Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Olur?

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Olur?

Genel olarak saç dökülmesi hem erkek hem de kadın bireylerin yasadıkları bir problemdir.

Halk arasında bilinen ve dile getirilen erkek bireylerde saç ekimi kadınlarda da yapılmaktadır. Dile çok getirilmese de kadınların da saç ekimini çok tercih ettikleri bilinenler arasındadır.

kadinlarda-sac-ekimi-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler.png

Kadınların saç ekimi tercih ederken dikkat ettikleri şey, yaptırdıkları işlemin belli olmasını istememeleridir. Fakat günümüzde bu tür problemler için endişe duyulmasına gerek yoktur. Teknolojinin ilerlemesiyle bu tur endişelere mahal vermeden saç ekimi yapılabilmektedir.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Kadınlarda saç dökülmesine sebebiyet veren birden fazla neden bulunmaktadır. Bazen psikolojik etkenler on planda olsa da bazen fizyolojik etkenlerden kaynaklı da olabilmektedir. Bazı nedenler şunlardır;

l Saç dökülmesinin nedenlerinden biri kalıtsal ve genetik faktörlerdir. Ailede bulunan saç dökülmesi, bireye de yansıyabilmektedir. Buna tıp dilinde “Androgenetik Alopesi” deniliyor.

l Uzman kontrolünde yapılmayan ve yanlış bilinen diyetlerin bireyin kendi başına uygulaması sonucunda da saç dökülmesi durumu yaşanabilmektedir. Olası vitamin eksiklikleri bu duruma sebep olmaktadır. Bu yüzden uzman doktorlar, kişilerin kendi kendilerine diyet yapmamaları, bir uzmandan yardım almaları gerektiği konusunda uyarmaktadır.

l Kadınlarda erkeklere nazaran, doğumdan sonra görülen B12 eksikliği saç dökülmesine sebebiyet veren durumlardan birisi olarak bilinenler arasındadır. B12 içerisinde demir bulunmaktadır ve bunları eksikliği sonucunda anemi hastalığı ortaya çıkmaktadır. Hemoglobin hücrelerinin eksikliği ile kan hücrelerinde yeteri oranda oksijenin deriye taşınmaması durumunda saç dökülmesi yaşanmaktadır.

l Diğer sebeplerden bir tanesi de kadınlarda yaşanan hormonâl değişiklikler sonucu saç dökülmesi durumu ile karşılaşılmaktadır. Vücutta hormon yani östrojen üretimi sayesinde kıl kökleri beslenmektedir. Bu östrojen hormonunun üretilmesinin azalmasının ardından saç dökülmesi, kılların beslenememesine ve ölmesine neden olmaktadır. Östrojen hormonunun azalması kadınların menopoz dönemine girmesi ile başlamaktadır. Menopoz döneminde yüzde elli oranda saç dökülmesi artış göstermektedir.

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılmaktadır?

Saç dökülmesinden kaynaklı bir problem yasayan kişinin yasadığı problemin kaynağının uzmanlar tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Saç dökülmesine sebep olan etkenin belirlenmesinin üzerine saç ekimi ile ilgili planlama aşamasına geçilir. Saç ekim planlamasının yapılması üzerine şikâyeti olan kişiye ekimi ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Uzman doktorlar kişiye avantaj olan yönleri ve avantaj olmayan yönleri hakkında konuştuktan sonra, saç ekim yöntemlerinden bahsedilmektedir. Yöntemler şu şekildedir;

l Tıraşsız olan FUE yöntemi ile saç ekimi yapılmaktadır.

l Tıraşsız veya uzun olan DHI yöntemi ile de saç ekimi yapılmaktadır.

FUE

Kadınlara yapılan saç ekimi birkaç teknik kullanılarak yapılır. Örnek vermek gerekirse, donörden alınan saç köklerinin kişiye ekimi ile gerçekleşmektedir. Bu yönteme FUE denilmektedir. Öncelik olarak donör bölge tespit edilir ve buradan saç kökleri toplanır. Saç dökülmesinin belirlendiği bölgeye kanallar açılarak, donör bölgeden toplanan saç köklerinin ekimi bu alana gerçekleştirilir. Donör olarak belirlenen bölgeler saç köklerinin yoğun olduğu ense gibi bölgelerdir.

kadinlara-sac-ekimi.jpg

DHI

İki farklı şekilde uygulanmaktadır. Tıraşsız olan; kadınlar tarafından oldukça tercih edilen bu yöntemde, donör olarak belirlenen bölge tıraş edilmeden saç kökleri alınır veya saçlar ile kapatılabilecek bir bölge seçilir ve bu alanın görünmemesi önem arz eder. Uzun; bu yöntemde donör olan bölge de dahil hiçbir bölge tras edilmez ve saç kökleri saçın uzunluğunda alınıp, ekilecek bölgeye direk uygulanmaktadır.