İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

İnce saçlar birçok kişinin kâbusudur. Çünkü ince saç bakımı zor ve şekil vermesi de zordur. Peki, ince saçlı olan birisi saçına nasıl bakım yapılmalıdır.

İnce Telli Saçların Oluşturduğu Sorunlar

İnce telli saçlar, kalın telli saçlara göre daha cansızdır. Cansız olması dışında ince telli olan bir saç şu sorunları oluşturur;

1. Saç telinin çok çabuk kırılması

2. Saçların hacimsiz ve sönük durması

3. Saçın şekil almaması

4. Şekil alan saçın şeklinin çok çabuk bozulması

5. Saçın bazen çok çabuk yağlanması

6. Saçların çok çabuk dolaşması

5d78c30745d2a023a0d3315c.jpg

İnce Telli Saçlara Bakım Yaparak Saç Teli Kalınlaştırılabilir Mi?

İnce tele sahip olan birçok kişi saç tellerini kalınlaştırmak ister. Fakat bu mümkün değildir. Bakımlar ile sadece saç telinin normalden daha dolgun görünmesi sağlanır. Çünkü saç teli saç kökleri ile ilgili bir durumdur. Buna rağmen saçlarını kazıtınca veya sık sık kestirince saçlarının kalınlaşacağını sanan birçok insan bulunmaktadır. Sizin ince telli saçlarınızın kalın durması için yapacağınız tek şey düzenli bakımdır.

İnce Telli Saçlara Günlük Bakım Önerileri

1. Saçları her gün yıkamak,

2. Saçlara hacim veren şampuanlar kullanmak,

3. Kullanılan saç kremi miktarını azaltmak,

4. Saçları gün içinde taramak,

5. Saç şekillendirmeden sonra sabitleyici kullanmak,

6. Düzenli saç kestirmek.

Saçları Her Gün Yıkayarak İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

İnce telli saçlar, kalın telli saçlara göre çok daha hızlı bir şekilde yağlanır. Ağlandıkça da zaten imce olan saç teli daha kötü görünmeye başlar. Bu saç tipiniz ince telli ise her gün yıkamaya özen göstermelisiniz.

Saçlara Hacim Veren Şampuan Kullanarak İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

İnce telli saçlar oldukça hacimsiz gözüken bir saç tipidir. Hacimsiz görünen bir saç ise hoş bir görüntü oluşturmaz. Fakat saçlarınıza hacim veren bir şampuan kullanırsanız ince telli saçlarınız biraz dahi olsa hacimli durur.

image-750x-6039726f03af2.jpg

Kullanılan Saç Kremi Miktarını Azaltarak İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

Saç kremleri saçın daha yumuşak durmasını sağlar ve hacim azaltır. Fakat ince telli saçlar zaten hacimsiz olduğu için fazla kullanılan saç kremi saçın tellerinin daha da ince durmasına neden olur. Bu yüzden saç kremini kullanırken saçınızın en çok dolaşan yerlerine doğru az miktarda kullanmalısınız.

Saçları Gün İçinde Tarayarak İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

İnce telli saçlar çok hızlı bir şekilde dolaşır. Saç telleri dolaştıkça hacimli görünümü azalır ve dolaşan kısımlarda kopmalar ile beraber saç kırılması oluşur. Fakat gün içinde arada bir saçınızı taramak hem hacim verir hem de dolaşma ile saç kırılmasının önüne geçmiş olur.

Saç Şekillendirmeden Sonra Sabitleyici Kullanarak İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

İnce telli saçlara şekil vermek oldukça zordur. Saç şekil alsa bile birkaç saat içinde şekil bozulur hatta hiç şekil vermemiş gibi görünmeye başlar. Bu yüzden saçlarınızı şekillendirdikten sonra saç sabitleyici sprey kullanmalısınız. Bunu yaptığınız zaman vermiş olduğunuz saç şekli bozulsa bile bu bozulma çok düşük bir miktarda olacaktır.

sac-bakim-660x330.png

Düzenli Bir Şekilde Saç kestirerek İnce Telli Saça Nasıl Bakım Yapılmış Olur?

Saçlar kesildiği zaman kendisini yeniler. İnce telli saçlar bu yüzden düzenli şekilde saç kestirmelidir. Çünkü ince oldukları için fark edilmese de saç uzadıkça canlılığını yitirir ve kırılmalara başlar. Bu yüzden ince telli bir saça sahip iseniz mutlaka düzenli saç kestirmelisiniz. Fakat bu kısa saçla gezin demek değildir. Saçlarınızın boyundan çok aldırmadan kırıkları aldırın.