyaj temizleme ürünü ile gün sonunda mutlaka makyaj temizlemektir. Ayrıca hafta da bir besleyici maske yapmak cildi canlandıracak ve temizleyecektir. Makyaj yapmayı sevenler de mutlaka cilt tipine uygun makyaj malzemeleri seçmelidir. Günlük hayatta kullanılan yüz temizleme jelleri de mutlaka karma ciltler için üretilenleri tercih etmeli ve bunlar kullanılmalıdır. Ayrıca karma ciltler için en önemli bakım da cildi nemlendirmektir.

Karma ciltler, öbür cilt tiplerine göre biraz daha karmaşıktır. Bazı bölgeler yağlı olduğundan sebum dengesini düzenleyecek ürünler almak gerekirken bazı bölgeler de kuru olduğundan nemlendirme ihtiyacını gidermek için ürün alınmalıdır. Yani karma cilt sahipleri öbür kişilerin uğraştığı sorunların tümüyle uğraşmak zorunda kalabilmektedir. Fakat doğru ürün bulunduğunda karma cilt bakımı o kadar da zor olmamaktadır. Karma ciltler için en iyi ve en çok tercih edilen 5 nemlendirici kremi sıralayacak olursak;

Cerave Nemlendirici Krem

Bu krem, karma cilt tipinde daha çok kuru yerlere sahip kişilerin tercih edebileceği bir kremdir. Gözenekleri doldurmayan, kurulduktan dolayı dökülen ciltler için çok etkili bir üründür. Rahatlayıcı özelliğinin yani sıra parfümsüz olması sebebiyle de hassas ciltler için adeta bir kurtarıcı ürün olmuştur. Ayrıca uygun fiyatlı olması da ürünün çok rağbet görmesinin bir diğer sebebidir.

2698764-810x458.jpg

Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cream

İsmi biraz insanı yorsa da, bu ürün karma ciltlilerin yaz aylarında ki vazgeçilmez nemlendirici ürünü olmaktadır. Jel yapıda olması ve rahatlayıcı özelliği bulunması sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Yüzde yağlılık hissi oluşturmayan bu ürün aynı zamanda da mükemmel bir nemlendirme sağlamaktadır. 72 saat ciltte kalabilen bu ürün gün içinde cildin ekstra bir nemlendirmeye ihtiyacı kalmamaktadır.

Kiehl’s Ultra Facial Krem

Bu krem aslında tam bir mucize gibi. Yağlı, kuru çıktı tipleri için de bulunan kremin, en faydalı tarafı da karma ciltlere olan faydasıdır. Yağlı ciltler için yağsız nemlendirme özelliği bulunan bu kremin yine aynı şekilde güneş korumalı ürünleri de mevcuttur. Bu üründe karma cilt tipleri için çok güzel bir tavsiye olacaktır.

Vanicream Lite Losyon

Bu losyon, hassas ciltler için üretilmiş ve karma, hassas karışık bir cilde sahip olanların mutlaka denemesi gereken bir ürün haline gelmiştir. İçerisinde boya, paraben ve parfüm içermemesi cilde hiçbir zarar vermemesini sağlarken aynı zamanda tüm vücutta kullanılabilmesi de ürünü daha çekici kılmaktadır.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Karma ciltlerin hepsi aynı değildir. Kimi karma cilt daha çok kuruluğa yatkınken kiminin de daha çok yağlı özelliği bulunmaktadır İşte bu ürün de cildi daha çok kuruya yatkın olan karma ciltler için üretilmiş bir üründür. Gözeneklere dolmayan bu ürün bu sayede siyah nokta da oluşturmamaktadır.

karma-peeling.jpg

Nemlendirici Krem Ne Zaman Sürülmelidir?

Zaman dilimi olarak geceyi tercih etmek nemlendirici kremin etkisini arttıran bir faktör olacaktır. Aynı zamanda nemli bir cilde sürmekte daha iyi ve faydalı sonuç alınmasını sağlayacaktır. Bunun dışında makyaj bazı olarak ta nemlendirici krem sürmek, gözeneklerin dolmasını önleyecek ve makyajın cilde zarar vermesine karşı çıkacaktır.