Regl Ağrısına Son! Regl Ağrısına İyi Gelen Doğal Bitki Çayları

Regl Ağrısına Son! Regl Ağrısına İyi Gelen Doğal Bitki Çayları

Regl, kadınların ergenlik dönemine girdiğinin ve vücudun doğurganlığa hazır olduğunun göstergesidir.

Halk arasında ay başı veya adet dönemi olarak bilinen Regl, ortalama 28 günde bir döngüler halinde gerçekleşmektedir. Kadınlar, ayda en az 3 gün regl cefası çeker.

Regl döneminde olan bir kadın, vücudundaki ağrıların oluşmasıyla birlikte halsizlik, yorgunluk ve uyku uyuma istediği gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yazımızda, kadınların regl dönemlerinde; regl ağrılarını gidermek için ev yapımı doğal bitki çaylarından bahsedeceğiz.

Regl Ağrısına İyi Gelen 5 Doğal Bitki Çayı

Kadınlar, sancılı regl dönemlerini evde doğal bitki çayları ile kolay ve hızlı bir şekilde çare bulabilmektedir. Antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlardan daha etkili ve sağlıklı doğal bitki çaylarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Böğürtlen Çayı

Kadınların regl dönemlerinde ağrıların ve sancılarının dinmesi için C vitamini oldukça gerekli bir takviyedir. Böğürtlen çayı, antioksidan bakımından zengin olduğundan C vitamini bakımından zengin bir besindir. Vücuda verdiği enerji ile yumurtalıkların daha sağlıklı çalışmasını ve adet ağrılarının daha hızlı kesilmesini sağlamaktadır.

bogurtlen-cayi.jpg

Böğürtlen çayı nasıl hazırlanır? Regl ağrısı için günde 2 kez aç karın ile tüketilen Böğürtlen çayı, regl döneminin daha çabuk atlatılmasını sağlamaktadır. Böğürtlen çayı hazırlama aşamaları;

  • Kurutulmuş Böğürtlen yapraklarını bir çaydanlığa konulur,
  • Daha sonra üzerinde kaynamış su ilave edilir ve 10 dakika demlenmesi için bekletilir
  • Demleme aşamasından sonra, süzgeç ile suyu yapraklardan süzülür,

Böğürtlen çayını süzdükten sonra, ister soğuk ister sıcak bir kıvamda tüketebilirsiniz.

  1. Zencefil Çayı

Her derde deva olarak bilinen Zencefil çayı, Adet ağrısına iyi gelen doğal çaylar arasında yer almaktadır. Kadınlar, adet ağrısı için zencefil çayı tükettiğinde, ağrılar yarım saat içinde hafifler. Günde iki bardak Zencefil çayı tüketerek de adet ağrısı tamamen kesilmektedir.

Kuru zencefil üzerinde ilave edilen kaynamış sıcak su ile demlendikten ve süzüldükten sonra Zencefil çayı, içme kıvamına gelir. Günde aç karın ile tüketilen 2 bardak çay, adet ağrısına yüzde yüz şifa sağlayacaktır.

  1. Civanperçemi Çayı

Daha çok regl dönemi öncesinde tüketilen Civanperçemi çayı, kadınların daha kolay regl dönemlerini atlamasına neden olmaktadır.

Sancıları önleyen ağrı kesici özelliği ve yumurtalıkların rahat ve düzenli çalışmasını sağlayan Civanperçemi, Kadınların adet dönemlerinde en çok tercih ettiği bitki çayları arasında yer almaktadır.

1200x627-civanpercemi-cayi-faydalari-nelerdir-civanpercemi-cayi-nasil-demlenir-1590568809376.jpg

  1. Nane Çayı

Hemen hemen herkesin tükettiği ve her evde bulunan nane, karın kaslarının rahatlamasına ve gerginliklerin azalması için tercih edilen bir bitkidir.

Kuru nane üzerine ilave edilen kaynamış su ile elde edilen Nane çayı, regl ağrısı ile ortaya çıkan sıkı kasların rahatlaması ve kolay bir şekilde regl döneminin azaltılmasını sağlar.

Nane çayının koyu ve ağır tadını hafifletmek için limon kullanabilirsiniz. Limon, hem tadı hafifletir hem de vücutta bulunan bakterilerin yok olmasında büyük faydalar sağlar.

  1. Papatya Çayı

Kuru papatya yaprakları ile elde edilen Papatya çayı, sinir sisteminin ve kasların rahatlamasına büyük katkıları vardır. Günde 2 bardak Papatya çayı, hem sinirlerin yatışmasına hem de regl ağrılarının daha hızlı geçmesini sağlar.

istock-172937018.jpg

Regl Ağrılarına İyi Gelen Bitki Çayları Nereden Alınır?

Regl ağrısı, kadınların her ay sancısını çektiği bir olaydır. Regl ağrılarına iyi gelen bitki çayları nereden alınır? Regl döneminde olan bir kadın, adet ağrıları için Aktar ve Baharatçı dükkanlarından her türlü bitki bulabilmektedir. Eğer size yakın aktar ya da baharatçı yoksa, internet üzerinden hizmet veren mağazalardan veya zincir marketlerden bulabilirsiniz.