Evde Saç Renginizi Açabileceğiniz Yöntemler!

Evde Saç Renginizi Açabileceğiniz Yöntemler!

Hepimizin bildiği üzere yaz aylarında kavurucu sıcaklıklar ile güneş ışınlarının birleşmesi saçımızın solmasına, açılmasına sebep olur.

Aslında bakacak olursak kuaförlerde uygulanan gölge, röfle gibi işlemler güneşin saçımıza olan etkisine benzer bir uygulamadır. Böylelikle doğal olmayan, müdahale sonucunda saç renginin açılmasını sağlarlar.

dogal-yollarla-sac-rengi-nasil-acilir.jpg

Kadınlar yaz aylarında daha açık saç renkleri tercih etmektedir. Bunun için bazı işlemler veya bazı kimyasallar ile birlikte saç rengi açma gibi işlemleri gerçekleştirirler. Bu yollar kimi kadınlar için cazip gelse bile çoğu kadın bu yollara başvurmak istemiyor. Bu yüzden bu kadınlar saç renklerini açmak için doğal olan yollar bulma arayışı içerisine giriyor. Bunun için sizlere bu yazımızda saç rengini açmanın doğal yollarını ve bunların nasıl yapıldığını aktaracağız.

Saç rengi açmanın doğal yolları nelerdir?, Saç rengi açma yöntemleri, Evde saç rengi nasıl açılır?” vb. aklınızda bulunan soruları ve konuları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdık. Evde saç rengini açmak için sizlere 9 yöntem sunduk. Bu yöntemler şunlardır:

Kurutulmuş Papatya Suyu

Çoğu kişinin bu konudaki bildiği, en yaygın ve en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Oldukça etkili olan bu yöntem papatyaların suda kaynatılıp 15 dakika demlenmesi ile yapılıyor. Sonrasında ise bu suyu bir boş bir sprey şişesinin içerisine boşaltarak kolay bir şekilde uygulanabilir. Saçlara sıkılıp sonrasında ise 20 dakika civarında güneşte beklenildiği takdirde gözle görülür etkilerinin farkına varacaksınız.

Elma sirkesi

Elma sirkesi ile sac açmak en kolay yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntemde 6 çay bardağı elma sirkesi ve 1 bardak suyun birlikte karıştırılması ile bu etkili yöntem ortaya çıkmaktadır. Saçlara uygulayıp 15 illa 20 dakika beklendiği takdirde kısa sürelerde değişimi fark edeceksiniz. Burada bu işlemlerden sonra su ile saçlarınızı durulamanızda fayda var.

sac-rengi-acma.jpg

Tarçınlı Krem

Tarçın bu konulardaki en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntemde 3 yemek kaşığı tarçını, saç kremi ile karıştırılarak uygulanır. Bu uygulamadan sonraki süreçte 2 saat sonra saçlar su ile güzelce durulayarak etkilerini alabilirsiniz.

Tuzlu Su

Tuzlu suyun saçlar için pek çok etkisi bulunmaktadır. Özellikle deniz suyu saçların açılmasında önemli bir etkisi oluyor. İki su bardağı suya birer tatlı kaşığı tuz ekleyerek evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ancak bu yöntem saçınızı yıpranmasına sebep olacağından mutlaka saç bakımı yaptırmanız gerekmektedir.

Sirke ve Bal

Suyu ilk önce ısıtın ve üzerine iki yemek kaşığı bal ilave edin. Karışım kaynaması ile birlikte yarım limonun suyu ve 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. Bu karışımı sonrasında soğutarak saçınıza uygulayın. Sonrasında ise belirli bir süre sonra saçınızı güzelce durulayın.

Bal, Zeytinyağı ve Tarçın

Bir yemek kaşığı olacak şekilde bal, zeytinyağı ve tarçını güzelce karıştırın. Bu karışımı saçınıza uygulayın ve saçınızın üzerini bone veya herhangi bir şeyle güzelce örtün. Bu karışımı 24 saat bekledikten sonrasında ise güzelce durulayın.

Karbonat

Bir yemek kaşığı karbonatı, bir fincanın üçte biri olacak şekilde su ile karıştırın. Sonrasında ise bu karışımı saçınıza güzelce sürün. Yalnız bu konuda önemli olan bu karışımı saçınızın köklerine sürmemenizdir. Bu köklerin tahriş olmasına sebep olacaktır.

dogal-yollarla-sac-acma-yontemi.jpg

Limonlu Su

Limonlu su saçlarınızın açılması için önemli karışımlardan bir tanesidir. Bu limon ve su karışımını uygulayıp 15 dakika güneşte beklemeniz saçlarınızın açılmasını sağlayacaktır.

Papatya Çayı

Papatya suyu gibi papatya çayı da saçlarınıza iyi gelecektir. Papatya çayını soğutarak bir sprey yardımıyla saçınıza uygulamanız saç renginin açılmasını sağlayacaktır.