Cildiniz İçin Mucizevi 7 Çiçek

Cildiniz İçin Mucizevi 7 Çiçek

İlkbaharda tam çiçek açarken, çiçeklerin gücünden faydalanın ve cildinizin çiçek açmasını sağlayın.

Kuruluktan hassasiyete kadar her şeye etki eden çiçekler özellikle yaygın cilt sorunlarını tedavi eder. İşte bahar aylarında ve sonrasında her gün günlük cilt bakımı serinize dahil edebileceğiniz 7 çiçek be yazıda.

Kızarıklık Ve Hassasiyet İçin Sakinleştirici Papatya

Papatya kelimesi anında rahatlama ve belki biraz uykululuk hissi uyandırır. Bu bitki, uykusuzluğu tedavi etmek, sindirime yardımcı olmak, yaraları iyileştirmek ve daha fazlası için bilinen harika bir çiçektir. Cilt bakımında papatya gözle görülür kızarıklık ve hassasiyet belirtilerini yatıştırır, şişkinliği azaltır ve cilt tonunu eşitler. Sabahları sakinleşmiş bir cilt için dinlenirken işe yarayan yatıştırıcı bir yüz yağı ile papatyayı gece rutininize ekleyin .

papatya-nedir-faydalari-nelerdir.jpg

Kuru Ciltler İçin Ayçiçeği

En sevdiğiniz yaz çiçeğinin nemli bir cilt için tam olarak gerekenleri sağladığını biliyor muydunuz? Ayçiçekleri, susuz kalmış ciltlerin korunmasına ve nemlenmesine yardımcı olan antioksidan açısından zengin bir vitamin olan E vitamini bakımından zengindir. İçindekiler incelendiğinde “helianthus annuus tohumu yağı” olarak adlandırılan bu yumuşatıcı, linoleik asit dahil olmak üzere yüksek konsantrasyonda yağ asitleri içerir. Bu omega-6 yağ asidi, cilt bariyerini yeniden inşa etmek ve korumak için doğal olarak seramidlerin (cildin dış katmanındaki lipitler) üretilmesine yardımcı olur. Hassas göz çevresini nemlendirmek ve onarmak için ayçiçek yağı içeren kremleri tercih edebilirsiniz.

Antibakteriyel Temizlik İçin Kadife Çiçeği

İçindekiler listelerinde “kadife çiçeği çiçekleri” görmeseniz de, belki “aynısafa yağı”nı fark etmişsinizdir. Bu sarı-turuncu bitkilerden elde edilen calendula yağı, antifungal, antimikrobiyal ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Hafif kızarıklıklardan yaralara kadar çeşitli cilt rahatsızlıklarını temizlemek, tedavi etmek ve hafifletmek için harika bir bitkidir.

kadife-cicegi-nerede-yetisir-e1509118110849-768x473.jpg

Yaşlanma Karşıtı Gül

Antioksidanlar ve yaşlanmayı geciktiren vitaminler ile güçlendirilmiş güller, bir vazoda süs olmaktan ziyade, cilt bakımında daha anlamlı hale gelir. C ve A vitamini ile zenginleştirilmiş gül suyu ve gül yağları, düzenli kullanımla ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü önemli ölçüde yumuşatır. Gül tohumlarından elde edilen kuşburnu yağı, nemlendirmek, yaşlanma belirtilerini tedavi etmek ve antioksidanlarda koruyucu bir artış sağlamak için besleyici yağ asitleri ve anti-enflamatuar vitaminlerle doludur. Cildi dolgunlaştırmak ve pürüzsüzleştirmek için gül özlü içerikleri nazik bir fırçalama şeklinde dudaklarda kullanabilirsiniz.

Parlak Ciltler İçin Ebegümeci

Ebegümeci çiçeklerinden elde edilen içeriklerin sizi parlatması şaşırtıcı değildir – sonuçta, bu tropikal yapraklar herhangi bir demet içinde en parlak olanıdır. Antioksidanların, AHA’ların ve elastinin (cildi yerinde tutan protein) gücünden yararlanan Hibiscus yağı, nazik peeling ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Düzenli kullanımla cilt daha sıkı, eşit tonda ve parlak görünür. Donuk ve yorgun bir cilde karşı bu bitkinin yüksek konsantrasyonlu yüz ve vücut yağlarını tercih edebilirsiniz.

Akne Eğilimli Ciltler İçin Lavanta

Tatlı kokulu lavanta sadece derin ve dinlendirici bir uykuya dalmak için değildir, aynı zamanda sivilcelerle mücadele etmede de yardımcı olur. Çok amaçlı lavanta yağı, antibakteriyel ve cildi yatıştırıcı özellikleriyle aktif tıkanıklıkları temizler, yatıştırır ve iyileştirir. Bu komedojenik olmayan yağ aynı zamanda cildi dengeli ve aşırı kuru ciltten kaynaklanan sivilcelerden uzak tutmak için nazikçe nemlendirir. Gözeneklerinizi temizlemek için lavanta yağı içeren peelingleri tercih edebilirsiniz.

lavanta.jpg

Cilt Yenilenmesi İçin Nilüfer

Nilüferler oldukça güçlüdür. Nymphaea alba olarak bilinen bu sucul çiçek tropik bölgelerin göletlerinde ve göllerinde yetişir ve genellikle alternatif tıpta ağrı kesici ve iyileştirici bir çare olarak kullanılır. Nymphaea alba, cilt bakımında cildi nemlendirmek, yenilemek ve serbest radikal hasarından korumak için yaygın olarak bulunur. Nilüfer özü, yüksek konsantrasyonda izoflavonlar (östrojene benzer yapıya sahip antioksidan bileşikler) içerir, bu da bu bileşenin yaşlanma karşıtı rejimlerde temel bir unsur olmasını sağlar. Dolgun , canlanmış bir cilt için nymphaea alba çiçeği özü ile desteklenen bir serum bulun .